-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 925.6 קק״ל 5553.7 קק״לפחמימות 72.0 גרם 431.8 גרםשומן 57.5 גרם 345.2 גרםנתרן 1179.5 מ״ג 7076.9 מ״גחלבון 25.1 גרם 150.6 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.5 גרםשומן רווי 30.5 גרם 183.2 גרםכולסטרול 94.3 מ״ג 565.8 מ״גסידן 368.5 מ״ג 2210.7 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 207.1 מ״ג 1242.5 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 18.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות926
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 925.6 קק״ל 5553.7 קק״לפחמימות 72.0 גרם 431.8 גרםשומן 57.5 גרם 345.2 גרםנתרן 1179.5 מ״ג 7076.9 מ״גחלבון 25.1 גרם 150.6 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.5 גרםשומן רווי 30.5 גרם 183.2 גרםכולסטרול 94.3 מ״ג 565.8 מ״גסידן 368.5 מ״ג 2210.7 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 207.1 מ״ג 1242.5 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 18.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 926 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בישול
-
2 ליטר מים
-
1 כף אבקת סודה לשתייה
-
4 כפיות סירופ מייפלאו סילאן
מטבל גבינות
-
100 גרם גבינת צ’דר לבן
-
100 גרם גבינת מנצ’גו
-
100 גרם גבינת גאודה
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, סילאן ושום ולשים במשך 3 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 5-7 דקות. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
- מרדדים חלקים מהבצק לרצועות בעובי 2 ס”מ וחותכים למקטעים של 3 ס”מ בערך. מכסים ובינתיים מכינים את המשרה.
- בסיר רחב מביאים לרתיחה מים, סודה לשתייה וסילאן. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות - שימו לב שהתנור צריך להיות חם כי מיד אחרי ההשרייה במים הרותחים הפרעצלס צריכים לעבור לתנור.
- בעזרת כף מחוררת גדולה שמים בכל פעם 10-15 פרעצלס במים ומבשלים במשך 2 דקות.
- מסננים מכל הנוזלים ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
- מברישים בביצה טרופה, מפזרים מלח גס או שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12-15 דקות או עד שהפרעצלס זהובים.
- כשהפרעצלס מוכנים מומלץ להבריש אותם בשמן זית או חמאה מומסת.
- מכינים מטבל גבינות נמסות: בסיר בינוני שמים את השמנת והיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים על אש קטנה עד שהן נמסות ונוצר רוטב חלק. מתבלים במלח ופלפל ומגישים לצד הפרעצלס.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, סילאן ושום ולשים במשך 3 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 5-7 דקות. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
- מרדדים חלקים מהבצק לרצועות בעובי 2 ס”מ וחותכים למקטעים של 3 ס”מ בערך. מכסים ובינתיים מכינים את המשרה.
- בסיר רחב מביאים לרתיחה מים, סודה לשתייה וסילאן. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות - שימו לב שהתנור צריך להיות חם כי מיד אחרי ההשרייה במים הרותחים הפרעצלס צריכים לעבור לתנור.
- בעזרת כף מחוררת גדולה שמים בכל פעם 10-15 פרעצלס במים ומבשלים במשך 2 דקות.
- מסננים מכל הנוזלים ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
- מברישים בביצה טרופה, מפזרים מלח גס או שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12-15 דקות או עד שהפרעצלס זהובים.
- כשהפרעצלס מוכנים מומלץ להבריש אותם בשמן זית או חמאה מומסת.
- מכינים מטבל גבינות נמסות: בסיר בינוני שמים את השמנת והיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים על אש קטנה עד שהן נמסות ונוצר רוטב חלק. מתבלים במלח ופלפל ומגישים לצד הפרעצלס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
נראה מתכון מצוין ננסה מחר
מתכון מעניין וינוסה בקרוב
בהצלחה!!!
שלמות במילה אחת שלמות
תודה רבה (: איזה כיף לשמוע!