לחמניות שיבולת שועל עם הפתעה מתוקה
מתכון נהדר ללחמניות שיבולת שועל רכות וטעימות שמחביאות בתוכן קוביות שוקולד מריר. החלק הכי קשה בתהליך ההכנה הוא לחכות שהן יהיו מוכנות
מתכון נהדר ללחמניות שיבולת שועל רכות וטעימות שמחביאות בתוכן קוביות שוקולד מריר. החלק הכי קשה בתהליך ההכנה הוא לחכות שהן יהיו מוכנות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 260.9 קק״ל 3652.0 קק״לפחמימות 50.0 גרם 699.5 גרםשומן 16.2 גרם 226.7 גרםנתרן 251.7 מ״ג 3524.0 מ״גחלבון 12.8 גרם 179.3 גרםסיבים תזונתיים 9.7 גרם 135.5 גרםשומן רווי 12.5 גרם 175.5 גרםכולסטרול 40.8 מ״ג 571.0 מ״גסידן 38.2 מ״ג 534.3 מ״גברזל 9.1 מ״ג 127.2 מ״גאשלגן 151.1 מ״ג 2114.7 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 119.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות261
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 260.9 קק״ל 3652.0 קק״לפחמימות 50.0 גרם 699.5 גרםשומן 16.2 גרם 226.7 גרםנתרן 251.7 מ״ג 3524.0 מ״גחלבון 12.8 גרם 179.3 גרםסיבים תזונתיים 9.7 גרם 135.5 גרםשומן רווי 12.5 גרם 175.5 גרםכולסטרול 40.8 מ״ג 571.0 מ״גסידן 38.2 מ״ג 534.3 מ״גברזל 9.1 מ״ג 127.2 מ״גאשלגן 151.1 מ״ג 2114.7 מ״גאבץ 8.5 מ״ג 119.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 261 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
180מ"ל או 3/4 כוס חלב פושר
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כף שטוחה שמרים יבשים
-
1 ביצה L
-
60 גרם חמאה רכהאו 1/4 כוס שמן
-
60גרם או 2/3 כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
390גרם או 2 3/4 כוסות קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
מלית
-
200 גרם שוקולד מריר
הברשה וקישוט
-
1 ביצהמעורבבת עם כף מים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החלב, הסוכר והשמרים וטורפים קלות.
- מוסיפים את הביצה, החמאה או השמן, שיבולת השועל והקמח, ולשים במשך כ- 6-7 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 1-2 דקות או עד שמתקבל בצק רך ונעים.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך כ- 60-90 דקות או עד להכפלת הנפח.
- מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח ולשים כדי להוציא את בועות האוויר.
- מחלקים ל-14 חלקים שווים (קודם את הבצק לשני חצאים, ואז כל חצי ל-7 חלקים).
- מרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מעצבים את הלחמניות: משטחים קצת כל חתיכת בצק על משטח העבודה, שמים במרכזו 2 קוביות שוקולד, סוגרים את הבצק מעל בצורת כיס ומכדררים ללחמנייה עגולה. ממשיכים עם יתר הבצק והשוקולד.
- מסדרים את הלחמניות בתוך התבנית עם התפר כלפי מטה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך 20 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בתערובת של ביצה טרופה ומים ומפזרים קצת שיבולת שועל מעליהן.
- אופים את הלחמניות במשך 20 דקות או עד שהן מזהיבות יפה.
- מצננים ומגישים. שומרים בכלי אטום.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החלב, הסוכר והשמרים וטורפים קלות.
- מוסיפים את הביצה, החמאה או השמן, שיבולת השועל והקמח, ולשים במשך כ- 6-7 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 1-2 דקות או עד שמתקבל בצק רך ונעים.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך כ- 60-90 דקות או עד להכפלת הנפח.
- מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח ולשים כדי להוציא את בועות האוויר.
- מחלקים ל-14 חלקים שווים (קודם את הבצק לשני חצאים, ואז כל חצי ל-7 חלקים).
- מרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מעצבים את הלחמניות: משטחים קצת כל חתיכת בצק על משטח העבודה, שמים במרכזו 2 קוביות שוקולד, סוגרים את הבצק מעל בצורת כיס ומכדררים ללחמנייה עגולה. ממשיכים עם יתר הבצק והשוקולד.
- מסדרים את הלחמניות בתוך התבנית עם התפר כלפי מטה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך 20 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בתערובת של ביצה טרופה ומים ומפזרים קצת שיבולת שועל מעליהן.
- אופים את הלחמניות במשך 20 דקות או עד שהן מזהיבות יפה.
- מצננים ומגישים. שומרים בכלי אטום.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן