מה עושים עם קליפות התפוזים? קליפות הדרים מסוכרות מהממות
- אוהד חורי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4763.9 קק״ל 4763.9 קק״לפחמימות 1172.0 גרם 1172.0 גרםשומן 0.3 גרם 0.3 גרםנתרן 11.7 מ״ג 11.7 מ״גחלבון 19.4 גרם 19.4 גרםסיבים תזונתיים 46.8 גרם 46.8 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.8 מ״ג 51.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 135.9 מ״ג 135.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה שעהכולל 2 ימים
-
קלוריות4764
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4763.9 קק״ל 4763.9 קק״לפחמימות 1172.0 גרם 1172.0 גרםשומן 0.3 גרם 0.3 גרםנתרן 11.7 מ״ג 11.7 מ״גחלבון 19.4 גרם 19.4 גרםסיבים תזונתיים 46.8 גרם 46.8 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.8 מ״ג 51.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 135.9 מ״ג 135.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
קליפות תפוזים מסוכרת הן אחד הממתקים הראשונים שהכנתי אי פעם, ממתק שליווה את הילדות שלי מגיל אפס. בתור מכור קשה לפירות הדר (לנצח ה -Go To שלי בכל סוג של קינוח או ממתק) הקליפות המסוכרות האלו הן התמכרות שאף פעם אני לא מצליח לספק, וטוב שכך.
ריח תפוזים הוא חורף, גשם, אדמה לחה ואוויר נקי. אני מספיק מבוגר כדי לזכור את שטחי הפרדסים העצומים שכיסו את החלק הצפוני של קרית אונו בה גדלתי (ומספיק צעיר כדי להזדעזע מפרץ הנוסטלגיה) ואני זוכר טיולי שבת רבים עם כל השבט בין העצים בחורף, כשהאוויר מבושם בריח פריחת הדרים והאדמה מנוקדת בתפוזים שכבר היו כבדים מדי לענפים והחיפוש המתמיד אחר עץ הלימונים המתוקים שאף פעם לא ממש זכרנו איפה הוא אבל בפעמים הבודדות שהצלחנו למצוא, התענגנו על הפירות הקסומים שלו כמו שרק ילדים יכולים להתענג מפרי גנוב (מצטער!!).
הממתק הזה הוא תמצית של ילדות וכל כך קל להכין אותו, אז יאללה, למטבח!
מרכיבים 5 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 2 ימים | קלוריות 4764 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוזים
-
10בינוניים או 1 ק"ג תפוזיםקליפות בלבד
ציפוי
-
לפי הצואך
אופן הכנה
- מכינים את התפוזים: חורצים בסכין את קליפות התפוזים לשמיניות וקולפים בעדינות מהתפוזים שלא ייקרעו.
- משטחים כל שמינית קליפה על הצד הכתום ועם סכין דקה מורידים את רוב הקליפה הלבנה (לא לגמרי!). חותכים לרצועות בעובי של כחצי ס”מ.
- משרים את הקליפות בקערה גדולה עם מים ל-24 שעות. מחליפים את המים כל 4-6 שעות. שלב זה נועד להוריד את רמת המרירות בקליפות.
- מסננים את הקליפות, מעבירים לסיר ומוסיפים מים נקיים עד לכיסוי. מרתיחים ומבשלים חצי שעה. מסננים (ניתן לוותר על שלב זה אם מעדיפים טעם חזק יותר של תפוז עם קצת מרירות).
- מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון עד שמתקבל סירופ (מעט סמיך).
- מכניסים לסירופ את קליפות התפוזים (מוודאים שהקליפות מכוסות לחלוטין), מרתיחים ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- אחרי שעה מתקבלות קליפות רכות. אם ממשיכים בבישול ומצמצמים את הנוזל עוד יותר מתקבלות קליפות קשות יותר.
- מסננים את הקליפות מהנוזל ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בוזקים עליהן סוכר ומגלגלים אותן עד שהן מצופות מכל הצדדים.
- מעבירים למקום מאוורר, מכסים בבד חיתול ומניחים לייבוש מספר ימים.
- כשהקליפות מוכנות מעבירים לקופסה אטומה.
אופן הכנה
- מכינים את התפוזים: חורצים בסכין את קליפות התפוזים לשמיניות וקולפים בעדינות מהתפוזים שלא ייקרעו.
- משטחים כל שמינית קליפה על הצד הכתום ועם סכין דקה מורידים את רוב הקליפה הלבנה (לא לגמרי!). חותכים לרצועות בעובי של כחצי ס”מ.
- משרים את הקליפות בקערה גדולה עם מים ל-24 שעות. מחליפים את המים כל 4-6 שעות. שלב זה נועד להוריד את רמת המרירות בקליפות.
- מסננים את הקליפות, מעבירים לסיר ומוסיפים מים נקיים עד לכיסוי. מרתיחים ומבשלים חצי שעה. מסננים (ניתן לוותר על שלב זה אם מעדיפים טעם חזק יותר של תפוז עם קצת מרירות).
- מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון עד שמתקבל סירופ (מעט סמיך).
- מכניסים לסירופ את קליפות התפוזים (מוודאים שהקליפות מכוסות לחלוטין), מרתיחים ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- אחרי שעה מתקבלות קליפות רכות. אם ממשיכים בבישול ומצמצמים את הנוזל עוד יותר מתקבלות קליפות קשות יותר.
- מסננים את הקליפות מהנוזל ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בוזקים עליהן סוכר ומגלגלים אותן עד שהן מצופות מכל הצדדים.
- מעבירים למקום מאוורר, מכסים בבד חיתול ומניחים לייבוש מספר ימים.
- כשהקליפות מוכנות מעבירים לקופסה אטומה.
הערות
- 1. ניתן לשלב בעוגות בחושות, פשוט חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לבלילה.
- 2. ניתן לצפות את הקליפות בשוקולד. במקרה כזה, לא מגלגלים אותן בסוכר אלא מייבשים לגמרי את הקליפות ואז טובלים בשוקולד מטומפרר ומניחים על נייר אפיה עד שהשוקולד מתמצק מחדש וזוללים.
- 3. את הסירופ (בו בושלו הקליפות) ניתן לצמצם עד לרמת סמיכות של דבש ולהעביר לבקבוק (ניתן להשתמש כתחליף דבש בתיבול או במקום סירופ מייפל).
- 4. המתכון עובד מושלם עם קליפות תפוזי דם וקליפות אשכוליות. מכינים באותו האופן בדיוק.
הערות
- 1. ניתן לשלב בעוגות בחושות, פשוט חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לבלילה.
- 2. ניתן לצפות את הקליפות בשוקולד. במקרה כזה, לא מגלגלים אותן בסוכר אלא מייבשים לגמרי את הקליפות ואז טובלים בשוקולד מטומפרר ומניחים על נייר אפיה עד שהשוקולד מתמצק מחדש וזוללים.
- 3. את הסירופ (בו בושלו הקליפות) ניתן לצמצם עד לרמת סמיכות של דבש ולהעביר לבקבוק (ניתן להשתמש כתחליף דבש בתיבול או במקום סירופ מייפל).
- 4. המתכון עובד מושלם עם קליפות תפוזי דם וקליפות אשכוליות. מכינים באותו האופן בדיוק.