10 דקות עבודה – לחם סודה מהיר עם גאודה ודובדבנים
אפרת ליכטנשטט מכינה לחם סודה מהיר. לחם עשיר וטעים במיוחד בזכות השימוש בגבינת אמנטל ודובדבנים. עשר דקות עבודה לכל היותר, ואתם ניצבים בפני כיכר ריחנית ומופלאה
אפרת ליכטנשטט מכינה לחם סודה מהיר. לחם עשיר וטעים במיוחד בזכות השימוש בגבינת אמנטל ודובדבנים. עשר דקות עבודה לכל היותר, ואתם ניצבים בפני כיכר ריחנית ומופלאה
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 352.8 קק״ל 2116.6 קק״לפחמימות 48.2 גרם 289.1 גרםשומן 12.2 גרם 73.4 גרםנתרן 1167.2 מ״ג 7003.2 מ״גחלבון 17.1 גרם 102.4 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 45.6 גרםשומן רווי 4.4 גרם 26.5 גרםכולסטרול 19.0 מ״ג 114.0 מ״גסידן 186.3 מ״ג 1117.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 285.7 מ״ג 1714.4 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 11.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות353
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 352.8 קק״ל 2116.6 קק״לפחמימות 48.2 גרם 289.1 גרםשומן 12.2 גרם 73.4 גרםנתרן 1167.2 מ״ג 7003.2 מ״גחלבון 17.1 גרם 102.4 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 45.6 גרםשומן רווי 4.4 גרם 26.5 גרםכולסטרול 19.0 מ״ג 114.0 מ״גסידן 186.3 מ״ג 1117.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 285.7 מ״ג 1714.4 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 11.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 353 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
140 גרם קמח כוסמין מלא
-
360 גרם קמח לחם מלא
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1 כפית זרעי קימללא חובה
-
1 כוס אגוזי מלךקלויים וקצוצים גס
-
100 גרם גבינת גאודהעיזים או רגילה מגוררת
-
1/2 כוס דובדבנים טרייםאו קפואים
-
400 מ"ל רוויון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה שמים קמח, סודה לשתייה, מלח, זרעי קימל, גבינה, דובדבנים ואגוזי מלך, ומערבבים היטב לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים את הריוויון ומערבבים בכף עץ עד שנוצר בצק פירורי.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים לכדור אחיד. לא מעבדים את הבצק יותר מדי כדי שהלחם לא יהיה דחוס.
- מעבירים את הכדור לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- חורצים חריצים עמוקים בצורת איקס, מקצה לקצה, עם קלף או סכין גדולה.
- אופים 45-55 דקות עד שקיסם הננעץ עמוק יוצא יבש.
- מקררים מעט לפני שפורסים.
- הלחם במיטבו ביום האפייה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה שמים קמח, סודה לשתייה, מלח, זרעי קימל, גבינה, דובדבנים ואגוזי מלך, ומערבבים היטב לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים את הריוויון ומערבבים בכף עץ עד שנוצר בצק פירורי.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים לכדור אחיד. לא מעבדים את הבצק יותר מדי כדי שהלחם לא יהיה דחוס.
- מעבירים את הכדור לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- חורצים חריצים עמוקים בצורת איקס, מקצה לקצה, עם קלף או סכין גדולה.
- אופים 45-55 דקות עד שקיסם הננעץ עמוק יוצא יבש.
- מקררים מעט לפני שפורסים.
- הלחם במיטבו ביום האפייה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (20)
היי, האם מכניסים את הכדור כמו שהוא ורק חורצים, או שגם משטחים אותו מעט?
לא משטחים.
איזה מענין מתכון מושלם ללחם