חזה עוף ביין לבן, לימון, מייפל וצ’ילי
שי-לי ליפא משדרגת חזה עוף עסיסי ועוטפת אותו ברוטב חמוץ-מתוק מיוחד וטעים שמשדרג כל ארוחה. משתלב נפלא עם תוספת חמה או כתוספת לסלט.
שי-לי ליפא משדרגת חזה עוף עסיסי ועוטפת אותו ברוטב חמוץ-מתוק מיוחד וטעים שמשדרג כל ארוחה. משתלב נפלא עם תוספת חמה או כתוספת לסלט.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 272.9 קק״ל 1091.6 קק״לפחמימות 7.5 גרם 30.1 גרםשומן 9.0 גרם 35.8 גרםנתרן 399.7 מ״ג 1599.0 מ״גחלבון 36.6 גרם 146.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.6 מ״ג 102.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 50.9 מ״ג 203.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות273
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 272.9 קק״ל 1091.6 קק״לפחמימות 7.5 גרם 30.1 גרםשומן 9.0 גרם 35.8 גרםנתרן 399.7 מ״ג 1599.0 מ״גחלבון 36.6 גרם 146.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.6 מ״ג 102.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 50.9 מ״ג 203.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״גסגור
אין דבר כזה יותר לייבש את מנת חזה העוף שלכם. תעקבו אחרי הוראות המתכון הזה ותקבלו חזה עוף עסיסי ורך עם טעמים עדינים של חמוץ – מתוק – פיקנטי. אפשר לאכול פשוט ככה, להוסיף מנת תוספת של אורז או פסטה בצד וירקות או אפילו לחתוך לרצועות ולהוסיף לסרט עלים מרענן.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 273 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
2 כפות שמן זית
-
1/4 כוס יין לבן יבש
-
1/2 לימון בינוני
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מוציאים את חזות העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
- חותכים את הלימון לעיגולים בעובי 1 ס”מ
- שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
- מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית ועוף ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
- מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מצמצמים אותו למחצית מכמות הנוזל.
- מוסיפים פרוסות לימון, מיץ לימון, מייפל וצ’ילי, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות (הופכים צד במהלך הבישול), עד שהעוף מוכן. נזהרים לא לייבש.
אופן הכנה
- מוציאים את חזות העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
- חותכים את הלימון לעיגולים בעובי 1 ס”מ
- שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
- מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית ועוף ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
- מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מצמצמים אותו למחצית מכמות הנוזל.
- מוסיפים פרוסות לימון, מיץ לימון, מייפל וצ’ילי, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות (הופכים צד במהלך הבישול), עד שהעוף מוכן. נזהרים לא לייבש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן