עוגת מייפל פקאן של נטע לויה – השידוך המושלם לקפה
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4284.8 קק״ל 4284.8 קק״לפחמימות 368.2 גרם 368.2 גרםשומן 274.6 גרם 274.6 גרםנתרן 2304.3 מ״ג 2304.3 מ״גחלבון 76.2 גרם 76.2 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 13.4 גרםשומן רווי 55.9 גרם 55.9 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 429.7 מ״ג 429.7 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 1030.5 מ״ג 1030.5 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות4285
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4284.8 קק״ל 4284.8 קק״לפחמימות 368.2 גרם 368.2 גרםשומן 274.6 גרם 274.6 גרםנתרן 2304.3 מ״ג 2304.3 מ״גחלבון 76.2 גרם 76.2 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 13.4 גרםשומן רווי 55.9 גרם 55.9 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 429.7 מ״ג 429.7 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 1030.5 מ״ג 1030.5 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
גם אתם אוהבים שיש עוגה טובה בבית, ליד הקפה?
אז קבלו את העוגה המושלמת- עוגה בחושה עם השילוב האלוהי של סירופ מייפל ופקאן.
אני פחות אוהבת את המרקם של אגוזי הפקאן בתוך העוגה עצמה ולכן אני מפזרת אותם מעל העוגה, מה שיוצר מעין קראסט קראנצ’י וכייפי. בנוסף הפעולה הזאת נותנת מכת חום לפקאנים ומקנה להם טעם קלוי וטעים.
בזמן האחרון התחלתי לשלב קמח כוסמין בעוגות בחושות. הוא נותן טעם עמוק ומעט אגוזי שאני מאוד אוהבת, והוא גם בריא יותר מקמח חיטה רגיל. על אף זאת, אני לא ממליצה להשתמש בקמח כוסמין בלבד כי מצאתי שזה יוצר עוגות דחוסות ומעט יבשות. הדרך המומלצת ביותר לשלב קמח כוסמין היא להשתמש בחצי מהכמות, בקמח כוסמין ובחצי השני בקמח לבן בהיר רגיל. אם אין לכם קמח כוסמין בבית או מאיזושהי סיבה לא רוצים להשתמש בו, פשוט המירו את כל הכמות לקמח לבן בהיר.
בקשה אחת לי מכם, אנא, השתמשו בסירופ מייפל אמיתי טהור! הימנעו מלהשתמש בסירופים “בטעם מייפל” כי זה פשוט לא אותו הדבר והתוצאה לא תהיה טובה מספיק. מי מכם שעדיין לא טעם סירופ מייפל אמיתי לא מבין כמה הטעם מדהים. תנסו פעם אחת ותתמכרו.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 4285 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 ביצים L
-
100גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
100גרם או 1/2 כוס סירופ מייפל
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמן קנולה
-
200מ"ל או 1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
140גרם או 1 כוס קמח כוסמין
-
140גרם או 1 כוס קמח לבן
-
10גרם או 1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
100גרם או 1 כוס אגוזי פקאןטבעיים קצוצים גס
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
- בקערה מערבבים את קמח הכוסמין, קמח לבן, אבקת אפייה ומלח ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים, הסוכר וסירופ המייפל ובהדרגה, תוך כדי טריפה מזלפים את השמן, מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (נמנעים מערבוב יתר שיפגע במרקם של העוגה).
- מוזגים את הבלילה לתבניות האינגליש קייק ומפזרים מעל את אגוזי הפקאן.
- אופים במשך 40-50 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
- בקערה מערבבים את קמח הכוסמין, קמח לבן, אבקת אפייה ומלח ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים, הסוכר וסירופ המייפל ובהדרגה, תוך כדי טריפה מזלפים את השמן, מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (נמנעים מערבוב יתר שיפגע במרקם של העוגה).
- מוזגים את הבלילה לתבניות האינגליש קייק ומפזרים מעל את אגוזי הפקאן.
- אופים במשך 40-50 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
תגובות (33)
יש אפשרות להמיר את השמנת החמוצה במשהו אחר שהוגה תהיה פרווה ולא חלבית
היי אליה, ניתן להמיר בקרם קוקוס
היי אפשר להמיר את השמנת חמוצה במשהו אחר?
הי הודיה. אפשר להמיר אותה בגבינת שמנת.