וואו! עוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות עם נטיפי שוקולד וחמאת בוטנים
אמא'לה, הן עצומות! עוגיות שוקולד צ'יפס מטריפות עם נטיפי שוקולד וחמאת בוטנים, רכות ונימוחות שלא רוצים להפסיק לנשנש!
אמא'לה, הן עצומות! עוגיות שוקולד צ'יפס מטריפות עם נטיפי שוקולד וחמאת בוטנים, רכות ונימוחות שלא רוצים להפסיק לנשנש!
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 334.9 קק״ל 1339.7 קק״לפחמימות 50.5 גרם 201.9 גרםשומן 12.4 גרם 49.7 גרםנתרן 43.8 מ״ג 175.1 מ״גחלבון 5.8 גרם 23.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.8 גרםשומן רווי 6.8 גרם 27.3 גרםכולסטרול 90.2 מ״ג 360.7 מ״גסידן 18.0 מ״ג 71.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 65.1 מ״ג 260.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות335
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 334.9 קק״ל 1339.7 קק״לפחמימות 50.5 גרם 201.9 גרםשומן 12.4 גרם 49.7 גרםנתרן 43.8 מ״ג 175.1 מ״גחלבון 5.8 גרם 23.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.8 גרםשומן רווי 6.8 גרם 27.3 גרםכולסטרול 90.2 מ״ג 360.7 מ״גסידן 18.0 מ״ג 71.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 65.1 מ״ג 260.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
השילוב המקודש של שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים מכה שוב! והפעם – מפגש פסגה בעוגיות שוקולד צ’יפס ענקיות ומפנקות, כאלו שבטוח לא יגיעו בכלל לקופסה, אלא ייתחסלו הישר מהתנור. הן כל כך קלות להכנה שקרין גורן ממליצה להכין כמות כפולה שלהן, כי אין דבר יותר מבאס מלשבת עם כוס קפה ועוגיה, כאשר אחד הילדים בא וחוטף לך אותה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 335 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
50 גרם חמאהמומסת
-
1/4 כוס סוכר לבןאו פחות, לפי הטעם
-
1/4 כוס סוכר חום כההאו פחות, לפי הטעם
-
1 ביצה M
-
1 כוס קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
קורט מלח דק
-
1 כוס נטיפי שוקולד צ’יפס הרשיאו פחות, לפי הטעם
-
1 כוס נטיפי חמאת בוטנים ריסזאו פחות, לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר הלבן, הסוכר החום והביצה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, המלח, חלק מנטיפי השוקולד ונטיפי חמאת הבוטנים (שומרים קצת לקישוט) ומערבבים עד לקבלת בצק דביק ורך.
- מעבירים את הבצק למקרר ל-20 דקות.
- בידיים רטובות, מחלקים את הבצק לארבעה כדורים.
- מסדרים את הכדורים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים גדולים מאוד, שכן העוגיות גדלות פי 3 באפייה.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד להזהבת השוליים בלבד, כך שמרכז העוגייה נשאר רך.
- מיד כשמוציאים את התבנית מהתנור מפזרים מעל כל עוגייה נטיפי שוקולד צ’יפס ונטיפי חמאת הבוטנים לקישוט, הם יימסו וייצמדו אליה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר הלבן, הסוכר החום והביצה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, המלח, חלק מנטיפי השוקולד ונטיפי חמאת הבוטנים (שומרים קצת לקישוט) ומערבבים עד לקבלת בצק דביק ורך.
- מעבירים את הבצק למקרר ל-20 דקות.
- בידיים רטובות, מחלקים את הבצק לארבעה כדורים.
- מסדרים את הכדורים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים גדולים מאוד, שכן העוגיות גדלות פי 3 באפייה.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד להזהבת השוליים בלבד, כך שמרכז העוגייה נשאר רך.
- מיד כשמוציאים את התבנית מהתנור מפזרים מעל כל עוגייה נטיפי שוקולד צ’יפס ונטיפי חמאת הבוטנים לקישוט, הם יימסו וייצמדו אליה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
הי, מה הקוטר של עוגיה? אני צריכה קוטר של 20 סמ. כיצד אני מחשבת?
היי שולי, יוצאות עוגיות בקוטר 8 ס”מ (אחרי אפייה). אז עם הכמות הזו יצאו לך שתי עוגיות בקוטר 20 ס”מ כמעט