לחמניות באן רכות עם קריספי סלמון של רחלי קרוט

מתכון מושלם של רחלי קרוט ללחמניות באן עם קריספי סלמון ואיולי קארי, שילוב מושלם בין ענני בצק רכים ונימוחים לקראנצ'יות של סלמון עם טוויסט של איולי מתובל
מתכון מושלם של רחלי קרוט ללחמניות באן עם קריספי סלמון ואיולי קארי, שילוב מושלם בין ענני בצק רכים ונימוחים לקראנצ'יות של סלמון עם טוויסט של איולי מתובל
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    549
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 549.2 קק״ל 3295.5 קק״ל
    פחמימות 101.0 גרם 606.1 גרם
    שומן 8.1 גרם 48.9 גרם
    נתרן 964.6 מ״ג 5787.7 מ״ג
    חלבון 16.8 גרם 101.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.9 גרם 23.4 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 5.7 גרם
    כולסטרול 84.4 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 72.8 מ״ג 436.8 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 254.0 מ״ג 1523.7 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    549
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 549.2 קק״ל 3295.5 קק״ל
    פחמימות 101.0 גרם 606.1 גרם
    שומן 8.1 גרם 48.9 גרם
    נתרן 964.6 מ״ג 5787.7 מ״ג
    חלבון 16.8 גרם 101.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.9 גרם 23.4 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 5.7 גרם
    כולסטרול 84.4 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 72.8 מ״ג 436.8 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 11.8 מ״ג
    אשלגן 254.0 מ״ג 1523.7 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחמניות

קריספי סלמון

הגשה

איול קארי אסיאתי


אופן הכנה

  1. שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים את הבצק במשך 8 דקות עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה.

    שמים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים. צילום: טל ציפורין
    שמים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים. צילום: טל ציפורין

  2. קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג ומגלגלים לצורת לחמנייה עגולה עם שטח עליון חלק.
  3. חותכים מרובעים מנייר אפייה, גדולים יותר מגודל הבצק, ומניחים כל כדור בצק, כשהחלק החלק כלפי מעלה, מעל ריבוע בצק. מניחים על השיש ומכסים. מתפיחים במשך 30 דקות.
  4. בינתיים מרתיחים מים בסיר שמתאים לגודל סלסלת האידוי מבמבוק שיש לכם.
  5. מניחים את סלסלת האידוי מעל הסיר ובתוכה מכינים ריבועי נייר עם בצק. חשוב להקפיד להשאיר מרווח בין הלחמניות כדי שיהיה להן מקום לתפוח.
  6. מכסים ומאדים מעל הסיר במשך 15-17 דקות או עד שהלחמניות רכות אבל יציבות. מקררים היטב לפני שחותכים וממלאים.
  7. מכינים את הסלמון: חותכים את הסלמון לריבוע בעובי 1 ס”מ. מה עושים עם שאריות הסלמון? רעיונות בהערות למטה.
  8. בקערה אחת טורפים ביצים עם סויה, בשנייה שמים קמח ובשלישית פירורי פנקו.
  9. מצפים כל פרוסת סלמון בקמח, בביצה הטרופה ובפירורי הלחם. מקפידים שכל הדג יהיה עטוף היטב. בשלב הזה ניתן לשים את הסלמון במקרר עד לטיגון או לטגן מיד בשמן מ-2 הצדדים עד הזהבה. עוד אופצייה היא לאפות את הסלמון עם מעט תרסיס שמן בתנור.
  10. מכינים את האיולי: בקערה בינונית שמים את כל המצרכים ומערבבים היטב.
  11. מרכיבים: חוצים את הבאן ל-2 ומורחים בנדיבות מהאיולי. מניחים מעל את הסלמון ומעליו שמים עלי חסה, פרוסות דקות של בצל סגול, עלי כוסברה וצ’ילי קצוץ דק דק. מסיימים עם עוד קצת איולי וסוגרים עם החצי השני של הבאן. מגישים מיד.

    לחמניות באן עם קריספי סלמון. צילום: טל ציפורין
    לחמניות באן עם קריספי סלמון. צילום: טל ציפורין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות באן רכות עם קריספי סלמון של רחלי קרוט

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות