-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 937.1 קק״ל 9371.4 קק״לפחמימות 13.2 גרם 131.7 גרםשומן 100.2 גרם 1001.8 גרםנתרן 470.3 מ״ג 4702.8 מ״גחלבון 0.5 גרם 4.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.1 גרםשומן רווי 7.0 גרם 70.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.4 מ״ג 23.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 23.0 מ״ג 230.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות937
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 937.1 קק״ל 9371.4 קק״לפחמימות 13.2 גרם 131.7 גרםשומן 100.2 גרם 1001.8 גרםנתרן 470.3 מ״ג 4702.8 מ״גחלבון 0.5 גרם 4.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.1 גרםשומן רווי 7.0 גרם 70.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.4 מ״ג 23.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 23.0 מ״ג 230.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 937 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה כנפי עוף
תערובת תבלינים
-
1 כפית אבקת שום
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף קמח לבן
רוטב
-
4 כפות דבש
-
4 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
4 כפות רוטב סרירצ’המזרח מערב
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- מנקים את הכנפיים היטב וחותכים אותן במרכזן על העצם, כך שיתקבלו שתי חתיכות מכל כנף.
- מעבירים את הכנפיים לסיר גדול עם מים לכיסוי מלא, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 6 דקות.
- בנוסף, מסננים את הכנפיים מהמים ונותנים להן להתייבש ולהתקרר בטמפרטורת החדר.
- בקערה גדולה מערבבים את כל התבלינים היבשים עם הקמח: פפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל. מכניסים את הכנפיים לתוך התערובת ומצפים אותם מכל הכיוונים.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם מכניסים את הכנפיים ומטגנים למשך 3 דקות עד להשחמה. מוציאים לקערה עם נייר סופג.
- במחבת גדולה מחממים יחד את הסרירצ’ה, הדבש והצ’ילי המתוק. כשהתערובת רותחת, מכניסים פנימה את הכנפיים ומערבבים היטב כך שכל הכנפיים יצופו היטב ברוטב.
- מעבירים לקערת הגשה. אפשר לפזר קצת פרוסות בצל ירוק מעל.
אופן הכנה
- מנקים את הכנפיים היטב וחותכים אותן במרכזן על העצם, כך שיתקבלו שתי חתיכות מכל כנף.
- מעבירים את הכנפיים לסיר גדול עם מים לכיסוי מלא, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 6 דקות.
- בנוסף, מסננים את הכנפיים מהמים ונותנים להן להתייבש ולהתקרר בטמפרטורת החדר.
- בקערה גדולה מערבבים את כל התבלינים היבשים עם הקמח: פפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל. מכניסים את הכנפיים לתוך התערובת ומצפים אותם מכל הכיוונים.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם מכניסים את הכנפיים ומטגנים למשך 3 דקות עד להשחמה. מוציאים לקערה עם נייר סופג.
- במחבת גדולה מחממים יחד את הסרירצ’ה, הדבש והצ’ילי המתוק. כשהתערובת רותחת, מכניסים פנימה את הכנפיים ומערבבים היטב כך שכל הכנפיים יצופו היטב ברוטב.
- מעבירים לקערת הגשה. אפשר לפזר קצת פרוסות בצל ירוק מעל.
בשיתוף עם מזרח מערב
עוד מתכונים שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
פשוט מעדן..אני מכין עם שוקיים שבושלו עם פלפל אנגלי ועלי דפנה.מעט מלח גס..כל השאר אותו דבר
תודה על השיתוף יוסי, שמחים שאהבת!
מתכון נהדר, אני משחקת עם המינונים של הרוטב בהתאם לרגישות החריף.
שלום לכם,
היכן קונים את הרוטב הזה
הרוטב נמכר ברוב הסופרים.