חאבז’ לידם: לחם מרוקאי ממולא כרובית חריפה וחמוציות

חאבז' לידם הוא לחם מרוקאי ממולא כרובית חריפה וחמוציות שנותנות את הטאצ' החריף והחמוץ. מתכון מושלם, ללחם מושלם שקל להכין, גם אם אתם לא מומחים באפייה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

בצק

מילוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר המלח והבלובנד. מוסיפים את המים בזרזיף דק ובאיטיות עד שמתקבל בצק דביק ומעט דליל (אפשר גם להוסיף קצת מים אם צריך).
  2. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד שמכפיל את נפחו (כשעה). כעבור שעה תופחים קלות על הבצק להוצאת האויר, מכסים ומתפיחים שוב למשך חצי שעה.
  3. מכינים את המילוי: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את פרחי הכרובית והפלפל החריף, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את העריסה ומערבבים.
  5. מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מורידים מהאש ומוסיפים את החמוציות. מערבבים.
  7. על משטח מעט משומן מחלקים את הבצק ל-20 כדורים.
  8. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים ומפזרים את המלית על הבצק מלבד שוליים של כ-1.5 ס”מ. מניחים על המלית עיגול בצק נוסף ומהדקים את השוליים היטב. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק והמלית., מכסים את הלחמים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה.
  9. מניחים כל לחם על מחבת נון סטיק מעט משומנת וצורבים על אש קטנה עם מכסה עד שהחלק התחתון מתקשה ומזהיב מעט, הופכים וצורבים גם את הצד השני עד לצבע זהוב-חום בהיר.
    חאבז' לידם. צילום: אפיק גבאי
    חאבז’ לידם. צילום: אפיק גבאי

    בתיאבון! צילום: אפיק גבאי
    בתיאבון! צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 124.8 קק״ל 1247.5 קק״ל
פחמימות 19.1 גרם 190.8 גרם
שומן 4.8 גרם 48.4 גרם
נתרן 808.1 מ״ג 8081.1 מ״ג
חלבון 1.3 גרם 13.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 21.3 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 6.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 25.2 מ״ג 252.0 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 6.2 מ״ג
אשלגן 181.3 מ״ג 1813.0 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    מרינה יוחננוב

    תמיד חיפשתי מה לעשות מכרובית תודה על הרעין

הצג עוד