קציצות מפרגית וחזה עוף ברוטב לימוני עם קוסקוס עבה

מנה חגיגית ומיוחדת לשולחן החג! קציצות עוף מפרגית וחזה עוף, עשירות ומלאות בטעם ברוטב לימוני מושלם עם קוסקוס עבה
מנה חגיגית ומיוחדת לשולחן החג! קציצות עוף מפרגית וחזה עוף, עשירות ומלאות בטעם ברוטב לימוני מושלם עם קוסקוס עבה
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    634
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 634.1 קק״ל 5072.7 קק״ל
    פחמימות 70.6 גרם 564.8 גרם
    שומן 21.1 גרם 168.9 גרם
    נתרן 384.0 מ״ג 3072.0 מ״ג
    חלבון 38.7 גרם 309.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.4 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 28.6 גרם
    כולסטרול 35.3 מ״ג 282.0 מ״ג
    סידן 34.5 מ״ג 275.7 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    אשלגן 221.9 מ״ג 1775.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    634
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 634.1 קק״ל 5072.7 קק״ל
    פחמימות 70.6 גרם 564.8 גרם
    שומן 21.1 גרם 168.9 גרם
    נתרן 384.0 מ״ג 3072.0 מ״ג
    חלבון 38.7 גרם 309.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.4 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 28.6 גרם
    כולסטרול 35.3 מ״ג 282.0 מ״ג
    סידן 34.5 מ״ג 275.7 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    אשלגן 221.9 מ״ג 1775.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור

אפילו הילדים הבררנים יעופו על המנה הזו! מה יותר טוב ממתכון של קציצות עוף שמתחבאים בהן ירקות ותבלינים עם ניחוחות מתקתקים? קציצות עוף כאלו שמגישים עם קוסקוס עבה ומהיר ורוטב לימוני מעלף שכל אחד יכול למזוג לו כרצונו. רוצו להכין!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב

קוסקוס


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: טוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים את עשבי התיבול, הבצל, השום, הפלפל הירוק החריף ולבבות הארטישוק לתערובת דקה אך לא נוזלית, ומעבירים לקערה גדולה.
  2. טוחנים במעבד המזון מבלי לשטוף אותו את הפרגיות וחזה העוף (ראו טיפ מהקצב) במנות קטנות ובפולסים או לחילופין במטחנת בשר במידה ויש לכם, או קוצצים בסכין דק דק.
  3. מעבירים את העוף הטחון לקערה עם עשבי התיבול, מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות ולשים בידיים 2-3 דקות. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים מעט שמן או חצי ביצה, אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים פירורי לחם.
  4. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל ובצורה שאתם אוהבים, אנחנו ממליצים על קציצות מעט גדולות יותר מכדור פינג פונג ופחוסות - קל יותר לטגן אותן באופן אחיד משני הצדדים, אפשר לסדר אותן אחר כך כמו רעפים בסיר, והן שומרות על הצורה שלהן טוב יותר מקציצות עגולות.
  5. מחממים שמן זית בגובה 2 ס”מ במחבת גדולה או סיר סוטאז’ ומטגנים את הקציצות דקה מכל צד להזהבה יפה. מדי פעם צריך להוסיף שמן זית לסיר טיגון.

    קציצות פרגית ועוף ברוטב לימון וקוסקוס3
    מטגנים את הקציצות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל, כלי הגשה ובישול: נעמן

  6. מעבירים את הקציצות היישר לסיר הרוטב שאותו אפשר להכין במקביל לטיגון.
  7. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר סוטאז’ רחב, מוסיפים את תבליני הרוטב, הבצל והשום ומטגנים 3-4 דקות תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מוסיפים את מיץ הלימון והציר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתקנים תיבול - הרוטב צריך להיות חמוץ, אבל אפשר לאזן אותו עם מייפל/דבש/סוכר על פי טעמכם.
  8. מוסיפים לרוטב את הקציצות בקומה אחת בלבד או מסדרים אותן כמו רעפים כשאחת נשענת על השנייה, הנוזל צריך לכסות כ-2/3 מגובה הקציצות - לא יותר.
  9. מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות מבלי לערבב או להפוך את הקציצות. מסירים את המכסה ומבשלים 15-20 דקות נוספות לצמצום הרוטב.
  10. מסדרים את קערת ההגשה: מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן ומערבבים היטב עם 3 כפות שמן זית. מעבירים לקערת הגשה.
  11. יוצרים גבעה של קוסקוס במרכז הקערה ומסדרים את הקציצות מסביב. מפזרים מעל כוסברה טרייה קצוצה או כל עשב אחר ומגישים עם הרוטב בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות מפרגית וחזה עוף ברוטב לימוני עם קוסקוס עבה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות