לחמניות באן רכות עם קריספי סלמון של רחלי קרוט
מתכון מושלם של רחלי קרוט ללחמניות באן עם קריספי סלמון ואיולי קארי, שילוב מושלם בין ענני בצק רכים ונימוחים לקראנצ'יות של סלמון עם טוויסט של איולי מתובל
מתכון מושלם של רחלי קרוט ללחמניות באן עם קריספי סלמון ואיולי קארי, שילוב מושלם בין ענני בצק רכים ונימוחים לקראנצ'יות של סלמון עם טוויסט של איולי מתובל
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 590.8 קק״ל 3544.7 קק״לפחמימות 108.5 גרם 651.3 גרםשומן 8.7 גרם 52.1 גרםנתרן 973.8 מ״ג 5842.6 מ״גחלבון 18.3 גרם 110.1 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 25.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 6.3 גרםכולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 75.3 מ״ג 451.6 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 260.2 מ״ג 1561.1 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות591
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 590.8 קק״ל 3544.7 קק״לפחמימות 108.5 גרם 651.3 גרםשומן 8.7 גרם 52.1 גרםנתרן 973.8 מ״ג 5842.6 מ״גחלבון 18.3 גרם 110.1 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 25.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 6.3 גרםכולסטרול 98.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 75.3 מ״ג 451.6 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 260.2 מ״ג 1561.1 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 591 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
3כוסות או 490 גרם קמח לבן
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1כף או 10 גרם שמרים יבשים
-
1כוס או 240 מ"ל מים פושרים
-
2 כפות שמן קנולהאו מכל סוג שמן שאוהבים
-
1 כפית חומץ אורזמזרח מערבאו חומץ רגיל
-
1 כפית מלח דק
קריספי סלמון
-
8 פרוסות סלמון טריבעובי 1 ס"מ, ללא עור ועצמות
-
2 ביצים L
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כוס קמח לבן
-
2 כוסות פירורי פנקומזרח מערב
-
לטיגון הסלמון
הגשה
-
1/2 ראש חסה אייסברגעלים פנימיים ופריכים
-
1 בצל סגול בינוניקלוף
-
1 צרור כוסברה
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
איול קארי אסיאתי
-
8 כפות גדושות מיונז יפנימזרח מערבאו רגיל במידה ולא מוצאים את היפני
-
1/2 כפית ממרח קארי צהובמזרח מערבאו רוטב קארי ירוק
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
אופן הכנה
- שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים את הבצק במשך 8 דקות עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
- קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג ומגלגלים לצורת לחמנייה עגולה עם שטח עליון חלק.
- חותכים מרובעים מנייר אפייה, גדולים יותר מגודל הבצק, ומניחים כל כדור בצק, כשהחלק החלק כלפי מעלה, מעל ריבוע בצק. מניחים על השיש ומכסים. מתפיחים במשך 30 דקות.
- בינתיים מרתיחים מים בסיר שמתאים לגודל סלסלת האידוי מבמבוק שיש לכם.
- מניחים את סלסלת האידוי מעל הסיר ובתוכה מכינים ריבועי נייר עם בצק. חשוב להקפיד להשאיר מרווח בין הלחמניות כדי שיהיה להן מקום לתפוח.
- מכסים ומאדים מעל הסיר במשך 15-17 דקות או עד שהלחמניות רכות אבל יציבות. מקררים היטב לפני שחותכים וממלאים.
- מכינים את הסלמון: חותכים את הסלמון לריבוע בעובי 1 ס”מ. מה עושים עם שאריות הסלמון? רעיונות בהערות למטה.
- בקערה אחת טורפים ביצים עם סויה, בשנייה שמים קמח ובשלישית פירורי פנקו.
- מצפים כל פרוסת סלמון בקמח, בביצה הטרופה ובפירורי הלחם. מקפידים שכל הדג יהיה עטוף היטב. בשלב הזה ניתן לשים את הסלמון במקרר עד לטיגון או לטגן מיד בשמן מ-2 הצדדים עד הזהבה. עוד אופצייה היא לאפות את הסלמון עם מעט תרסיס שמן בתנור.
- מכינים את האיולי: בקערה בינונית שמים את כל המצרכים ומערבבים היטב.
- מרכיבים: חוצים את הבאן ל-2 ומורחים בנדיבות מהאיולי. מניחים מעל את הסלמון ומעליו שמים עלי חסה, פרוסות דקות של בצל סגול, עלי כוסברה וצ’ילי קצוץ דק דק. מסיימים עם עוד קצת איולי וסוגרים עם החצי השני של הבאן. מגישים מיד.
אופן הכנה
- שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים את הבצק במשך 8 דקות עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
- קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג ומגלגלים לצורת לחמנייה עגולה עם שטח עליון חלק.
- חותכים מרובעים מנייר אפייה, גדולים יותר מגודל הבצק, ומניחים כל כדור בצק, כשהחלק החלק כלפי מעלה, מעל ריבוע בצק. מניחים על השיש ומכסים. מתפיחים במשך 30 דקות.
- בינתיים מרתיחים מים בסיר שמתאים לגודל סלסלת האידוי מבמבוק שיש לכם.
- מניחים את סלסלת האידוי מעל הסיר ובתוכה מכינים ריבועי נייר עם בצק. חשוב להקפיד להשאיר מרווח בין הלחמניות כדי שיהיה להן מקום לתפוח.
- מכסים ומאדים מעל הסיר במשך 15-17 דקות או עד שהלחמניות רכות אבל יציבות. מקררים היטב לפני שחותכים וממלאים.
- מכינים את הסלמון: חותכים את הסלמון לריבוע בעובי 1 ס”מ. מה עושים עם שאריות הסלמון? רעיונות בהערות למטה.
- בקערה אחת טורפים ביצים עם סויה, בשנייה שמים קמח ובשלישית פירורי פנקו.
- מצפים כל פרוסת סלמון בקמח, בביצה הטרופה ובפירורי הלחם. מקפידים שכל הדג יהיה עטוף היטב. בשלב הזה ניתן לשים את הסלמון במקרר עד לטיגון או לטגן מיד בשמן מ-2 הצדדים עד הזהבה. עוד אופצייה היא לאפות את הסלמון עם מעט תרסיס שמן בתנור.
- מכינים את האיולי: בקערה בינונית שמים את כל המצרכים ומערבבים היטב.
- מרכיבים: חוצים את הבאן ל-2 ומורחים בנדיבות מהאיולי. מניחים מעל את הסלמון ומעליו שמים עלי חסה, פרוסות דקות של בצל סגול, עלי כוסברה וצ’ילי קצוץ דק דק. מסיימים עם עוד קצת איולי וסוגרים עם החצי השני של הבאן. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן