כבדי עוף צלויים עם במיה אפויה וטחינה פיקנטית
אוהבים מטעמים פיקנטיים? משה שגב מכין כבדי עוף בליווי במיה אפויה בתנור וטחינה פיקנטית. שדרוג נהדר לכבדי העוף הקלאסיים וחגיגה אמיתית לאוהבי החריף
אוהבים מטעמים פיקנטיים? משה שגב מכין כבדי עוף בליווי במיה אפויה בתנור וטחינה פיקנטית. שדרוג נהדר לכבדי העוף הקלאסיים וחגיגה אמיתית לאוהבי החריף
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1759.6 קק״ל 3519.2 קק״לפחמימות 91.3 גרם 182.5 גרםשומן 128.8 גרם 257.6 גרםנתרן 12668.9 מ״ג 25337.8 מ״גחלבון 69.4 גרם 138.7 גרםסיבים תזונתיים 30.9 גרם 61.8 גרםשומן רווי 20.3 גרם 40.6 גרםכולסטרול 690.0 מ״ג 1380.0 מ״גסידן 439.4 מ״ג 878.8 מ״גברזל 30.9 מ״ג 61.9 מ״גאשלגן 2250.1 מ״ג 4500.2 מ״גאבץ 13.5 מ״ג 27.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות1760
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1759.6 קק״ל 3519.2 קק״לפחמימות 91.3 גרם 182.5 גרםשומן 128.8 גרם 257.6 גרםנתרן 12668.9 מ״ג 25337.8 מ״גחלבון 69.4 גרם 138.7 גרםסיבים תזונתיים 30.9 גרם 61.8 גרםשומן רווי 20.3 גרם 40.6 גרםכולסטרול 690.0 מ״ג 1380.0 מ״גסידן 439.4 מ״ג 878.8 מ״גברזל 30.9 מ״ג 61.9 מ״גאשלגן 2250.1 מ״ג 4500.2 מ״גאבץ 13.5 מ״ג 27.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 1760 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1 כוס מים קרים
-
1 לימון בינוני
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
2 כפות אריסה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה. סוחטים את הלימון, מפרידים את העלים מגבעול המרווה והשמיר, וקוצצים דק את השמיר והשום.
- מכינים את הבמיה: שמים את הבמיה בקערה, יוצקים את השמן, מפזרים את המלח ושיני השום ומערבבים. מעבירים לתבנית האפייה ואופים עד שהיא כמעט שרופה.
- מכינים את הטחינה: מעבירים את הטחינה הגולמית לקערת מעבד מזון, מוסיפים מים ומיץ לימון בהדרגה וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את גרגירי החומוס והאריסה.
- מכינים את הכבדים: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הכבדים, שום ומלח וצולים על אש גבוהה מכל הצדדים עד להשחמה. מוסיפים את המרווה וממשיכים לצלות עוד דקה נוספת. מכבים את האש, מוסיפים את השמיר ומערבבים.
- מגישים לצד הטחינה והבמיה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה. סוחטים את הלימון, מפרידים את העלים מגבעול המרווה והשמיר, וקוצצים דק את השמיר והשום.
- מכינים את הבמיה: שמים את הבמיה בקערה, יוצקים את השמן, מפזרים את המלח ושיני השום ומערבבים. מעבירים לתבנית האפייה ואופים עד שהיא כמעט שרופה.
- מכינים את הטחינה: מעבירים את הטחינה הגולמית לקערת מעבד מזון, מוסיפים מים ומיץ לימון בהדרגה וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את גרגירי החומוס והאריסה.
- מכינים את הכבדים: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הכבדים, שום ומלח וצולים על אש גבוהה מכל הצדדים עד להשחמה. מוסיפים את המרווה וממשיכים לצלות עוד דקה נוספת. מכבים את האש, מוסיפים את השמיר ומערבבים.
- מגישים לצד הטחינה והבמיה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן