-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 297.5 קק״ל 1785.0 קק״לפחמימות 45.9 גרם 275.5 גרםשומן 10.4 גרם 62.3 גרםנתרן 104.4 מ״ג 626.1 מ״גחלבון 4.4 גרם 26.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 7.7 גרםשומן רווי 1.5 גרם 9.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 41.5 מ״ג 248.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 97.0 מ״ג 581.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 5 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות298
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 297.5 קק״ל 1785.0 קק״לפחמימות 45.9 גרם 275.5 גרםשומן 10.4 גרם 62.3 גרםנתרן 104.4 מ״ג 626.1 מ״גחלבון 4.4 גרם 26.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 7.7 גרםשומן רווי 1.5 גרם 9.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 41.5 מ״ג 248.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 97.0 מ״ג 581.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 298 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 כרעי עוף בינוניים
מרינדה
-
3 כפות שמן זית
-
1/4 כוס מיץ לימוןסחוט טרי
-
1/2 כוס מיץ תפוזיםסחוט טרי
-
2 כפות קליפת לימון
-
2 כפות קליפת תפוז
-
2 כפות שורש ג’ינג’רקצוץ
-
3 שיני שוםכתושות
-
2 כפות סוכר חום
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
2 כפות רוטב סויה
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
תפוחי אדמה
-
12 תפוחי אדמה קטניםקלופים, חצויים ומבושלים למחצה
-
2 כפות רוזמריןעלים בלבד
-
10 עלי מרווה
-
3 כפות שמן זית
-
3 שיני שוםכתושות
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליה
אופן הכנה
- מכינים את כרעי העוף: מניחים את כרעי העוף בתבנית צלייה בשכבה אחת זה לצד זה.
- מערבבים את כל מצרכי המרינדה יחד בקערה ושופכים על העוף.
- משרים את העוף במרינדה למשך מספר שעות כדי שהטעמים ייספגו, אבל אפשר גם ללא השרייה.
- אופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 50-60 דקות, ללא כיסוי, עד שהעוף מקבל צבע שחום יפה.
- במהלך הצלייה לוקחים מדי פעם מהנוזלים בתחתית התבנית ויוצקים אותם על העוף.
- מכינים את תפוחי האדמה: משתמשים בתפוחים קטנים וקלופים וחצויים, אשר בושלו למחצה ומעט יותר.
- קוצצים את עלי הרוזמרין ו-5 מעלי המרווה.
- מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומכניסים פנימה את עשבי התיבול הקצוצים.
- מוסיפים מיד גם את חצאי תפוחי האדמה המבושלים, ממליחים ומפלפלים.
- כעת קורעים ביד את 5 עלי המרווה הנותרים ומכניסים למחבת.
- מוסיפים גם את השום הכתוש.
- מקפיצים על האש במשך כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד להשחמת תפוחי האדמה.
- מגישים בצלחת תפוחי אדמה עם ירך עוף שחומה, מוזגים מעל את רוטב ההדרים ובוזקים פטרוזיליה קצוצה.
אופן הכנה
- מכינים את כרעי העוף: מניחים את כרעי העוף בתבנית צלייה בשכבה אחת זה לצד זה.
- מערבבים את כל מצרכי המרינדה יחד בקערה ושופכים על העוף.
- משרים את העוף במרינדה למשך מספר שעות כדי שהטעמים ייספגו, אבל אפשר גם ללא השרייה.
- אופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 50-60 דקות, ללא כיסוי, עד שהעוף מקבל צבע שחום יפה.
- במהלך הצלייה לוקחים מדי פעם מהנוזלים בתחתית התבנית ויוצקים אותם על העוף.
- מכינים את תפוחי האדמה: משתמשים בתפוחים קטנים וקלופים וחצויים, אשר בושלו למחצה ומעט יותר.
- קוצצים את עלי הרוזמרין ו-5 מעלי המרווה.
- מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומכניסים פנימה את עשבי התיבול הקצוצים.
- מוסיפים מיד גם את חצאי תפוחי האדמה המבושלים, ממליחים ומפלפלים.
- כעת קורעים ביד את 5 עלי המרווה הנותרים ומכניסים למחבת.
- מוסיפים גם את השום הכתוש.
- מקפיצים על האש במשך כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד להשחמת תפוחי האדמה.
- מגישים בצלחת תפוחי אדמה עם ירך עוף שחומה, מוזגים מעל את רוטב ההדרים ובוזקים פטרוזיליה קצוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
המתכון הכתוב לא תואם את המתכןן בסרטון
לילה צודקת. יש סרטון ולא תואם!!! ממש מבלבל!!!!
היי גבי, המתכון תוקן, כך שהוא תואם כעת לסרטון. שנה טובה ומתוקה!
היי לילה, המתכון תוקן, כך שהוא תואם כעת לסרטון. שנה טובה ומתוקה!