-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 423.2 קק״ל 2539.1 קק״לפחמימות 37.0 גרם 222.3 גרםשומן 20.6 גרם 123.9 גרםנתרן 1303.2 מ״ג 7819.0 מ״גחלבון 23.6 גרם 141.6 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.7 גרםשומן רווי 9.4 גרם 56.6 גרםכולסטרול 36.3 מ״ג 217.5 מ״גסידן 593.6 מ״ג 3561.5 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 511.3 מ״ג 3067.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות423
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 423.2 קק״ל 2539.1 קק״לפחמימות 37.0 גרם 222.3 גרםשומן 20.6 גרם 123.9 גרםנתרן 1303.2 מ״ג 7819.0 מ״גחלבון 23.6 גרם 141.6 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.7 גרםשומן רווי 9.4 גרם 56.6 גרםכולסטרול 36.3 מ״ג 217.5 מ״גסידן 593.6 מ״ג 3561.5 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 511.3 מ״ג 3067.8 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.4 מ״גסגור
איך מכינים לזניה צעד אחרי צעד? מה הבסיס ללזניה טובה ואיך היא תמיד תצליח לכם? כל התשובות במתכון הבא
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 423 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
1 חבילה עלי לזניהדה צ'קו
-
500 מ"ל עגבניות מרוסקות
-
250 גרם גבינת ריקוטה מלוחהניתן גם בגבינת קוטג'
-
150 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
150 גרם גבינת מוצרלהמגוררת, אפשר להחליף בעמק, גאודה, מנצ'גו או מה שאוהבים
-
3 עגבניות בינוניות
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
-
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים את העגבניות דק, כותשים את השום ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את הריקוטה (או גבינת הקוטג’), העגבניות המרוסקות, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מורחים על תחתית התבנית עגבניות מרוסקות רק כדי להרטיב טיפונת, פורסים מעל דפי לזניה של ומהדקים מעט לתבנית.
- יוצקים מעל דפי הלזניה רוטב ופלחי עגבנייה, מפזרים מעל רוטב, פרמזן ומוצרלה מגורדת.
- חוזרים על סדר הפעולות פעם נוספת או פעמיים: דפי לזניה, רוטב, ומסיימים בגבינה.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף כדי למנוע הדבקות ואופים כ-30 דקות.
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות כ-10-15 דקות נוספות עד שהגבינה מבעבעת וזהובה.
- מקררים מעט וכבר אפשר להתחיל לאכול - לזניה חלבית מושלמת.
אופן הכנה
-
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים את העגבניות דק, כותשים את השום ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את הריקוטה (או גבינת הקוטג’), העגבניות המרוסקות, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מורחים על תחתית התבנית עגבניות מרוסקות רק כדי להרטיב טיפונת, פורסים מעל דפי לזניה של ומהדקים מעט לתבנית.
- יוצקים מעל דפי הלזניה רוטב ופלחי עגבנייה, מפזרים מעל רוטב, פרמזן ומוצרלה מגורדת.
- חוזרים על סדר הפעולות פעם נוספת או פעמיים: דפי לזניה, רוטב, ומסיימים בגבינה.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף כדי למנוע הדבקות ואופים כ-30 דקות.
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות כ-10-15 דקות נוספות עד שהגבינה מבעבעת וזהובה.
- מקררים מעט וכבר אפשר להתחיל לאכול - לזניה חלבית מושלמת.
הערות
- למחפשים 'מתכון לזניה חלבית עם קוטג'' מוזמנים למתכון הבא >>>
הערות
- למחפשים 'מתכון לזניה חלבית עם קוטג'' מוזמנים למתכון הבא >>>
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (21)
לפני מספר שנים נתקלתי במתכון המשגע הזה ונהיתי מאושרת:) מאז, חזרתי ועשיתי, חזרתי ואפית ו… שמח במטבח? חג שמח?י