כמו חלום שמתגשם: לחם ממולא בכרשה וגבינות בלי להכין בצק!
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2790.5 קק״ל 2790.5 קק״לפחמימות 95.0 גרם 95.0 גרםשומן 225.6 גרם 225.6 גרםנתרן 3937.9 מ״ג 3937.9 מ״גחלבון 94.9 גרם 94.9 גרםסיבים תזונתיים 12.5 גרם 12.5 גרםשומן רווי 114.1 גרם 114.1 גרםכולסטרול 800.3 מ״ג 800.3 מ״גסידן 2058.5 מ״ג 2058.5 מ״גברזל 16.6 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 1617.7 מ״ג 1617.7 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2791
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2790.5 קק״ל 2790.5 קק״לפחמימות 95.0 גרם 95.0 גרםשומן 225.6 גרם 225.6 גרםנתרן 3937.9 מ״ג 3937.9 מ״גחלבון 94.9 גרם 94.9 גרםסיבים תזונתיים 12.5 גרם 12.5 גרםשומן רווי 114.1 גרם 114.1 גרםכולסטרול 800.3 מ״ג 800.3 מ״גסידן 2058.5 מ״ג 2058.5 מ״גברזל 16.6 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 1617.7 מ״ג 1617.7 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״גסגור
אצלנו בבית אסור להגיד “קיש”. אבא שלי לא סובל את המילה “קיש”. גם לא “פשטידה”. לכן אצלנו בבית תמיד אומרים “מאפה”. “מאפה תרד וגבינות”, “מאפה בצל”, “מאפה פטריות” וכו’.
אני דווקא אוהבת “מאפים” כאלו. למרות שיש להם איזו תדמית קצת פושטית כזו. וגם יצא להם שם של קלישאה שמכינים למסיבת רווקת. אבל בואו נגיד את האמת… זה טעים!
אבל… חלק מהכיף של ה”מאפים” האלו זה שהם קלים להכנה.
מערבבים בקערה את כל הגבינות והירקות שיש בבית עם קצת קמח וביצים ומכניסים לתנור. בקיש (ששששששששש נו אל תגלו לו שמרתי “קיש”), יש את השדרוג השווה של תחתית בצל פריכה שמעלה את ה”מאפה” בכמה דרגות למעלה. אבל למי יש סבלנות להכין בשביל “מאפה” כזה בצק פריך עכשיו?
בדיוק מהעצלנות הזו פיתחתי את הטריק הכה חביב “לחם ממולא”. במקום להכין תחתית בצק, פשוט משתמשים בלחם קנוי וחוסכים את כל העבודה.
לוקחים כיכר לחם, קוטמים לה את החלק העליון, מרוקנים מתוכה את כל הרך של פנים הלחם (לא זורקים אותו חלילה אלא משתמשים בו לדברים אחרים כמו תחליף משגע לפרורי לחם). לתוך הלחם המרוקן יוצקים את המילוי של ה”מאפה”, ואופים בתנור.
ו… הופס’לה. יש מאפה עם תחתית בצק כיפית ממולא בגבינות ודברים טובים בלי להכין בצק, בלי לרדד, בלי אפייה עיוורת. כמה פשוט, ככה טעים.
ואפילו השם נחמד לא? “לחם ממולא”, נראה אותו אומר לי לקרוא לזה “מאפה”….
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2791 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כיכר לחם לבן עגול
-
30 גרם חמאה
-
4 כפות שמן זית
-
3 כרישות בינוניות
-
3 שיני שום
-
1 כף טימין טרי
-
1 צרור עירית
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 ביצים L
-
100 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
100 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קוטמים ללחם את חלקו העליון ומרוקנים את הפנים הרך של הלחם (לא זורקים! בסוף המתכון ישנן הצעות מה לעשות איתו).
- פורסים דק את הכרישה והשום.
- במחבת מחממים את החמאה והשמנ”ז ומטגנים בהם את הכרישה והשום כ-3-4 דק’ עד שהכרישה מתרככת.
- בקערה מערבבים את התימין, השמנת, ביצים ו3/4 מהגבינות.
- קוצצים את העירית ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הכרישה המטוגנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת לתוך הלחם ומפזרים מעל בשכבה אחידה את יתרת הגבינות.
- מורחים את חלקו העליון של הלחם במעט שמן זית ואופים כ-30-40 דק’ עד שהמילוי מתייצב ושכבת הגבינה העליונה משחימה ומבעבעת.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קוטמים ללחם את חלקו העליון ומרוקנים את הפנים הרך של הלחם (לא זורקים! בסוף המתכון ישנן הצעות מה לעשות איתו).
- פורסים דק את הכרישה והשום.
- במחבת מחממים את החמאה והשמנ”ז ומטגנים בהם את הכרישה והשום כ-3-4 דק’ עד שהכרישה מתרככת.
- בקערה מערבבים את התימין, השמנת, ביצים ו3/4 מהגבינות.
- קוצצים את העירית ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הכרישה המטוגנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת לתוך הלחם ומפזרים מעל בשכבה אחידה את יתרת הגבינות.
- מורחים את חלקו העליון של הלחם במעט שמן זית ואופים כ-30-40 דק’ עד שהמילוי מתייצב ושכבת הגבינה העליונה משחימה ומבעבעת.
הערות
- אפשר לגוון בסוגי הגבינות! למשל גבינת עיזים תהיה פה גם נהדרת.
- אפשר לגוון בירקות של המילוי, פטריות, בצל, תרד וכו' כל מה שאתם אוהבים יכול להיות נהדר.
- אפשר להוסיף לתערובת המילוי מעט עגבניות מרוסקות ולעשות מעין מילוי פיצה.
- מה לעשות עם הפנים של הלחם שרוקנו?
- 1. אפשר לבצוע ממנו חתיכות לזלוף בזמן זית שום מלח ופלפל ולאפות בתנור חם כ20 דק עד שמתקבלים קרוטונים שווים למרק או סלט ( מומלץ לשמור את הקרוטונים בקופסה אטומה
- 2. אפשר לטחון את פנים הלחם במעבד מזון עד שמתקבלים פרורים, לשמור בצנצנת אטומה ולהשתמש כתחיף במתכונים שבהם יש פרורי לחם (שניצל, קציצות וכו'....)
- 3. אפשר להרטיב את הרך של הלחם ולערבב עם הרבה בצל מטוגן וביצה ולטגן קציצות לחם משגעות לחמין
- 4. אם השתמשתם בלחם לבן אפשר להכין ברד פודינג!
הערות
- אפשר לגוון בסוגי הגבינות! למשל גבינת עיזים תהיה פה גם נהדרת.
- אפשר לגוון בירקות של המילוי, פטריות, בצל, תרד וכו' כל מה שאתם אוהבים יכול להיות נהדר.
- אפשר להוסיף לתערובת המילוי מעט עגבניות מרוסקות ולעשות מעין מילוי פיצה.
- מה לעשות עם הפנים של הלחם שרוקנו?
- 1. אפשר לבצוע ממנו חתיכות לזלוף בזמן זית שום מלח ופלפל ולאפות בתנור חם כ20 דק עד שמתקבלים קרוטונים שווים למרק או סלט ( מומלץ לשמור את הקרוטונים בקופסה אטומה
- 2. אפשר לטחון את פנים הלחם במעבד מזון עד שמתקבלים פרורים, לשמור בצנצנת אטומה ולהשתמש כתחיף במתכונים שבהם יש פרורי לחם (שניצל, קציצות וכו'....)
- 3. אפשר להרטיב את הרך של הלחם ולערבב עם הרבה בצל מטוגן וביצה ולטגן קציצות לחם משגעות לחמין
- 4. אם השתמשתם בלחם לבן אפשר להכין ברד פודינג!