-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2394.6 קק״ל 2394.6 קק״לפחמימות 159.7 גרם 159.7 גרםשומן 69.7 גרם 69.7 גרםנתרן 456.7 מ״ג 456.7 מ״גחלבון 42.3 גרם 42.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 44.0 גרם 44.0 גרםכולסטרול 111.3 מ״ג 111.3 מ״גסידן 910.2 מ״ג 910.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 935.6 מ״ג 935.6 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 35 דק׳כולל 8 שעות ו-15 דק׳
-
קלוריות2395
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2394.6 קק״ל 2394.6 קק״לפחמימות 159.7 גרם 159.7 גרםשומן 69.7 גרם 69.7 גרםנתרן 456.7 מ״ג 456.7 מ״גחלבון 42.3 גרם 42.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 44.0 גרם 44.0 גרםכולסטרול 111.3 מ״ג 111.3 מ״גסידן 910.2 מ״ג 910.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 935.6 מ״ג 935.6 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 2395 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוס שוקולד לבן
-
1/2 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%+ 2 כפות
-
1 1/4 כפות אבקת ג’לטיןמומס עם 6 כפות מים
-
130 גרם שוקולד לבן
-
1 כף מיץ לימון
-
2 כפות שמנת להקצפה יטבתה 38%מוקצפת
גלידת יוגורט
-
400 גרם יוגורט יווני 7%
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 כפות וודקה
תוספות להגשה
-
מקורמלים
אופן הכנה
- מכינים את מוס השוקולד הלבן: ממיסים את הג’לטין ב-6 כפות מים ומשאירים למשך 5 דקות מנוחה.
- מחממים את השוקולד והשמנת המתוקה עד המסת השוקולד, מוסיפים את הג׳לטין ובוחשים היטב עד היעלמותו.
- מצננים את מוס השוקולד הלבן ומקפלים עם השמנת המוקצפת ומיץ הלימון.
- מרפדים תבנית מלבנית בשקית פצפצים כדי ליצור צורת יערת דבש ומוזגים את בלילת המוס מעל.
- מקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
- לאחר מכן מחלצים את המוס הקפוא מהפצפצים וקורצים חתיכה בגודל הרצוי ובצורה הרצויה. אפשר לחתוך באופן אישי ואפשר חתיכות גדולות לאכילה חברתית
- מכינים את גלידת היוגורט: מערבבים בקערה את היוגורט והסוכר ומכניסים לתוך חיתול בד במקרר ללילה, לסינון כל הנוזלים.
- לאחר לילה במקרר מוסיפים ליוגורט את תמצית הווניל ואת הוודקה, כדי שהיוגורט לא יקפא.
- מכניסים למכונת גלידה או למקפיא ומערבבים כל חצי שעה סה”כ 5 פעמים במהלך שעתיים.
- הגשה: מניחים מוס יערת דבש על צלחת, מוזגים מעליה גלידת יוגורט, מזלפים דבש, ומפזרים פולן ושקדים מקורמלים.
אופן הכנה
- מכינים את מוס השוקולד הלבן: ממיסים את הג’לטין ב-6 כפות מים ומשאירים למשך 5 דקות מנוחה.
- מחממים את השוקולד והשמנת המתוקה עד המסת השוקולד, מוסיפים את הג׳לטין ובוחשים היטב עד היעלמותו.
- מצננים את מוס השוקולד הלבן ומקפלים עם השמנת המוקצפת ומיץ הלימון.
- מרפדים תבנית מלבנית בשקית פצפצים כדי ליצור צורת יערת דבש ומוזגים את בלילת המוס מעל.
- מקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
- לאחר מכן מחלצים את המוס הקפוא מהפצפצים וקורצים חתיכה בגודל הרצוי ובצורה הרצויה. אפשר לחתוך באופן אישי ואפשר חתיכות גדולות לאכילה חברתית
- מכינים את גלידת היוגורט: מערבבים בקערה את היוגורט והסוכר ומכניסים לתוך חיתול בד במקרר ללילה, לסינון כל הנוזלים.
- לאחר לילה במקרר מוסיפים ליוגורט את תמצית הווניל ואת הוודקה, כדי שהיוגורט לא יקפא.
- מכניסים למכונת גלידה או למקפיא ומערבבים כל חצי שעה סה”כ 5 פעמים במהלך שעתיים.
- הגשה: מניחים מוס יערת דבש על צלחת, מוזגים מעליה גלידת יוגורט, מזלפים דבש, ומפזרים פולן ושקדים מקורמלים.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נראה טוב??