-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 560.5 קק״ל 3362.9 קק״לפחמימות 37.8 גרם 226.7 גרםשומן 40.8 גרם 244.8 גרםנתרן 781.8 מ״ג 4690.5 מ״גחלבון 12.1 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.0 גרםשומן רווי 24.2 גרם 145.3 גרםכולסטרול 188.8 מ״ג 1132.9 מ״גסידן 75.2 מ״ג 451.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 187.8 מ״ג 1126.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות561
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 560.5 קק״ל 3362.9 קק״לפחמימות 37.8 גרם 226.7 גרםשומן 40.8 גרם 244.8 גרםנתרן 781.8 מ״ג 4690.5 מ״גחלבון 12.1 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.0 גרםשומן רווי 24.2 גרם 145.3 גרםכולסטרול 188.8 מ״ג 1132.9 מ״גסידן 75.2 מ״ג 451.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 187.8 מ״ג 1126.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 561 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ופל בלגי
-
100 גרם חמאה
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח תופח
-
1כפית או 3 גרם אבקת אפייה
-
1כף או 12 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 ביצים L
-
200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 כפית תמצית וניל
קצפת ופירות
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1כף או 12 גרם סוכר לבן
-
1 גביע יוגורט יווני 7%
-
1 בננה בינונית
-
5 תותים בינוניים
-
1 תפוז בינוני
אופן הכנה
- שמים את החמאה בקערה שמתאימה למיקרוגל ומחממים עד שהיא נמסה.
- מחממים את מכשיר הוופלים לפי הוראות היצרן. משמנים את המכשיר קלות בתרסיס שמן.
- שמים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים.
- מוסיפים לקערה עם החמאה המומסת את הביצים, השמנת החמוצה ותמצית הווניל, וטורפים במטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים לקערת הקמח ומערבבים בכמה תנועות מטרפה, רק עד שמתקבלת בלילה חלקה וסמיכה.
- יוצקים 2 כפות מהבלילה לכל מרובע של וופל במכשיר, וסוגרים. מחממים 5-4 דקות, או עד שהוופלים זהובים ועשויים. מעבירים את הוופלים לצלחת הגשה. משמנים שוב את המכשיר בחמאה, וממשיכים להכין ופלים משאר הבלילה.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר לקצפת יציבה, מערבבים עם היוגורט היווני ועורמים על הוופלים.
- חותכים את הפירות לחתיכות בגודל ביס ומגישים עם הוופל.
אופן הכנה
- שמים את החמאה בקערה שמתאימה למיקרוגל ומחממים עד שהיא נמסה.
- מחממים את מכשיר הוופלים לפי הוראות היצרן. משמנים את המכשיר קלות בתרסיס שמן.
- שמים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים.
- מוסיפים לקערה עם החמאה המומסת את הביצים, השמנת החמוצה ותמצית הווניל, וטורפים במטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים לקערת הקמח ומערבבים בכמה תנועות מטרפה, רק עד שמתקבלת בלילה חלקה וסמיכה.
- יוצקים 2 כפות מהבלילה לכל מרובע של וופל במכשיר, וסוגרים. מחממים 5-4 דקות, או עד שהוופלים זהובים ועשויים. מעבירים את הוופלים לצלחת הגשה. משמנים שוב את המכשיר בחמאה, וממשיכים להכין ופלים משאר הבלילה.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר לקצפת יציבה, מערבבים עם היוגורט היווני ועורמים על הוופלים.
- חותכים את הפירות לחתיכות בגודל ביס ומגישים עם הוופל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן