רחלי קרוט מכינה את הלזניה הכי מהירה בעולם

נכון שלהכין לזניה נשמע מסובך? קבלו לזניה שמכינים בקלות ממש, בלי לבשל רוטב ובלי להסתבך. מסדרים את השכבות, אופים ויש לכם לזניית גבינות מושלמת
נכון שלהכין לזניה נשמע מסובך? קבלו לזניה שמכינים בקלות ממש, בלי לבשל רוטב ובלי להסתבך. מסדרים את השכבות, אופים ויש לכם לזניית גבינות מושלמת
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1797
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1797.0 קק״ל 1797.0 קק״ל
    פחמימות 77.4 גרם 77.4 גרם
    סוכר 40.0 גרם 40.0 גרם
    שומן 108.0 גרם 108.0 גרם
    נתרן 8289.4 מ״ג 8289.4 מ״ג
    חלבון 128.5 גרם 128.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 1.5 גרם
    שומן רווי 53.8 גרם 53.8 גרם
    כולסטרול 1112.7 מ״ג 1112.7 מ״ג
    סידן 1845.3 מ״ג 1845.3 מ״ג
    ברזל 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 867.6 מ״ג 867.6 מ״ג
    אבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1797
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1797.0 קק״ל 1797.0 קק״ל
    פחמימות 77.4 גרם 77.4 גרם
    סוכר 40.0 גרם 40.0 גרם
    שומן 108.0 גרם 108.0 גרם
    נתרן 8289.4 מ״ג 8289.4 מ״ג
    חלבון 128.5 גרם 128.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 1.5 גרם
    שומן רווי 53.8 גרם 53.8 גרם
    כולסטרול 1112.7 מ״ג 1112.7 מ״ג
    סידן 1845.3 מ״ג 1845.3 מ״ג
    ברזל 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 867.6 מ״ג 867.6 מ״ג
    אבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור

יש מתכונים שמלווים אותך שנים, כזה הוא המתכון הזה, שעד לפני כמה שנים לא ידעתי בכלל שיש אופציה להכין אותו אחרת.

מדובר בלזניה הכי מהירה שיש. רק מערבבים גבינות שיש במקרר ומרכיבים בתבנית ביחד עם רוטב עגבניות ועלי לזניה.

מה שכייפי בו, מעבר לקלות ההכנה והעובדה שאפשר להכין אותו גם יום קודם – זה שאפשר לשדרג את הלזניה עם המון אופציות.

אפשר לפזר בין השכבות קוביות בטטה אפויות או פשוט פרוסות בטטה שבישלתם קצת במים או במיקרו, אפשר להניח פרוסות חצילים שקולים בתנור או מטגנים במחבת, אפשר להניח עלי תרד טריים (כן, ככה כמו שהם) ואפשר גם להוסיף פרוסות דקות של קישואים.

בימים שאני מנסה להוריד קצת פחמימות אני אפילו מחליפה חלק משכבות הפסטה בפרוסות הקישואים. במקרה הזה צריך להקפיד להשאיר בכל זאת חלק מדפי הלזניה כי הם יציבים יותר ויעזרו לייצב ולתת נפח ללזניה.

והנה גם טיפ: אפשר פשוט להכין את הלזניה הזאת עם כל פסטה שיש לכם בבית, במקרה הזה צריך לבשל את הפסטה קודם, ואז להניח בשכבות בדיוק כמו בשלבי ההכנה פה. תצא פשטידה מעולה וטעימה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
18 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מגרדים את גבינת המוצרלה בפומפיה. בקערה גדולה מערבבים קוטג’, ריקוטה, גבינת פטה ו-100 גרם מוצרלה (משאירים 50 גרם לחלק העליון). מוסיפים את הביצים וטורפים.
  3. מוסיפים קמח, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  4. מרכיבים את הלזניה: מניחים בתחתית תבנית פיירקס מלבנית 2-3 כפות מרוטב העגבניות ומשטחים על כל תחתית התבנית.
    מניחים מעל, בשכבה אחידה, עלי לזניה. אם צריך אפשר לשבור אותם כדי שיתאימו לגודל של התבנית. שמים מעל 1/3 מכמות תערובת הגבינות ומעל 1/3 מכמות רוטב העגבניות. מפזרים מעט עלי בזיליקום קצוצים.
  5. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים ומסיימים עם רוטב עגבניות מעל.
  6. מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה ואופים 35-45 דקות או עד שסכין שמוחדר לאמצע הלזניה עובר בקלות (סימן שהפסטה מבושלת).

הערות

  • אם הלזניה זהובה כבר והפסטה בפנים טרם מוכנה, פשוט מכסים את התבנית הרדיד אלומיניום וממשיכים לאפות
  • רוצים לחסוך בקלוריות? משתמשים בגבינות 5% (יש אפילו גבינות צהובות עם 9% שומן)
  • במקום הגבינה הבולגרית אפשר גם להשתמש בגבינת פטה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רחלי קרוט מכינה את הלזניה הכי מהירה בעולם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      רשום במתכון- 180 מעלות.

      Avatar
      מערכת Foody

      שלום רב, ניתן להשיג היום עלי לזניה ללא גלוטן (מקמח עדשים וכד)’ ובמקום הקמח בתערובת הגבינות אפשר להשתמש בקמח כוסמין, או תפו”א, או חומוס. בהצלחה (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות