לחם סודה מהיר עם גאודה ודובדבנים

אפרת ליכטנשטט מכינה לחם סודה מהיר. לחם עשיר וטעים במיוחד בזכות השימוש בגבינת אמנטל ודובדבנים. עשר דקות עבודה לכל היותר, ואתם ניצבים בפני כיכר ריחנית ומופלאה
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה שמים קמח, סודה לשתייה, מלח, זרעי קימל, גבינה, ואגוזי מלך, ומערבבים היטב לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים את הריוויון ומערבבים בכף עץ עד שנוצר בצק פירורי.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים לכדור אחיד. לא מעבדים את הבצק יותר מדי כדי שהלחם לא יהיה דחוס.
  4. מעבירים את הכדור לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  5. חורצים חריצים עמוקים בצורת איקס, מקצה לקצה, עם קלף או סכין גדולה.
  6. אופים 45-55 דקות עד שקיסם הננעץ עמוק יוצא יבש.
  7. מקררים מעט לפני שפורסים.
  8. הלחם במיטבו ביום האפייה.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 195.8 קק״ל 1174.8 קק״ל
פחמימות 22.0 גרם 132.2 גרם
שומן 8.0 גרם 48.0 גרם
נתרן 875.5 מ״ג 5253.0 מ״ג
חלבון 10.4 גרם 62.1 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.5 גרם
שומן רווי 3.8 גרם 23.0 גרם
כולסטרול 19.0 מ״ג 114.0 מ״ג
סידן 181.8 מ״ג 1090.6 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 8.0 מ״ג
אשלגן 265.3 מ״ג 1591.7 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 10.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    ליאור בן שבת

    היי אפרת, האם ישנה דרך להפוך את המתכון הזה לטבעוני? למשל, את הריוויון אפשר להחליף ביוגורט סויה או חלב סויה שהוסף אליו חומץ שיגבן ויסמיך את החלב. אבל מה לגבי הגאודה? האם זה חובה?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody