חאבז’ לידם: לחם מרוקאי ממולא כרובית חריפה וחמוציות
חאבז' לידם הוא לחם מרוקאי ממולא כרובית חריפה וחמוציות שנותנות את הטאצ' החריף והחמוץ. מתכון מושלם, ללחם מושלם שקל להכין, גם אם אתם לא מומחים באפייה
חאבז' לידם הוא לחם מרוקאי ממולא כרובית חריפה וחמוציות שנותנות את הטאצ' החריף והחמוץ. מתכון מושלם, ללחם מושלם שקל להכין, גם אם אתם לא מומחים באפייה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 511.2 קק״ל 5111.5 קק״לפחמימות 96.8 גרם 967.6 גרםשומן 6.9 גרם 69.1 גרםנתרן 835.0 מ״ג 8349.9 מ״גחלבון 13.7 גרם 137.4 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 66.2 גרםשומן רווי 0.8 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 59.9 מ״ג 599.1 מ״גברזל 2.2 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 556.2 מ״ג 5562.0 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 13.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות511
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 511.2 קק״ל 5111.5 קק״לפחמימות 96.8 גרם 967.6 גרםשומן 6.9 גרם 69.1 גרםנתרן 835.0 מ״ג 8349.9 מ״גחלבון 13.7 גרם 137.4 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 66.2 גרםשומן רווי 0.8 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 59.9 מ״ג 599.1 מ״גברזל 2.2 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 556.2 מ״ג 5562.0 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 13.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 511 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות גדושות שמרים יבשים
-
3 כפות סוכר לבן
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/4 כוס בלובנד – ללא תוספת מלחמומסת
-
2 1/2 כוסות מים פושריםאו לפי הצורך
מילוי
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים גדוליםקצוץ
-
1 כרובית בינוניתמחולקת לפרחים קטנטנים
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניחצוי לאורכו וקצוץ ללא גרעינים
-
1 כף אריסה
-
1 כוס כוסברהקצוצה
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כוס חמוציות מיובשות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר המלח והבלובנד. מוסיפים את המים בזרזיף דק ובאיטיות עד שמתקבל בצק דביק ומעט דליל (אפשר גם להוסיף קצת מים אם צריך).
- מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד שמכפיל את נפחו (כשעה). כעבור שעה תופחים קלות על הבצק להוצאת האויר, מכסים ומתפיחים שוב למשך חצי שעה.
- מכינים את המילוי: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את פרחי הכרובית והפלפל החריף, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות.
- מוסיפים את העריסה ומערבבים.
- מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מורידים מהאש ומוסיפים את החמוציות. מערבבים.
- על משטח מעט משומן מחלקים את הבצק ל-20 כדורים.
- מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים ומפזרים את המלית על הבצק מלבד שוליים של כ-1.5 ס”מ. מניחים על המלית עיגול בצק נוסף ומהדקים את השוליים היטב. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק והמלית., מכסים את הלחמים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה.
- מניחים כל לחם על מחבת נון סטיק מעט משומנת וצורבים על אש קטנה עם מכסה עד שהחלק התחתון מתקשה ומזהיב מעט, הופכים וצורבים גם את הצד השני עד לצבע זהוב-חום בהיר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר המלח והבלובנד. מוסיפים את המים בזרזיף דק ובאיטיות עד שמתקבל בצק דביק ומעט דליל (אפשר גם להוסיף קצת מים אם צריך).
- מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד שמכפיל את נפחו (כשעה). כעבור שעה תופחים קלות על הבצק להוצאת האויר, מכסים ומתפיחים שוב למשך חצי שעה.
- מכינים את המילוי: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את פרחי הכרובית והפלפל החריף, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות.
- מוסיפים את העריסה ומערבבים.
- מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מורידים מהאש ומוסיפים את החמוציות. מערבבים.
- על משטח מעט משומן מחלקים את הבצק ל-20 כדורים.
- מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים ומפזרים את המלית על הבצק מלבד שוליים של כ-1.5 ס”מ. מניחים על המלית עיגול בצק נוסף ומהדקים את השוליים היטב. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק והמלית., מכסים את הלחמים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה.
- מניחים כל לחם על מחבת נון סטיק מעט משומנת וצורבים על אש קטנה עם מכסה עד שהחלק התחתון מתקשה ומזהיב מעט, הופכים וצורבים גם את הצד השני עד לצבע זהוב-חום בהיר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
קטגוריות
- אוכל מרוקאי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- ט"ו בשבט
- לחמים
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- פרווה לכל ארוחה