חזה עוף ואורז בסיר אחד: תבשיל אדום ומשגע
חזה עוף ואורז בסיר אחד בצבע אדום משגע וטעם ביתי ומנחם. רות אוליבר סוגרת לכם פינה בארוחת צהריים שעונה על כל הצרכים ולא משאירה לכם כיור מלא
חזה עוף ואורז בסיר אחד בצבע אדום משגע וטעם ביתי ומנחם. רות אוליבר סוגרת לכם פינה בארוחת צהריים שעונה על כל הצרכים ולא משאירה לכם כיור מלא
- רות אוליבר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 235.9 קק״ל 1887.2 קק״לפחמימות 38.1 גרם 305.0 גרםשומן 8.1 גרם 65.0 גרםנתרן 597.7 מ״ג 4781.8 מ״גחלבון 4.4 גרם 35.0 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 24.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 4.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.8 מ״ג 238.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 409.8 מ״ג 3278.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות236
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 235.9 קק״ל 1887.2 קק״לפחמימות 38.1 גרם 305.0 גרםשומן 8.1 גרם 65.0 גרםנתרן 597.7 מ״ג 4781.8 מ״גחלבון 4.4 גרם 35.0 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 24.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 4.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.8 מ״ג 238.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 409.8 מ״ג 3278.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
בסיר אחד מהביל ומעלה אדים מגרים יש גם אורז אדום מתובל וגם חזה עוף עסיסי, באמת צריך להסביר? פשוט מתכון מושלם לארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 236 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
חזה עוף בתערובת תבלינים
-
1 חבילה חזה עוף שלםחצוי
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
3 שיני שוםכתושות
-
3 כפות שמן קנולה
-
3 כפות מיץ לימון
לתבשיל
הגשה
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוץ דק
אופן הכנה
- ראשית, מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים של תערובת התבלינים.
- מוסיפים פנימה את חזות העוף ומערבבים היטב עד שיצופו מכל הצדדים (עד כאן אפשר להכין זאת מבעוד מועד - עד לילה לפני).
- מפזרים בסיר שטוח על כיריים בצל פרוס בשכבה אחידה.
- שוטפים את האורז ומסננים ואז מפזרים מעל הבצל.
- מוציאים את חזות העוף מהקערה עם התבלינים (שומרים את הקערה עם שארית תערובת התבלינים בצד), מניחים ומסדרים מעל האורז.
- מוסיפים לקערה שהנחנו בצד: שמן, מלח, עגבניות מגורדות בפומפיה, רסק ומים חמימים.
- יוצקים את הרוטב מעל לעוף ומביאים לרתיחה.
- מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
- בודקים שאין נוזלים בסיר ובמידה ועוד יש, מבשלים במשך עוד רבע שעה.
- מניחים את התבשיל בצד לעוד 10 דקות עם המכסה.
- מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
אופן הכנה
- ראשית, מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים של תערובת התבלינים.
- מוסיפים פנימה את חזות העוף ומערבבים היטב עד שיצופו מכל הצדדים (עד כאן אפשר להכין זאת מבעוד מועד - עד לילה לפני).
- מפזרים בסיר שטוח על כיריים בצל פרוס בשכבה אחידה.
- שוטפים את האורז ומסננים ואז מפזרים מעל הבצל.
- מוציאים את חזות העוף מהקערה עם התבלינים (שומרים את הקערה עם שארית תערובת התבלינים בצד), מניחים ומסדרים מעל האורז.
- מוסיפים לקערה שהנחנו בצד: שמן, מלח, עגבניות מגורדות בפומפיה, רסק ומים חמימים.
- יוצקים את הרוטב מעל לעוף ומביאים לרתיחה.
- מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
- בודקים שאין נוזלים בסיר ובמידה ועוד יש, מבשלים במשך עוד רבע שעה.
- מניחים את התבשיל בצד לעוד 10 דקות עם המכסה.
- מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
הערות
- במקום פטרוזיליה אפשר לעטר גם בחצי כוס אפונה חלוטה להוספת צבע ומרקם.
הערות
- במקום פטרוזיליה אפשר לעטר גם בחצי כוס אפונה חלוטה להוספת צבע ומרקם.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן