-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 578.6 קק״ל 4628.4 קק״לפחמימות 43.3 גרם 346.2 גרםשומן 35.3 גרם 282.0 גרםנתרן 446.8 מ״ג 3574.3 מ״גחלבון 28.9 גרם 231.5 גרםסיבים תזונתיים 19.8 גרם 158.4 גרםשומן רווי 6.2 גרם 49.8 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 120.9 מ״ג 967.1 מ״גברזל 5.8 מ״ג 46.1 מ״גאשלגן 1453.7 מ״ג 11629.3 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 48.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 12 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות579
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 578.6 קק״ל 4628.4 קק״לפחמימות 43.3 גרם 346.2 גרםשומן 35.3 גרם 282.0 גרםנתרן 446.8 מ״ג 3574.3 מ״גחלבון 28.9 גרם 231.5 גרםסיבים תזונתיים 19.8 גרם 158.4 גרםשומן רווי 6.2 גרם 49.8 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 120.9 מ״ג 967.1 מ״גברזל 5.8 מ״ג 46.1 מ״גאשלגן 1453.7 מ״ג 11629.3 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 48.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 12 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 579 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
סינייה
-
8 חצילים בינוניים
-
500 גרם בשר בקר טחוןעם שומן בקר
-
3 בצלים גדולים
-
6 שיני שום
-
1 כף בהרט
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית מלח דקמלח הארץ
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס צנוברים
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמיתאל ארז
-
1/4 כוס מיץ לימוןמלימון אחד
-
1 כוס מים
סלט עגבניות חריף
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
3 עגבניות בינוניותבשלות
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
3 כפות שמן זיתעץ הזית
-
1/2 כפית מלח דקמלח הארץ
הגשה
-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשיםסוגת
אופן הכנה
- משרים את גרגרי החומוס כ-12 שעות במים ומבשלים כשעה וחצי עד ריכוך.
- בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הסינייה: חותכים את הבצלים לקוביות קטנות וקוצצים את השום.
- דוקרים את החצילים עם סכין קטנה באזורים שונים. קולים את החצילים על משטח רשת בתנור עד שהקליפה שרופה והחציל רך, כ-20 דקות.
- במחבת רחבה מחממים שומן כבש או שמן זית ומטגנים את הבצלים והשום עד הזהבה.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים. כשהבשר מתחיל לשנות את צבעו מתבלים בקינמון, בהרט, מלח ופלפל.
- מכבים את האיש ומערבבים את הצנוברים לתוך התערובת.
- חורצים פס לאורכו של כל חציל ופותחים אותו מעט על מנת ליצור מין כיס וממלאים בתוך החצילים (ואפשר גם מסביב להם) עם הבשר.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון ומים קרים. מתבלים במלח לפי ההעדפה שלכם.
- יוצקים את הטחינה מעל כל אחד מהחצילים ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
- מכינים את הסלט: חותכים את הפלפל הירוק והעגבניות לקוביות קטנות. קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה ומערבבים בקערה ביחד עם שמן הזית והמלח.
- כשהחצילים יוצאים מהתנור מפזרים את הסלט מלמעלה, מוסיפים את גרגירי החומוס ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את גרגרי החומוס כ-12 שעות במים ומבשלים כשעה וחצי עד ריכוך.
- בינתיים, מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הסינייה: חותכים את הבצלים לקוביות קטנות וקוצצים את השום.
- דוקרים את החצילים עם סכין קטנה באזורים שונים. קולים את החצילים על משטח רשת בתנור עד שהקליפה שרופה והחציל רך, כ-20 דקות.
- במחבת רחבה מחממים שומן כבש או שמן זית ומטגנים את הבצלים והשום עד הזהבה.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים. כשהבשר מתחיל לשנות את צבעו מתבלים בקינמון, בהרט, מלח ופלפל.
- מכבים את האיש ומערבבים את הצנוברים לתוך התערובת.
- חורצים פס לאורכו של כל חציל ופותחים אותו מעט על מנת ליצור מין כיס וממלאים בתוך החצילים (ואפשר גם מסביב להם) עם הבשר.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון ומים קרים. מתבלים במלח לפי ההעדפה שלכם.
- יוצקים את הטחינה מעל כל אחד מהחצילים ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
- מכינים את הסלט: חותכים את הפלפל הירוק והעגבניות לקוביות קטנות. קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה ומערבבים בקערה ביחד עם שמן הזית והמלח.
- כשהחצילים יוצאים מהתנור מפזרים את הסלט מלמעלה, מוסיפים את גרגירי החומוס ומגישים.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן