לחם תירס ויוגורט ללא גלוטן – להתענג עליו בביס עם שמנת חמוצה
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1731.4 קק״ל 1731.4 קק״לפחמימות 45.3 גרם 45.3 גרםשומן 91.1 גרם 91.1 גרםנתרן 1523.6 מ״ג 1523.6 מ״גחלבון 41.4 גרם 41.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 14.7 גרם 14.7 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 272.1 מ״ג 272.1 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 266.5 מ״ג 266.5 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות1731
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1731.4 קק״ל 1731.4 קק״לפחמימות 45.3 גרם 45.3 גרםשומן 91.1 גרם 91.1 גרםנתרן 1523.6 מ״ג 1523.6 מ״גחלבון 41.4 גרם 41.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 14.7 גרם 14.7 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 272.1 מ״ג 272.1 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 266.5 מ״ג 266.5 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 2.1 מ״גסגור
קמח תירס הוא אחד הקמחים שהכי מרתקים אותי בעולם. היכולת שלו להגיע במלא סוגי מרקמים, היכולת שלו להזין אומות שלמות ולהשאיר אותן בחיים והצבע הבוהק שלו שמהפנט את עיני בכל פעם מחדש.
קמח תירס הופך כל מנה למנחמת ומפנקת יותר והוא חלק עיקרי בהמון מטבחים בעולם. אני לא יכולה להצביע על סיבה אחת ברורה שבעקבותיה נולד הלחם הזה. מעבר לכך שבן זוגי מתמוגג מכל ביס ממנו, הוא מתאר את סבתא פירה שלו מערבבת בלילה צהובה ובוהקת שאחרי אפייה קלה בתנור הופכת לביס חלומי בדיוק כמו פרוסה מהלחם הזה.
אני אוהבת להכין אותו בידיעה שיש לנו ארוחה בה הוא ישתלב בצורה מופלאה, החל מארוחת בשרים עד ארוחת גבינות, הוא מדהים לצד ריבה טובה ושמנת חמוצה ומחזיר כל אחד לביס של שנות ה-90. יש כאלה שהוא יחזיר אותם לביס של פעם, לסבתא שלהם ולטעמי ילדות רחוקים, ויש כאלה שפשוט יתפנקו מלחם שעשוי מהדגן הכי מהפנט עלי אדמות, הדגן בעל כמות הטעמים והמרקמים הכי גדולה שפגשתי.
הדגן שהופך כל ארוחה לחוויה ולפעמים הוא לא מספיק מוערך, הדגן הזה גרגיר צהוב קטנטן בעל אלפי צורות ומרקמים שרק בשביל לציין ולחקור את כולן צריך לכתוב אנציקלופדיה.
אשאיר אתכם במחשבה סביב גרגיר התירס.
הגרגיר הצהוב המתוק הזה בעל שלוש ליבות וקליפה מתפצחת אינסופית, בעל היכולות שלו להיות יבש ובעל צורה מהפנטת כמו פופוקורן ועד היכולת שלו להיות הפולנטה הכי נימוחה ביקום. בתוך כל זה יש את הלחם תירס שלי, זה שיגרום לכם להסתכל אחרת על תירס ולהתאהב בו קצת יותר.
ימי תירס מאושרים
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 1731 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס יוגורט יווני 7%יוגורט סמיך בעל אחוזי שומן גבוהים
-
3 ביצים L
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 כוס קורנפלור
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כוס קמח פולנטהטחון דק
-
1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה יוגורט, ביצים, שמן ומלח.
- מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב לבלילה חלקה. מוסיפים קמח תירס ואבקת אפייה ומערבבים את הבלילה לבלילה אחידה ומעט סמיכה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית האפייה, מפזרים מעליה קצת קמח תירס ואופים 20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה יוגורט, ביצים, שמן ומלח.
- מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב לבלילה חלקה. מוסיפים קמח תירס ואבקת אפייה ומערבבים את הבלילה לבלילה אחידה ומעט סמיכה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית האפייה, מפזרים מעליה קצת קמח תירס ואופים 20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.
הערות
- הצעת הגשה: צורבים פרוסה מהלחם במחבת ומגישים עם שמנת חמוצה וריבות / לצד ארוחת גבינות חלבית / לצד תבשיל בקר בבישול ארוך בתנור
- ניתן לשמור במקרר ל-5 ימים בקופסא אטומה
- אני ממליצה לחמם ולצרוב קלות במחבת פרוסה מהלחם אחרי קירור
הערות
- הצעת הגשה: צורבים פרוסה מהלחם במחבת ומגישים עם שמנת חמוצה וריבות / לצד ארוחת גבינות חלבית / לצד תבשיל בקר בבישול ארוך בתנור
- ניתן לשמור במקרר ל-5 ימים בקופסא אטומה
- אני ממליצה לחמם ולצרוב קלות במחבת פרוסה מהלחם אחרי קירור
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
במקום יוגורט מה אפשר להוסיף שלא יהיה לחם חלבי?
יוגורט סויה/צמחי
תודה על המתכון, התוצאה הסופית מוצלחת מבחינת התפיחה והמרקם, אבל הלחם תפל מאוד, ולכן בפעם הבאה אני ממליצה להוסיף מלח, גרעינים שונים, עגבניות מיובשות ותבלינים כטימין וכדומה. בתיאבון
התבנית כבר בתנור, במחשבה שניה הייתי מוסיפה לעיסה גבינת פרמז’ן מגוררת
רעיון מצוין. נשמח לשמוע איך יצא (:
הערכים התזונתיים זה לכמות שהכנת ? תבנית אינגליישקייק?
היי, הערכים התזונתיים הם לסך כל המצרכים במתכון (כלומר לכל התבנית).