לחם תירס ויוגורט ללא גלוטן – להתענג עליו בביס עם שמנת חמוצה

אסי רוז מכינה לחם תירס ויוגורט ללא גלוטן. לחם אוורירי ורך, מהיר וקל הכנה שבבסיסו הדגן הכי מהפנט בעולם. מגישים עם שמנת חמוצה וריבות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

קמח תירס הוא אחד הקמחים שהכי מרתקים אותי בעולם. היכולת שלו להגיע במלא סוגי מרקמים, היכולת שלו להזין אומות שלמות ולהשאיר אותן בחיים והצבע הבוהק שלו שמהפנט את עיני בכל פעם מחדש.

קמח תירס הופך כל מנה למנחמת ומפנקת יותר והוא חלק עיקרי בהמון מטבחים בעולם. אני לא יכולה להצביע על סיבה אחת ברורה שבעקבותיה נולד הלחם הזה. מעבר לכך שבן זוגי מתמוגג מכל ביס ממנו, הוא מתאר את סבתא פירה שלו מערבבת בלילה צהובה ובוהקת שאחרי אפייה קלה בתנור הופכת לביס חלומי בדיוק כמו פרוסה מהלחם הזה.

אני אוהבת להכין אותו בידיעה שיש לנו ארוחה בה הוא ישתלב בצורה מופלאה, החל מארוחת בשרים עד ארוחת גבינות, הוא מדהים לצד ריבה טובה ושמנת חמוצה ומחזיר כל אחד לביס של שנות ה-90. יש כאלה שהוא יחזיר אותם לביס של פעם, לסבתא שלהם ולטעמי ילדות רחוקים, ויש כאלה שפשוט יתפנקו מלחם שעשוי מהדגן הכי מהפנט עלי אדמות, הדגן בעל כמות הטעמים והמרקמים הכי גדולה שפגשתי.

הדגן שהופך כל ארוחה לחוויה ולפעמים הוא לא מספיק מוערך, הדגן הזה גרגיר צהוב קטנטן בעל אלפי צורות ומרקמים שרק בשביל לציין ולחקור את כולן צריך לכתוב אנציקלופדיה.
אשאיר אתכם במחשבה סביב גרגיר התירס.
הגרגיר הצהוב המתוק הזה בעל שלוש ליבות וקליפה מתפצחת אינסופית, בעל היכולות שלו להיות יבש ובעל צורה מהפנטת כמו פופוקורן ועד היכולת שלו להיות הפולנטה הכי נימוחה ביקום. בתוך כל זה יש את הלחם תירס שלי, זה שיגרום לכם להסתכל אחרת על תירס ולהתאהב בו קצת יותר.

ימי תירס מאושרים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה יוגורט, ביצים, שמן ומלח.
  3. מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב לבלילה חלקה. מוסיפים קמח תירס ואבקת אפייה ומערבבים את הבלילה לבלילה אחידה ומעט סמיכה. 
  4. מוזגים את הבלילה לתבנית האפייה, מפזרים מעליה קצת קמח תירס ואופים 20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.
רק 10 דקות עבודה ויש לכם לחם מושלם
רק 10 דקות עבודה ויש לכם לחם מושלם!

הערות

  • הצעת הגשה: צורבים פרוסה מהלחם במחבת ומגישים עם שמנת חמוצה וריבות / לצד ארוחת גבינות חלבית / לצד תבשיל בקר בבישול ארוך בתנור
  • ניתן לשמור במקרר ל-5 ימים בקופסא אטומה
  • אני ממליצה לחמם ולצרוב קלות במחבת פרוסה מהלחם אחרי קירור
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1613.0 קק״ל 1613.0 קק״ל
פחמימות 45.0 גרם 45.0 גרם
שומן 79.3 גרם 79.3 גרם
נתרן 1191.7 מ״ג 1191.7 מ״ג
חלבון 37.5 גרם 37.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
שומן רווי 12.7 גרם 12.7 גרם
כולסטרול 761.4 מ״ג 761.4 מ״ג
סידן 262.4 מ״ג 262.4 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
אשלגן 243.0 מ״ג 243.0 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

    Avatar
    נ

    הערכים התזונתיים זה לכמות שהכנת ? תבנית אינגליישקייק?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, הערכים התזונתיים הם לסך כל המצרכים במתכון (כלומר לכל התבנית).

    Avatar
    סיגל בוגנים

    אם אני לא רוצה אותו חלבי מה לשים במקום היוגורט

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להשתמש ביוגורט או שמנת חמוצה צמחית.

    Avatar
    תמהה

    יש לי פולנטה, לא קמח פולנטה. אולי יעבוד רק במרקם שונה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, פולנטה היא קמח תירס שכבר בושל. לא תתקבל תוצאה מוצלחת בהכנת הלחם עם פולנטה מוכנה במקום קמח פולנטה (קמח תירס).

    Avatar
    שולמית

    היי האם אפשר להמיר את היוגורט ברכיב פרווה? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להמיר את היוגורט בשמנת חמוצה צמחית או יוגורט צמחי. סופ”ש נעים ובהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody