המבורגר קלאסי של שי-לי ליפא

שי-לי ליפא מכינה המבורגר קלאסי וטעים שיתאים לקטנים ולגדולים. מתכון ביתי ופשוט למנה האהובה, שנותן לכם להרגיש ממש כמו במסעדה, עם היתרונות של בישול ביתי.
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

המבורגר

טיגון

הגשה

אופן הכנה

  1. מוציאים את הבשר מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה.
  2. קוצצים את הבצל דק.
  3. מחממים מחבת קטנה, מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל רך. מצננים כ-10 דקות.
  4. מערבבים בשר, בצל מטוגן, חרדל מלח ופלפל בקערה.
  5. מטגנים במעט שמן זית קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, ומתקנים במידת הצורך.
  6. יוצרים 4 קציצות גדולות, פחוסות ומהודקות. ניתן להיעזר ברינג (טבעת מתכת) בקוטר 10 ס”מ.
  7. מחממים מחבת גריל או מחבת כבדה על להבה בינונית-גבוהה.
  8. מושחים את ההמבורגרים בשמן זית ומטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד השחמה.
  9. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד דקה-שתיים מכל צד לדרגת מדיום.
  10. מגישים בתוך לחמניית המבורגר ומוסיפים עלה חסה, פרוסות עגבנייה, בצל אדום ומלפפון חמוץ.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 748.5 קק״ל 2994.1 קק״ל
פחמימות 29.6 גרם 118.2 גרם
שומן 49.1 גרם 196.4 גרם
נתרן 1753.8 מ״ג 7015.2 מ״ג
חלבון 46.4 גרם 185.6 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.4 גרם
שומן רווי 14.3 גרם 57.2 גרם
כולסטרול 139.8 מ״ג 559.0 מ״ג
סידן 40.5 מ״ג 162.1 מ״ג
ברזל 4.2 מ״ג 16.8 מ״ג
אשלגן 782.2 מ״ג 3128.8 מ״ג
אבץ 8.4 מ״ג 33.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody