כך תכינו בבית קרוקטים מטוגנים מושלמים!
קרוקטים מטוגנים טעימים לאללה עם תפוחי אדמה והפתעות של פסטרמה מקסיקנית וקבנוס. מגישים עם איולי פפריקה מעושנת ומרגישים בבר טאפאס ספרדי!
קרוקטים מטוגנים טעימים לאללה עם תפוחי אדמה והפתעות של פסטרמה מקסיקנית וקבנוס. מגישים עם איולי פפריקה מעושנת ומרגישים בבר טאפאס ספרדי!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1226.0 קק״ל 12260.2 קק״לפחמימות 115.6 גרם 1155.8 גרםשומן 176.2 גרם 1762.2 גרםנתרן 1287.5 מ״ג 12875.4 מ״גחלבון 77.1 גרם 771.2 גרםסיבים תזונתיים 71.5 גרם 715.5 גרםשומן רווי 78.1 גרם 781.4 גרםכולסטרול 99.8 מ״ג 997.9 מ״גסידן 82.4 מ״ג 824.5 מ״גברזל 70.8 מ״ג 708.4 מ״גאשלגן 138.9 מ״ג 1388.8 מ״גאבץ 70.7 מ״ג 706.7 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות1226
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1226.0 קק״ל 12260.2 קק״לפחמימות 115.6 גרם 1155.8 גרםשומן 176.2 גרם 1762.2 גרםנתרן 1287.5 מ״ג 12875.4 מ״גחלבון 77.1 גרם 771.2 גרםסיבים תזונתיים 71.5 גרם 715.5 גרםשומן רווי 78.1 גרם 781.4 גרםכולסטרול 99.8 מ״ג 997.9 מ״גסידן 82.4 מ״ג 824.5 מ״גברזל 70.8 מ״ג 708.4 מ״גאשלגן 138.9 מ״ג 1388.8 מ״גאבץ 70.7 מ״ג 706.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 1226 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרוקט
-
4 תפוחי אדמה גדוליםלבנים
-
1 ליטר מיםלבישול תפוחי האדמה
-
1 כף מלח דקלבישול תפוחי האדמה
-
1 כף שמן זית
-
1 בצלקצוץ לקוביות קטנות
-
1 כפית שמן זית
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1/4 כוס פטרוזיליהעלים קצוצים דק
-
"עוף טוב" עם הסימון הירוק
-
מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
איולי פפריקה
-
6 כפות מיונז לייט
-
1 כפית מיץ לימון
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומבשלים בסיר מים גדול עם כפית מלח במשך כ-25 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוח האדמה.
- מסננים את תפוחי האדמה, מחזירים לסיר, מדליקים את האש ונותנים למים להתאדות.
- מוסיפים לסיר כף שמן זית ומועכים בעזרת מזלג או מועך פירה לפירה חלק (אבל לא במוט בלנדר, אנחנו לא רוצים פירה נוזלי). בסופו של דבר צריך למתכון כוס פירה.
- חותכים את הפסטרמה והקבנוס לקוביות קטנטנות ככל האפשר.
- כעת מטגנים את הבצל בכפית שמן זית. כשהוא מזהיב היטב, מוסיפים את פירורי הלחם, את הפטרוזיליה, הפירה, הפסטרמה עם הקבנוס והתבלינים. מערבבים וסוגרים את האש.
- אם התערובת עוד לא אחידה לגמרי, לשים מעט בידיים ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.
- מכינים שלוש קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה, כף מים וקורט מלח, ואחת עם פירורי הלחם.
- מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק.
- יוצרים מהעיסה צורת קציצה מוארכת וטובלים בקמח. מנערים קצת ואז טובלים בביצה ולאחר מכן טובלים בפירורי הלחם.
- מטגנים 3-4 קרוקטים כל פעם, כדי שהטמפרטורה של השמן לא תרד. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהקרוקטים מזהיבים ומוציאים אותם לנייר סופג.
- מערבבים את כל חומרי רוטב האיולי ומגישים בקערית לצד הקרוקטים.
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומבשלים בסיר מים גדול עם כפית מלח במשך כ-25 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוח האדמה.
- מסננים את תפוחי האדמה, מחזירים לסיר, מדליקים את האש ונותנים למים להתאדות.
- מוסיפים לסיר כף שמן זית ומועכים בעזרת מזלג או מועך פירה לפירה חלק (אבל לא במוט בלנדר, אנחנו לא רוצים פירה נוזלי). בסופו של דבר צריך למתכון כוס פירה.
- חותכים את הפסטרמה והקבנוס לקוביות קטנטנות ככל האפשר.
- כעת מטגנים את הבצל בכפית שמן זית. כשהוא מזהיב היטב, מוסיפים את פירורי הלחם, את הפטרוזיליה, הפירה, הפסטרמה עם הקבנוס והתבלינים. מערבבים וסוגרים את האש.
- אם התערובת עוד לא אחידה לגמרי, לשים מעט בידיים ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.
- מכינים שלוש קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה, כף מים וקורט מלח, ואחת עם פירורי הלחם.
- מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק.
- יוצרים מהעיסה צורת קציצה מוארכת וטובלים בקמח. מנערים קצת ואז טובלים בביצה ולאחר מכן טובלים בפירורי הלחם.
- מטגנים 3-4 קרוקטים כל פעם, כדי שהטמפרטורה של השמן לא תרד. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהקרוקטים מזהיבים ומוציאים אותם לנייר סופג.
- מערבבים את כל חומרי רוטב האיולי ומגישים בקערית לצד הקרוקטים.
בשיתוף עם "עוף טוב" עם הסימון הירוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן