איך מכינים טחינה? כמה דרכים פשוטות לשדרג את הטחינה שלכם

איך אפשר לשדרג את הטחינה שלכם? מה התבלין שכדאי להוסיף? ומה ההבדל בין טחינה אורגנית לטחינה רגילה? כל מה שרציתם לדעת על טחינה וגם מתכון!
איך אפשר לשדרג את הטחינה שלכם? מה התבלין שכדאי להוסיף? ומה ההבדל בין טחינה אורגנית לטחינה רגילה? כל מה שרציתם לדעת על טחינה וגם מתכון!
  • רום מילשטיין
שמרו
כשר
79 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    513
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 513.1 קק״ל 513.1 קק״ל
    פחמימות 10.2 גרם 10.2 גרם
    שומן 49.0 גרם 49.0 גרם
    נתרן 1561.7 מ״ג 1561.7 מ״ג
    חלבון 12.3 גרם 12.3 גרם
    סיבים תזונתיים 9.4 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 132.3 מ״ג 132.3 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 339.2 מ״ג 339.2 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    513
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 513.1 קק״ל 513.1 קק״ל
    פחמימות 10.2 גרם 10.2 גרם
    שומן 49.0 גרם 49.0 גרם
    נתרן 1561.7 מ״ג 1561.7 מ״ג
    חלבון 12.3 גרם 12.3 גרם
    סיבים תזונתיים 9.4 גרם 9.4 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 132.3 מ״ג 132.3 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 339.2 מ״ג 339.2 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור

הרבה דובר אודות הטחינה!

טחינה ירוקה, אדומה, טחינה עם עמבה, טחינה עם לאבנה, טחינה עם יוגורט, כמון, טחינה עם קוביות קרח במקום מים, טחינה מלאה, טחינה לבנה, טחינה עם דבש, טחינה עם סילאן.
הטחינה היא אחד מהמרכיבים הכי חשובים בלעדיהם לא ניתן להכין חומוס, הרבה אומרים שאיכות הטחינה היא גם זו שקובעת את טעמו של החומוס ואיכותו, כמו גם אחראית למרקמו וכדומה.

אין בכלל ספק שישראלים אוהבים טחינה וכנראה שגם נאהב אותה לעד. עם השנים צריכת הטחינה עלתה, יותר ויותר מדינות גילו אודותיה והחלו משלבים אותה במטבחים מגוונים ושונים, כן, גם במטבחי גורמה ובישול עילי.

 

איזה סוגי טחינה יש לנו?

 

טחינה רגילה – עשויה משומשום קלוף בלבד.
טחינה מלאה – עשויה כמו הטחינה הרגילה, רק שכאן השומשום נטחן בשלמותו, כולל הקליפה. הקליפה עשירה בסיבים תזונתיים מה שמעניק לטחינה המלאה יתרונות בריאותיים על פני אחותה הרגילה, והיא מעט יותר מרירה בטעמה וצבעה כהה.
טחינה האורגנית – היא טחינה רגילה שעושים משומשום שגדל בחלקאות אורגנית.
טחינה אורגנית מלאה – שנקראת גם חמאת שומשום, היא בעצם ממש כמו מה שזה נשמע לכם, אורגנית ומלאה!

 

כמה סיבות לאכול טחינה:

 

  1. היא עשירה בסידן וברזל – טחינה עשויה מ-100 אחוז שומשום טהור! השומשום עשיר בסידן (פי 3 מאשר במוצרי חלב), בברזל ובסיבים תזונתיים.
  2. היא נוגדת חמצון – לזרעי השומשום תכונות נוגדות חמצון גבוהות.
  3. היא עשירה במגנזיום – צריכת מגנזיום בצורה מבוקרת, מסייעת לשמור על בריאות תקינה וגם מפחיתה מחלות לב, ועשויה לסייע לחולי סוכרת.
  4. יש בה שומן טוב – טחינה איכותית עשירה בחומצות שומן בלתי רוויות. לחומצות אלה איכויות בריאותיות רבות בכל הקשור במניעת מחלות כלי דם ולב.

אז אחרי שהבנו למה זה גם טוב לאכול טחינה קבלו כמה הצעות לשדרוג:

 

  1. טחינה סלק – מכינים טחינה רגילה, גולמית, מים, מלח, שום ולימון רק שהפעם מוסיפים גם סלק (חצי כוס בערך של סלק מבושל) ומערבלים הכל במעבד מזון. הטחינה תהפוך להיות סגולה ומתקתקה ובטוח תבלוט מעל כל הסלטים!
  2. טחינה ירוקה – כאן מערבלים את הטחינה ביחד עם עשבי תיבול, איזה שאוהבים! נענע, פטרוזיליה, כוסברה כל מה שמתחשק ברוך הבא!, אפילו טחינה פסטו עם עלי בזיליקום תהיה משגעת! העלים הירוקים נותנים רעננות נעימה לטחינה שעושה את כל ההבדל.
  3. טחינה יוגורט – הוסיפו גביע יוגורט לטחינה שלכם (שימו לב שתצטרכו פחות מים), השילוב של הטחינה והיוגורט יוצרים ממרח משגע, טעמים עמוקים של טחינה וחמצמצות עדינה ונעימה של היוגורט. שילוב מפתיע שמקליל את האווירה.
  4. טחינה לקינוח – כדי להפוך את הטחינה לקינוח כל מה שצריך לעשות הוא לוותר על השום, המלח והלימון ולהוסיף דבש/ סילאן/ מייפל ואפילו שוקולד מומס! אני אפילו אוהבת להכין טחינה סילאן ולבזוק אותה על חציל קלוי וליצור מנה של מתוק מלוח שכזה. זה נהדר!

 

בסופו של דבר, כל תבלין או עשב תיבול שאתם אוהבים יתקבל בברכה בתוך הטחינה, אתם יכולים להוסיף 2 שיני שום ולחזק בפלפל חריף, אפשר להוסיף מלא מיץ לימון לאוהבי החמוץ, אפשר להגיש אותה סמיכה כמו חומוס או דלילה שנוזלת בכל ביס.

זה אתם ומה שאתם אוהבים! אז תרגישו חופשי, להתפרע, להתנסות ולגלות מה אתם הכי אוהבים עם הטחינה שלכם!

צרפתי לכם מתכון בסיס לטחינה, כמו שאני אוהבת ומכינה בשתי שניות. אבל אני גם ממש אשמח לשמוע איזה סוד יש לכם להכנת טחינה ומה אצלכם בבית הכי אוהבים לאכול. זה באמת מסקרן אותי…

 

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
79 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בקערה שמים חצי כוס טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, מלח, שן שום כתושה ובערך 3/4 כוס מים קרים (תתחילו עם חצי כוס ואם צריך תוסיפו) ומערבבים היטב.
  2. במידה ואתם אוהבים את הטחינה שלכם יותר נוזלית, הוסיפו מים כעט.
  3. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
  4. כדי להכין טחינה אדומה - הוסיפו פפריקה, אפשר גם להוסיף כמון למי שאוהב, אפשר להכין טחינה ירוקה ולהוסיף פטרוזיליה/ כוסברה טחונים.
  5. אפשר להכניס את כל מצרכי הטחינה מלכתחילה לתוך בלנדר ולהכין את הטחינה בדקה אחת פשוטה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מכינים טחינה? כמה דרכים פשוטות לשדרג את הטחינה שלכם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    אביטל

    שמעתי שבשביל שהטחינה תצא לבנה מוסיפים כפית מיונז

      Avatar
      מערכת Foody

      לא ניסינו, אם הכנת, נשמח לדעת איך יצא!

      Avatar
      שרה א.

      אביטל יקרה, אם את רוצה שהטחינה תצא לבה, הכניסי בה כמה קוביות קיח ולא מיונז. היא לא תצא עם מיונז לבנה אלא עם טעם של מיונז ואת \זה את בטח לא רוצה. אבל כמה קוביות קרח שבורות יעשו את העבודה.

    Avatar
    דוד

    שלום,אצלינו טחינה זה משהוא שמכינים כמעט כל שבוע

הצג עוד

קטגוריות