טארט טאטן בננות של אלון שבו
כולם מכירים את גרסת התפוחים של העוגה ההפוכה הכי מפורסמת בעולם. אלון שבו משדרג את המתכון ומכין טארט טאטן בננות עם קרמל טופי משגע
כולם מכירים את גרסת התפוחים של העוגה ההפוכה הכי מפורסמת בעולם. אלון שבו משדרג את המתכון ומכין טארט טאטן בננות עם קרמל טופי משגע
- אלון שבו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 383.0 קק״ל 3064.1 קק״לפחמימות 64.3 גרם 514.6 גרםשומן 16.0 גרם 127.7 גרםנתרן 298.0 מ״ג 2384.3 מ״גחלבון 6.4 גרם 51.4 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.0 גרםשומן רווי 6.6 גרם 52.8 גרםכולסטרול 17.5 מ״ג 139.8 מ״גסידן 10.5 מ״ג 83.6 מ״גברזל 2.5 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 58.1 מ״ג 464.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות383
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 383.0 קק״ל 3064.1 קק״לפחמימות 64.3 גרם 514.6 גרםשומן 16.0 גרם 127.7 גרםנתרן 298.0 מ״ג 2384.3 מ״גחלבון 6.4 גרם 51.4 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.0 גרםשומן רווי 6.6 גרם 52.8 גרםכולסטרול 17.5 מ״ג 139.8 מ״גסידן 10.5 מ״ג 83.6 מ״גברזל 2.5 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 58.1 מ״ג 464.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״גסגור
תשכחו מכל מה שידעתם על טארט טאטן והכירו את הווריאציה הפשוטה, המהירה והטעימה הרבה יותר המכילה בננות – טארט טאטן בננות. משתמשים בבצק עלים מוכן מראש ומקצרים את שלבי ההכנה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 383 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
1/2 חבילה בצק עלים קפוא
הגשה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות במצב טורבו.
- מכינים את שכבת הקרמל: מניחים בסוטאז’ את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית עד להיווצרות קרמל ענברי. חשוב לא לערבב את התערובות עד להיווצרות הקרמל, אחרת ייווצרו גבישי סוכר שלא יתקרמלו.
- סוגרים את האש ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב עד ליצירת תערובת טופי קרמל אחידה. מאפשרים לטופי להתייצב במשך כ-10 דקות לפני שממשיכים לשלב הבא.
- מכינים את מלית הבננות: קולפים את הבננות וחוצים לאורכן.
- מפזרים את המלח על שכבת טופי הקרמל ומסדרים את הבננות בצפיפות בסוטאז’.
- מכינים את התחתית: מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס”מ וחותכים ממנו עיגול בקוטר 28 ס”מ. קוטר העיגול אמור להיות גדול מקוטר הסוטאז’ כדי לכסות את שכבת הבננות. מניחים את הבצק על שכבת הבננות ומהדקים אותו לשולי הסוטאז’.
- מחזירים את הסוטאז’ לבישול על אש קטנה למשך 5 דקות ולאחר מכן מעבירים לאפייה של 35-30 דקות, או עד שהבצק מקבל צבע שחום.
- מאפשרים לטארט להצטנן במשך 5 דקות ולאחר מכן הופכים אותו בזהירות על צלחת הגשה שטוחה.
- מצננים את הטארט בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים עם מעט שמנת חמוצה.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות במצב טורבו.
- מכינים את שכבת הקרמל: מניחים בסוטאז’ את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית עד להיווצרות קרמל ענברי. חשוב לא לערבב את התערובות עד להיווצרות הקרמל, אחרת ייווצרו גבישי סוכר שלא יתקרמלו.
- סוגרים את האש ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב עד ליצירת תערובת טופי קרמל אחידה. מאפשרים לטופי להתייצב במשך כ-10 דקות לפני שממשיכים לשלב הבא.
- מכינים את מלית הבננות: קולפים את הבננות וחוצים לאורכן.
- מפזרים את המלח על שכבת טופי הקרמל ומסדרים את הבננות בצפיפות בסוטאז’.
- מכינים את התחתית: מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס”מ וחותכים ממנו עיגול בקוטר 28 ס”מ. קוטר העיגול אמור להיות גדול מקוטר הסוטאז’ כדי לכסות את שכבת הבננות. מניחים את הבצק על שכבת הבננות ומהדקים אותו לשולי הסוטאז’.
- מחזירים את הסוטאז’ לבישול על אש קטנה למשך 5 דקות ולאחר מכן מעבירים לאפייה של 35-30 דקות, או עד שהבצק מקבל צבע שחום.
- מאפשרים לטארט להצטנן במשך 5 דקות ולאחר מכן הופכים אותו בזהירות על צלחת הגשה שטוחה.
- מצננים את הטארט בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים עם מעט שמנת חמוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
הוארו בננות יצא מעולה
תודה רבה חנה