טארט טאטן בננות של אלון שבו

כולם מכירים את גרסת התפוחים של העוגה ההפוכה הכי מפורסמת בעולם. אלון שבו משדרג את המתכון ומכין טארט טאטן בננות עם קרמל טופי משגע
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

תשכחו מכל מה שידעתם על טארט טאטן והכירו את הווריאציה הפשוטה, המהירה והטעימה הרבה יותר המכילה בננות - טארט טאטן בננות. משתמשים בבצק עלים מוכן מראש ומקצרים את שלבי ההכנה.

מצרכים

קרמל

מלית בננות

תחתית

הגשה

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות במצב טורבו.
  3. מכינים את שכבת הקרמל: מניחים בסוטאז’ את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית עד להיווצרות קרמל ענברי. חשוב לא לערבב את התערובות עד להיווצרות הקרמל, אחרת ייווצרו גבישי סוכר שלא יתקרמלו.
  4. סוגרים את האש ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב עד ליצירת תערובת טופי קרמל אחידה. מאפשרים לטופי להתייצב במשך כ-10 דקות לפני שממשיכים לשלב הבא.
  5. מכינים את מלית הבננות: קולפים את הבננות וחוצים לאורכן.
  6. מפזרים את המלח על שכבת טופי הקרמל ומסדרים את הבננות בצפיפות בסוטאז’.
  7. מכינים את התחתית: מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס”מ וחותכים ממנו עיגול בקוטר 28 ס”מ. קוטר העיגול אמור להיות גדול מקוטר הסוטאז’ כדי לכסות את שכבת הבננות. מניחים את הבצק על שכבת הבננות ומהדקים אותו לשולי הסוטאז’.
  8. מחזירים את הסוטאז’ לבישול על אש קטנה למשך 5 דקות ולאחר מכן מעבירים לאפייה של 35-30 דקות, או עד שהבצק מקבל צבע שחום.
  9. מאפשרים לטארט להצטנן במשך 5 דקות ולאחר מכן הופכים אותו בזהירות על צלחת הגשה שטוחה.
  10. מצננים את הטארט בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים עם מעט שמנת חמוצה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 194.8 קק״ל 1558.1 קק״ל
פחמימות 25.8 גרם 206.6 גרם
שומן 10.3 גרם 82.7 גרם
נתרן 124.4 מ״ג 995.3 מ״ג
חלבון 0.7 גרם 6.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 6.4 גרם 51.2 גרם
כולסטרול 27.5 מ״ג 219.8 מ״ג
סידן 24.8 מ״ג 198.6 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.3 מ״ג
אשלגן 560.7 מ״ג 4485.6 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    עומרי שלו

    בדיקה

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody