לביבות קינואה וגבינות אפויות בתנור
הנה עוד מתכון שווה ללביבות של חנוכה! לביבות קינואה וגבינות אפויות בתנור, בלי טיגונים אבל עם ים טעם וקריספיות מהקינואה המתפצפצת בפה
הנה עוד מתכון שווה ללביבות של חנוכה! לביבות קינואה וגבינות אפויות בתנור, בלי טיגונים אבל עם ים טעם וקריספיות מהקינואה המתפצפצת בפה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 56.4 קק״ל 1409.6 קק״לפחמימות 2.0 גרם 50.9 גרםשומן 5.7 גרם 142.7 גרםנתרן 220.7 מ״ג 5516.5 מ״גחלבון 4.0 גרם 100.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.2 גרםשומן רווי 2.7 גרם 66.3 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 568.9 מ״גסידן 93.2 מ״ג 2331.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 211.6 מ״ג 5290.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 14.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות56
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 56.4 קק״ל 1409.6 קק״לפחמימות 2.0 גרם 50.9 גרםשומן 5.7 גרם 142.7 גרםנתרן 220.7 מ״ג 5516.5 מ״גחלבון 4.0 גרם 100.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.2 גרםשומן רווי 2.7 גרם 66.3 גרםכולסטרול 22.8 מ״ג 568.9 מ״גסידן 93.2 מ״ג 2331.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 211.6 מ״ג 5290.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 14.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 56 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס קינואה
-
1 כוס גבינה צהובה 22%מגוררת, או כל תערובת גבינות קשות מגוררות
-
1 ביצה L
-
חופן עיריתקצוצה דק
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
מטבל
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוצים דק
שימון
-
טיפה תרסיס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה היטב תחת זרם מים קרים ומכניסים לסיר עם 3 כוסות מים וכפית מלח.
- מביאים את סיר הקינואה לרתיחה, מבשלים במשך 10 דקות ומסננים מהמים.
- מוסיפים לקינואה את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
- פורשים נייר אפייה על תבנית תנור גדולה ומרססים ספריי שמן זית.
- בעזרת הידיים יוצרים קציצות דקות ומניחים על תבנית התנור במרחק 1.5 סנטימטר אחת מהשנייה.
- מרססים גם את הקציצות בספריי שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30 דקות, עד שהן שחומות ויפות.
- מגישים לצד שמנת חמוצה עם בצל ירוק.
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה היטב תחת זרם מים קרים ומכניסים לסיר עם 3 כוסות מים וכפית מלח.
- מביאים את סיר הקינואה לרתיחה, מבשלים במשך 10 דקות ומסננים מהמים.
- מוסיפים לקינואה את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
- פורשים נייר אפייה על תבנית תנור גדולה ומרססים ספריי שמן זית.
- בעזרת הידיים יוצרים קציצות דקות ומניחים על תבנית התנור במרחק 1.5 סנטימטר אחת מהשנייה.
- מרססים גם את הקציצות בספריי שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30 דקות, עד שהן שחומות ויפות.
- מגישים לצד שמנת חמוצה עם בצל ירוק.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מה בריא בזה? גבינה צהובה? שמנת?
אפשר לוותר על הגבינה הצהובה ולהוסיף ירק מגורד כמו גזר למשל. אפשר לוותר על המטבל של השמנת, הקציצות טעימות גם כך.
טעים מאוד.