כמו בכניסה לעיר העתיקה: בייגל ירושלמי אסלי
בדרך לסמטאות העיר העתיקה מתחילים להריח את הריח הנפלא שלו - הבאנו לכם מתכון מושלם של בייגל ירושלמי שמגישים עם שקית זעתר קטנה או לאבנה, אתם מחליטים!
בדרך לסמטאות העיר העתיקה מתחילים להריח את הריח הנפלא שלו - הבאנו לכם מתכון מושלם של בייגל ירושלמי שמגישים עם שקית זעתר קטנה או לאבנה, אתם מחליטים!
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 445.1 קק״ל 7122.3 קק״לפחמימות 53.0 גרם 848.7 גרםשומן 20.5 גרם 327.6 גרםנתרן 743.7 מ״ג 11898.6 מ״גחלבון 12.3 גרם 197.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 55.2 גרםשומן רווי 2.9 גרם 46.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.1 מ״ג 273.9 מ״גברזל 3.9 מ״ג 61.7 מ״גאשלגן 123.0 מ״ג 1967.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 32.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות445
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 445.1 קק״ל 7122.3 קק״לפחמימות 53.0 גרם 848.7 גרםשומן 20.5 גרם 327.6 גרםנתרן 743.7 מ״ג 11898.6 מ״גחלבון 12.3 גרם 197.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 55.2 גרםשומן רווי 2.9 גרם 46.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.1 מ״ג 273.9 מ״גברזל 3.9 מ״ג 61.7 מ״גאשלגן 123.0 מ״ג 1967.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 32.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 445 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים שמן ומים ולשים במשך 2 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד 8 דקות במהירות נמוכה בינונית. יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית.
- עוטפים את הקערה בכיסוי ניילון עם גומי של סנו ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- מורידים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לכדורים במשקל 130 גרם כל אחד.
- מניחים את הכדורים על משטח מקומח קלות ומתפיחים עוד כ25-30 דקות.
- מכינים 2 קערות גדולות. באחת שמים מים ובשניה שומשום.
- יוצרים חור במרכז כדור הבצק, מרחיבים בעזרת הידיים ויוצרים צורת אליפסה. ממשיכים כך עם כל שאר כדורי הבצק. חוזרים לבייגל הראשון שפתחנו ומרחיבים עוד קצת את הצורה. טובלים במים ולאחר מכן בשומשום. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה טבעי של סנו.
- ממשיכים כך עם כל שאר הבייגל. מתפיחים עוד 15-20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות חום סטטי (עליון תחתון) עד הזהבה עמוקה.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים שמן ומים ולשים במשך 2 דקות. מוסיפים מלח ולשים עוד 8 דקות במהירות נמוכה בינונית. יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית.
- עוטפים את הקערה בכיסוי ניילון עם גומי של סנו ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- מורידים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לכדורים במשקל 130 גרם כל אחד.
- מניחים את הכדורים על משטח מקומח קלות ומתפיחים עוד כ25-30 דקות.
- מכינים 2 קערות גדולות. באחת שמים מים ובשניה שומשום.
- יוצרים חור במרכז כדור הבצק, מרחיבים בעזרת הידיים ויוצרים צורת אליפסה. ממשיכים כך עם כל שאר כדורי הבצק. חוזרים לבייגל הראשון שפתחנו ומרחיבים עוד קצת את הצורה. טובלים במים ולאחר מכן בשומשום. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה טבעי של סנו.
- ממשיכים כך עם כל שאר הבייגל. מתפיחים עוד 15-20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות חום סטטי (עליון תחתון) עד הזהבה עמוקה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן