כתר צלעות טלה ברוטב ברביקיו ותפוחי אדמה
- קובי אדרי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 715.6 קק״ל 3578.2 קק״לפחמימות 48.3 גרם 241.4 גרםסוכר 18.2 גרם 91.1 גרםשומן 47.4 גרם 237.1 גרםנתרן 679.2 מ״ג 3396.2 מ״גחלבון 21.0 גרם 104.9 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 12.6 גרםשומן רווי 19.6 גרם 97.8 גרםכולסטרול 91.2 מ״ג 456.0 מ״גסידן 29.3 מ״ג 146.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 684.5 מ״ג 3422.3 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 18.2 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות716
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 715.6 קק״ל 3578.2 קק״לפחמימות 48.3 גרם 241.4 גרםסוכר 18.2 גרם 91.1 גרםשומן 47.4 גרם 237.1 גרםנתרן 679.2 מ״ג 3396.2 מ״גחלבון 21.0 גרם 104.9 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 12.6 גרםשומן רווי 19.6 גרם 97.8 גרםכולסטרול 91.2 מ״ג 456.0 מ״גסידן 29.3 מ״ג 146.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 684.5 מ״ג 3422.3 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 18.2 מ״גסגור
למה השם של ברביקיו נקרא ככה? מתוך שיטת הפעולה שהאמריקאים משתמשים בה- לוקחים נתח בשר, מברישים אותו כל הזמן בברביקיו כשהוא על האש וככה נוצרת במעטפת הבשר טעם עשיר מבחוץ, ומבפנים טעם של הנתח שתבחרו.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 716 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
600 גרם צלעות טלהכתר טלה
-
1 בקבוק רוטב ברביקיו בסגנון אמריקאי
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 שקית תפוח אדמה קטןשמתאימים למיקרוגל
-
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
- חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
- במחבת מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה כ6-7 דקות עד שהם יקבלו מעט צבע ויתרככו.
- את כתר הטלה מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומורחים שכבה נדיבה של רוטב ברביקיו בסגנון אמריקאי.
- מורחים גם את תפוחי האדמה במעט ברביקיו.
- בתבנית קריספר מניחים בתחתית נייר אפייה ואת תפוחי האדמה הפרוסים. מעל תפוחי האדמה שמים את רשת הקריספר ומעל שמים את כתר הטלה (למי שיש לו מדחום זה הזמן להכניס למרכז הבשר של הטלה ולשים 53-56 מעלות).
- מכניסים את הטלה לתנור עד שהוא מגיע לטמפרטורה הרצוייה (למי שאין מדחום זמן האפייה יהיה כ-18 דקות).
- במהלך הצלייה פותחים פעמיים את התנור ומורחים שכבה נוספת של ברביקיו.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
- חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
- במחבת מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה כ6-7 דקות עד שהם יקבלו מעט צבע ויתרככו.
- את כתר הטלה מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומורחים שכבה נדיבה של רוטב ברביקיו בסגנון אמריקאי.
- מורחים גם את תפוחי האדמה במעט ברביקיו.
- בתבנית קריספר מניחים בתחתית נייר אפייה ואת תפוחי האדמה הפרוסים. מעל תפוחי האדמה שמים את רשת הקריספר ומעל שמים את כתר הטלה (למי שיש לו מדחום זה הזמן להכניס למרכז הבשר של הטלה ולשים 53-56 מעלות).
- מכניסים את הטלה לתנור עד שהוא מגיע לטמפרטורה הרצוייה (למי שאין מדחום זמן האפייה יהיה כ-18 דקות).
- במהלך הצלייה פותחים פעמיים את התנור ומורחים שכבה נוספת של ברביקיו.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
לרושמי המתכונים ולמפרסמים, כדאי לשים לב לעלויות המטורפות של המצרכים עכשו, צלעות טלה כבר עולות 300 שח לק”ג. יש מוצרים אחרים לשימוש לא פחות טעים, וה ר ב ה יותר זול.
היי גיל, יש באתר מתכונים רבים בעלויות שונות, ניתן לבחור להכין מתכון לפי היכולת, ובכל אופן יש לנו קטגוריה שלמה של מתכונים בזיל הזול:
https://foody.co.il/category/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%96%D7%99%D7%9C-%D7%94%D7%96%D7%95%D7%9C/
או מתכונים עד 50 ש”ח לכל המנה (בחישוב של 4 אנשים):
https://foody.co.il/areas/%d7%90%d7%a8%d7%95%d7%97%d7%94-%d7%a2%d7%93-50-%d7%a9%d7%a7%d7%9c%d7%99%d7%9d/