יוון במרחק נגיעה! סופלקי טבעוני עם טופו חומוס עגבניות מיובשות
כזו ארוחה צבעונית וכיפית אתם פשוט חייבים להכין! סופלקי טבעוני מא' ועד ת' עם טופו עגבניות מיובשות צלוי, ציזיקי טבעוני וירקות
כזו ארוחה צבעונית וכיפית אתם פשוט חייבים להכין! סופלקי טבעוני מא' ועד ת' עם טופו עגבניות מיובשות צלוי, ציזיקי טבעוני וירקות
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 315.6 קק״ל 2524.7 קק״לפחמימות 50.7 גרם 405.9 גרםשומן 8.8 גרם 70.5 גרםנתרן 492.7 מ״ג 3942.0 מ״גחלבון 7.3 גרם 58.2 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 21.0 מ״ג 168.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 101.8 מ״ג 814.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות316
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 315.6 קק״ל 2524.7 קק״לפחמימות 50.7 גרם 405.9 גרםשומן 8.8 גרם 70.5 גרםנתרן 492.7 מ״ג 3942.0 מ״גחלבון 7.3 גרם 58.2 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 21.0 מ״ג 168.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 101.8 מ״ג 814.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״גסגור
תקשיבו ותקשיבו טוב! המנה הזו פשוט טעימה בצורה בלתי רגילה, ואתם חייבים לטוס להכין אותה! מזל שלא צריך באמת לעלות על טיסה, אלא פשוט להיכנס למטבח! קבלו מתכון להכנת סופלקי טבעוני מטריף עם טופו חומוס עם עגבניות מיובשות, ציזיקי מפנק, ירקות טריים וצ’יפס.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 316 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
15 גרם שמרים יבשים
-
15 גרם סוכר לבן
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
300 מ"ל מים פושרים
ציזיקי טבעוני
-
1 גביע מעדן סויהטבעי, או יוגורט טבעוני
-
1 כף שמירקצוץ
-
1 שן שוםכתושה
-
1/4 יחידה לימוןסחוט
-
1/4 כפית חומץ בן יין לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 מלפפון ירוק בינונימגורר
שיפודי טופו
-
1/2 כפית אורגנו יבש
-
1 כף אורגנו טרי
-
1 שן שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות מיץ לימון
-
3 כפות שמן זית
הגשה
-
2 יחידות עגבניותפרוסות
-
1 יחידה חסה מסולסלת
-
1 יחידה בצלחתוך באמצע ופרוס, מעורבב עם סומק
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
או טרי, מטוגן/אפוי ומוכן
אופן הכנה
- מכינים את הפיתות: שמים את המרכיבים היבשים בקערה ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית ומים בהדרגה תוך כדי לישה. כשהבצק מתגבש, לשים כ-4 דקות, מכסים ומתפיחים 40 דקות. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור טניס, מכסים ומתפיחים 10 דקות נוספות.
- מרדדים את הבצק עם מערוך לצורת פיתה ובעזרת האצבעות עושים לחיצות הלוך חזור, כדי שהפיתה לא תתנפח.
- מחממים מחבת על להבה גבוהה, מטגנים את הפיתה דקה וחצי מכל צד וֿחוזרים על הפעולה עם יתר הפיתות.
- מכינים את שיפודי הטופו: כותשים במכתש ועלי את האורגנו הטרי והיבש, את המלח, הפלפל השחור, השום, מיץ הלימון ושמן הזית. יוצקים על הטופו ומערבבים
- מכינים את הציזיקי הטבעוני: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציזיקי.
- צולים את השיפודים מכל הצדדים על מחבת פסים.
- מרכיבים את המנה: מורחים על הפיתה את הציזיקי, מניחים את העגבניה, החסה, הבצל הסגול, הפטרוזיליה, הצ’יפס ושיפודי הטופו ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הפיתות: שמים את המרכיבים היבשים בקערה ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית ומים בהדרגה תוך כדי לישה. כשהבצק מתגבש, לשים כ-4 דקות, מכסים ומתפיחים 40 דקות. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור טניס, מכסים ומתפיחים 10 דקות נוספות.
- מרדדים את הבצק עם מערוך לצורת פיתה ובעזרת האצבעות עושים לחיצות הלוך חזור, כדי שהפיתה לא תתנפח.
- מחממים מחבת על להבה גבוהה, מטגנים את הפיתה דקה וחצי מכל צד וֿחוזרים על הפעולה עם יתר הפיתות.
- מכינים את שיפודי הטופו: כותשים במכתש ועלי את האורגנו הטרי והיבש, את המלח, הפלפל השחור, השום, מיץ הלימון ושמן הזית. יוצקים על הטופו ומערבבים
- מכינים את הציזיקי הטבעוני: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציזיקי.
- צולים את השיפודים מכל הצדדים על מחבת פסים.
- מרכיבים את המנה: מורחים על הפיתה את הציזיקי, מניחים את העגבניה, החסה, הבצל הסגול, הפטרוזיליה, הצ’יפס ושיפודי הטופו ומגישים.
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן