חג שבועות רקע

לזניה חלבית קלאסית מושלמת וקלה להכנה!

לזניה חלבית נפלאה ועשירה לכל ארוחה חלבית או חגיגית. מתכון קל וטעים של קלאסיקה שכולם אוהבים. לזניה פשוטה להכנה
לזניה חלבית נפלאה ועשירה לכל ארוחה חלבית או חגיגית. מתכון קל וטעים של קלאסיקה שכולם אוהבים. לזניה פשוטה להכנה
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
61 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    423
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 423.2 קק״ל 2539.1 קק״ל
    פחמימות 37.0 גרם 222.3 גרם
    שומן 20.6 גרם 123.9 גרם
    נתרן 1303.2 מ״ג 7819.0 מ״ג
    חלבון 23.6 גרם 141.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.7 גרם
    שומן רווי 9.4 גרם 56.6 גרם
    כולסטרול 36.3 מ״ג 217.5 מ״ג
    סידן 593.6 מ״ג 3561.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 511.3 מ״ג 3067.8 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    423
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 423.2 קק״ל 2539.1 קק״ל
    פחמימות 37.0 גרם 222.3 גרם
    שומן 20.6 גרם 123.9 גרם
    נתרן 1303.2 מ״ג 7819.0 מ״ג
    חלבון 23.6 גרם 141.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.7 גרם
    שומן רווי 9.4 גרם 56.6 גרם
    כולסטרול 36.3 מ״ג 217.5 מ״ג
    סידן 593.6 מ״ג 3561.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 511.3 מ״ג 3067.8 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור

איך מכינים לזניה צעד אחרי צעד? מה הבסיס ללזניה טובה ואיך היא תמיד תצליח לכם? כל התשובות במתכון הבא

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
61 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

    1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
    2. פורסים את העגבניות דק, כותשים את השום ושמים בקערה.
    3. מוסיפים לקערה את הריקוטה (או גבינת הקוטג’), העגבניות המרוסקות, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
    4. מורחים על תחתית התבנית עגבניות מרוסקות רק כדי להרטיב טיפונת, פורסים מעל דפי לזניה של ומהדקים מעט לתבנית.
    5. יוצקים מעל דפי הלזניה רוטב ופלחי עגבנייה, מפזרים מעל רוטב, פרמזן ומוצרלה מגורדת.
    6. חוזרים על סדר הפעולות פעם נוספת או פעמיים: דפי לזניה, רוטב, ומסיימים בגבינה.
    7. מכסים את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף כדי למנוע הדבקות ואופים כ-30 דקות.
    8. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות כ-10-15 דקות נוספות עד שהגבינה מבעבעת וזהובה.
    9. מקררים מעט וכבר אפשר להתחיל לאכול - לזניה חלבית מושלמת.

מתכון ללזניה חלבית קלה להכנה. צילום: שניר גואטה
לזניה חלבית מושלמת. צילום: שניר גואטה

הערות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לזניה חלבית קלאסית מושלמת וקלה להכנה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (21)

Avatar

    Avatar
    אורה

    לפני מספר שנים נתקלתי במתכון המשגע הזה ונהיתי מאושרת:) מאז, חזרתי ועשיתי, חזרתי ואפית ו… שמח במטבח? חג שמח?י

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות