לזניה תרד וגבינות צמחונית
שי-לי ליפא מכינה לזניה תרד וגבינות עם רוטב עגבניות קליל ובלי טיפת בשמל. תרד טרי והמון ריקוטה הופכים אותה למנה עיקרית צמחונית מנצחת
שי-לי ליפא מכינה לזניה תרד וגבינות עם רוטב עגבניות קליל ובלי טיפת בשמל. תרד טרי והמון ריקוטה הופכים אותה למנה עיקרית צמחונית מנצחת
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3079.7 קק״ל 3079.7 קק״לפחמימות 234.2 גרם 234.2 גרםשומן 165.5 גרם 165.5 גרםנתרן 7230.1 מ״ג 7230.1 מ״גחלבון 163.0 גרם 163.0 גרםסיבים תזונתיים 21.6 גרם 21.6 גרםשומן רווי 66.8 גרם 66.8 גרםכולסטרול 252.0 מ״ג 252.0 מ״גסידן 5041.3 מ״ג 5041.3 מ״גברזל 19.2 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 3532.1 מ״ג 3532.1 מ״גאבץ 14.5 מ״ג 14.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות3080
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3079.7 קק״ל 3079.7 קק״לפחמימות 234.2 גרם 234.2 גרםשומן 165.5 גרם 165.5 גרםנתרן 7230.1 מ״ג 7230.1 מ״גחלבון 163.0 גרם 163.0 גרםסיבים תזונתיים 21.6 גרם 21.6 גרםשומן רווי 66.8 גרם 66.8 גרםכולסטרול 252.0 מ״ג 252.0 מ״גסידן 5041.3 מ״ג 5041.3 מ״גברזל 19.2 מ״ג 19.2 מ״גאשלגן 3532.1 מ״ג 3532.1 מ״גאבץ 14.5 מ״ג 14.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 3080 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה עלי לזניה
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
4 שיני שום
-
1/3כוס או 120 מ"ל יין אדום יבש
-
1 כפית סוכר לבן
-
1קופסה או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 כפית מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
מלית גבינות
-
500 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
300 גרם גבינת מוצרלהמגורדת
אופן הכנה
- מכינים את התרד: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהתרד מתחיל להתרכך (התרד ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים.
- סוחטים היטב את התרד המאודה בידיים.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את השום ואת הבצל.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים יין וסוכר, מביאים לרתיחה ומאדים, עד שהיין מצטמצם לגמרי.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים
מהלהבה ומצננים. - מרכיבים את הלזניה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
- מסדרים בחפיפה 3 עלי לזניה בתבנית, יוצקים שליש מהרוטב, מפזרים שליש מהתרד המאודה, שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות המוצרלה.
- מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, תרד מאודה, ריקוטה ומוצרלה.
- חוזרים על הפעולה ליצירת שכבה שלישית.
- אופים 45-35 דקות, עד הזהבה.
- משהים 10 דקות ורק אז פורסים.
אופן הכנה
- מכינים את התרד: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהתרד מתחיל להתרכך (התרד ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים.
- סוחטים היטב את התרד המאודה בידיים.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את השום ואת הבצל.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים יין וסוכר, מביאים לרתיחה ומאדים, עד שהיין מצטמצם לגמרי.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים
מהלהבה ומצננים. - מרכיבים את הלזניה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
- מסדרים בחפיפה 3 עלי לזניה בתבנית, יוצקים שליש מהרוטב, מפזרים שליש מהתרד המאודה, שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות המוצרלה.
- מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, תרד מאודה, ריקוטה ומוצרלה.
- חוזרים על הפעולה ליצירת שכבה שלישית.
- אופים 45-35 דקות, עד הזהבה.
- משהים 10 דקות ורק אז פורסים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן