כרעי עוף בתנור ברוטב הדרים

ישראל אהרוני מכין עוף בתנור ברוטב הדרים, מנה קלאסית לאירוח משפחתי וגם סתם ליום חול. הצעת הגשה לצד תפוחי אדמה ברוזמרין ומרווה
ישראל אהרוני מכין עוף בתנור ברוטב הדרים, מנה קלאסית לאירוח משפחתי וגם סתם ליום חול. הצעת הגשה לצד תפוחי אדמה ברוזמרין ומרווה
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 2]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    158
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 158.1 קק״ל 948.6 קק״ל
    פחמימות 16.4 גרם 98.3 גרם
    שומן 10.4 גרם 62.3 גרם
    נתרן 104.4 מ״ג 626.1 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 6.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.6 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 9.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 54.2 מ״ג 324.9 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 125.0 מ״ג 750.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    158
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 158.1 קק״ל 948.6 קק״ל
    פחמימות 16.4 גרם 98.3 גרם
    שומן 10.4 גרם 62.3 גרם
    נתרן 104.4 מ״ג 626.1 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 6.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.6 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 9.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 54.2 מ״ג 324.9 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 125.0 מ״ג 750.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרינדה

תפוחי אדמה

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את כרעי העוף: מניחים את כרעי העוף בתבנית צלייה בשכבה אחת זה לצד זה.
  2. מערבבים את כל מצרכי המרינדה יחד בקערה ושופכים על העוף.
  3. משרים את העוף במרינדה למשך מספר שעות כדי שהטעמים ייספגו, אבל אפשר גם ללא השרייה.
  4. אופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 50-60 דקות, ללא כיסוי, עד שהעוף מקבל צבע שחום יפה.
  5. במהלך הצלייה לוקחים מדי פעם מהנוזלים בתחתית התבנית ויוצקים אותם על העוף.
  6. מכינים את תפוחי האדמה: משתמשים בתפוחים קטנים וקלופים וחצויים, אשר בושלו למחצה ומעט יותר.
  7. קוצצים את עלי הרוזמרין ו-5 מעלי המרווה.
  8. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומכניסים פנימה את עשבי התיבול הקצוצים.
  9. מוסיפים מיד גם את חצאי תפוחי האדמה המבושלים, ממליחים ומפלפלים.
  10. כעת קורעים ביד את 5 עלי המרווה הנותרים ומכניסים למחבת.
  11. מוסיפים גם את השום הכתוש.
  12. מקפיצים על האש במשך כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד להשחמת תפוחי האדמה.
  13. מגישים בצלחת תפוחי אדמה עם ירך עוף שחומה, מוזגים מעל את רוטב ההדרים ובוזקים פטרוזיליה קצוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כרעי עוף בתנור ברוטב הדרים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    לילה כץ

    המתכון הכתוב לא תואם את המתכןן בסרטון

      Avatar
      גבי

      לילה צודקת. יש סרטון ולא תואם!!! ממש מבלבל!!!!

      Avatar
      Foody Foody

      היי גבי, המתכון תוקן, כך שהוא תואם כעת לסרטון. שנה טובה ומתוקה!

      Avatar
      Foody Foody

      היי לילה, המתכון תוקן, כך שהוא תואם כעת לסרטון. שנה טובה ומתוקה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות