כמו בדוכנים: בטטות שלמות במילוי שמנת פטריות של רון יוחננוב
טעם של מדורה בלי לצאת מהבית: מתכון של רון יוחננוב לבטטה במילוי מפנק של שמנת פטריות, ממש כמו שמוכרים בדוכנים. מושלם לל"ג בעומר
טעם של מדורה בלי לצאת מהבית: מתכון של רון יוחננוב לבטטה במילוי מפנק של שמנת פטריות, ממש כמו שמוכרים בדוכנים. מושלם לל"ג בעומר
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 394.4 קק״ל 1577.6 קק״לפחמימות 56.5 גרם 226.2 גרםשומן 12.6 גרם 50.2 גרםנתרן 1011.1 מ״ג 4044.4 מ״גחלבון 8.6 גרם 34.5 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.2 גרםשומן רווי 7.5 גרם 30.1 גרםכולסטרול 32.3 מ״ג 129.1 מ״גסידן 150.5 מ״ג 602.1 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 809.2 מ״ג 3236.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות394
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 394.4 קק״ל 1577.6 קק״לפחמימות 56.5 גרם 226.2 גרםשומן 12.6 גרם 50.2 גרםנתרן 1011.1 מ״ג 4044.4 מ״גחלבון 8.6 גרם 34.5 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.2 גרםשומן רווי 7.5 גרם 30.1 גרםכולסטרול 32.3 מ״ג 129.1 מ״גסידן 150.5 מ״ג 602.1 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 809.2 מ״ג 3236.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.8 מ״גסגור
ל”ג בעומר בפתח, עונת המנגלים בעיצומה, ומה יותר טעים מתפוח אדמה במדורה? אז כדאי לגוון קצת, קבלו מתכון ממטבחו של רון יוחננוב: בטטה שלמה אפויה במילוי שמנת פטריות! הכינו את התנור- הולך להיות טעים
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 394 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בטטות
-
4 בטטות גדולות
מילוי
-
50 גרם חמאה
-
1 בצל סגול בינוניקצוץ דק דק
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןחתוכות לפרוסות / קוביות
-
1 כף גדושה קמח לבן
-
1 כוס חלב 3%
-
250 מ"ל שמנת לבישול 9%
-
1 קורט אגוז מוסקטמגורד
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
עיטור
-
1 נתח גבינת פרמזןמגוררת
-
1 גבעול עיריתקצוצה
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטןצ'ילי חריף טרי קצוץ דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- עוטפים את הבטטות בנייר אפייה ‘סנו סושי’ וברדיד אלומיניום של ‘סנו-סושי’, ומניחים על תבנית.
- אופים בתנור כשעה.
- מכינים את רוטב הפטריות: בסיר קטן מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים מעט.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת רביכה.
- מוסיפים את החלב ומערבבים במהירות, כדי שלא יתגבשו גושים.
- לאחר שהבלילה הופכת להיות סמיכה, מוסיפים את השמנת ומבשלים מעט.
- מוסיפים את הפטריות החתוכות לסיר, אין צורך בבישול או טיגון מקדים.
- מתבלים ומבשלים כמה דקות על להבה בינונית, עד שהרוטב מסמיך. אם הרוטב יצא סמיך מידי, אפשר להוסיף חלב בהדרגה.
- חותכים את הבטטות לאורכן ליצירת כיס (לא חותכים עד הסוף), מועכים פנימה את מילוי הבטטות כך שיהיה מקום לרוטב. ממלאים את הבטטות החמות ברוטב הסמיך, מפזרים מעל גבינה, עירית וצ’ילי ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- עוטפים את הבטטות בנייר אפייה ‘סנו סושי’ וברדיד אלומיניום של ‘סנו-סושי’, ומניחים על תבנית.
- אופים בתנור כשעה.
- מכינים את רוטב הפטריות: בסיר קטן מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים מעט.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת רביכה.
- מוסיפים את החלב ומערבבים במהירות, כדי שלא יתגבשו גושים.
- לאחר שהבלילה הופכת להיות סמיכה, מוסיפים את השמנת ומבשלים מעט.
- מוסיפים את הפטריות החתוכות לסיר, אין צורך בבישול או טיגון מקדים.
- מתבלים ומבשלים כמה דקות על להבה בינונית, עד שהרוטב מסמיך. אם הרוטב יצא סמיך מידי, אפשר להוסיף חלב בהדרגה.
- חותכים את הבטטות לאורכן ליצירת כיס (לא חותכים עד הסוף), מועכים פנימה את מילוי הבטטות כך שיהיה מקום לרוטב. ממלאים את הבטטות החמות ברוטב הסמיך, מפזרים מעל גבינה, עירית וצ’ילי ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (13)
היי, כתוב 1 יחידה של אגוז מוסקט מגורד… גירדתי אולי רבע כפית וזה כבר ממש טו מאצ’ .. אני מניחה שלא התכוונת לאגוז שלם .. אולי כדאי להסביר
היי עינת, את צודקת, תודה, תוקן במתכון. רבע כפית או קורט יספיקו