
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
יש מתכונים שמלווים אותך שנים, כזה הוא המתכון הזה, שעד לפני כמה שנים לא ידעתי בכלל שיש אופציה להכין אותו אחרת.
מדובר בלזניה הכי מהירה שיש. רק מערבבים גבינות שיש במקרר ומרכיבים בתבנית ביחד עם רוטב עגבניות ועלי לזניה.
מה שכייפי בו, מעבר לקלות ההכנה והעובדה שאפשר להכין אותו גם יום קודם - זה שאפשר לשדרג את הלזניה עם המון אופציות.
אפשר לפזר בין השכבות קוביות בטטה אפויות או פשוט פרוסות בטטה שבישלתם קצת במים או במיקרו, אפשר להניח פרוסות חצילים שקולים בתנור או מטגנים במחבת, אפשר להניח עלי תרד טריים (כן, ככה כמו שהם) ואפשר גם להוסיף פרוסות דקות של קישואים.
בימים שאני מנסה להוריד קצת פחמימות אני אפילו מחליפה חלק משכבות הפסטה בפרוסות הקישואים. במקרה הזה צריך להקפיד להשאיר בכל זאת חלק מדפי הלזניה כי הם יציבים יותר ויעזרו לייצב ולתת נפח ללזניה.
והנה גם טיפ: אפשר פשוט להכין את הלזניה הזאת עם כל פסטה שיש לכם בבית, במקרה הזה צריך לבשל את הפסטה קודם, ואז להניח בשכבות בדיוק כמו בשלבי ההכנה פה. תצא פשטידה מעולה וטעימה.
מצרכים
-
1 גביע קוטג’
-
1גביע או 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
-
150גרם או 1 כוס גבינה בולגרית 16%
-
150 גרם גבינת מוצרלה
-
3 כפות שטוחות קמח לבן
-
3 ביצים L
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 1/2 צנצנות רוטב עגבניות מוכן
-
1/2 צרור בזיליקום
-
1/2 קופסה עלי לזניה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מגרדים את גביהת המוצרלה בפומפיה. בקערה גדולה מערבבים קוטג’, ריקוטה, גבינת פטה ו-100 גרם מוצרלה (משאירים 50 גרם לחלק העליון). מוסיפים את הביצים וטורפים.
- מוסיפים קמח, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מרכיבים את הלזניה: מניחים בתחתית תבנית פיירקס מלבנית 2-3 כפות מרוטב העגבניות ומשטחים על כל תחתית התבנית.
מניחים מעל, בשכבה אחידה, עלי לזניה. אם צריך אפשר לשבור אותם כדי שיתאימו לגודל של התבנית. שמים מעל 1/3 מכמות תערובת הגבינות ומעל 1/3 מכמות רוטב העגבניות. מפזרים מעט עלי בזיליקום קצוצים. - חוזרים על הפעולה עוד פעמיים ומסיימים עם רוטב עגבניות מעל.
- מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה ואופים 35-45 דקות או עד שסכין שמוחדר לאמצע הלזניה עובר בקלות (סימן שהפסטה מבושלת).
הערות
- אם הלזניה זהובה כבר והפסטה בפנים טרם מוכנה, פשוט מכסים את התבנית הרדיד אלומיניום וממשיכים לאפות
- רוצים לחסוך בקלוריות? משתמשים בגבינות 5% (יש אפילו גבינות צהובות עם 9% שומן)
- במקום הגבינה הבולגרית אפשר גם להשתמש בגבינת פטה
תגובות (2)
נפלא. אפשר ללא גלוטן?
שלום רב, ניתן להשיג היום עלי לזניה ללא גלוטן (מקמח עדשים וכד)’ ובמקום הקמח בתערובת הגבינות אפשר להשתמש בקמח כוסמין, או תפו”א, או חומוס. בהצלחה (: