‘מוח׳למה טאריפי’ – מכירים?

פרויקט המתכונים “סיר לסלאם” של דפנה קרמר ומוזנא בשארה לוקח אותנו הפעם לטורקיה ולמאכל מאוד מיוחד שנמתח ונמתח ואי אפשר, אבל באמת אי אפשר להפסיק לאכול
פרויקט המתכונים “סיר לסלאם” של דפנה קרמר ומוזנא בשארה לוקח אותנו הפעם לטורקיה ולמאכל מאוד מיוחד שנמתח ונמתח ואי אפשר, אבל באמת אי אפשר להפסיק לאכול
  • דפנה קרמר
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    386
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 386.3 קק״ל 1545.3 קק״ל
    פחמימות 0.0 גרם 0.1 גרם
    שומן 34.7 גרם 139.0 גרם
    נתרן 1317.6 מ״ג 5270.5 מ״ג
    חלבון 18.9 גרם 75.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 22.0 גרם 87.9 גרם
    כולסטרול 92.6 מ״ג 370.5 מ״ג
    סידן 436.2 מ״ג 1744.8 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.6 מ״ג
    אשלגן 60.9 מ״ג 243.6 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    386
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 386.3 קק״ל 1545.3 קק״ל
    פחמימות 0.0 גרם 0.1 גרם
    שומן 34.7 גרם 139.0 גרם
    נתרן 1317.6 מ״ג 5270.5 מ״ג
    חלבון 18.9 גרם 75.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 22.0 גרם 87.9 גרם
    כולסטרול 92.6 מ״ג 370.5 מ״ג
    סידן 436.2 מ״ג 1744.8 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.6 מ״ג
    אשלגן 60.9 מ״ג 243.6 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור

״מלטינג פוט״ (או כור היתוך אם תרצו)

רגע לפני הוירוס שעשה עליה והגזרות המתלוות לשחקן חדש מהסוג הזה שמגיע לשכונה, עוד הקרבתי את גופי לחקר המאכלים הטורקיים בשיטוטי במטבחי איסטנבול ההומים כשלצידי החציהמוסלמי והטוב  שלי.

באחד הבקרים בעיר שפתליותיה לא יודעות מרגוע נפלו עינינו על מעדן צהבהב, קרמי, סמיך ועשיר.

ספק פונדו גבינות מקומי,  ספק הפניה לצינתור.

הצבע והמרקם שלחו אותי למחוזות הממליגה הנשכחים, בעוד מוזנא נזכרה עם חיוך שובב בתהליך הכנתו של חלוויאתאלג’יבן- ממתק חתיך שלא הכרתי- מזל שהרחקנו לאיסטנבול.

מיד היה ברור ששתי המנות הולכות להיכנס לארוחת ״סיר לסלאם״ הבאה עלינו לטובה וכמובן שהן תתובלנה במעשיות מהאימפריה העות׳מאנית מה למדנו בה(עלינו) מה למדנו ממנה.

לאור שכור ההיתוך שטעמנו יכול להשכיח אפילו ממי שנגזרו עליו שבועיים בידוד את איימת הגזירה,

החלטנו להביא לכם את המתכון שלו. בממליגה ובחלוויאת אלג’יבן, נתעסק בימים שיהיו נוחים יותר לבריות.

הנה לכם – באהבה מהאימפריה ומאיתנו

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל טורקי
דפנה קרמר
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. ממיסים חמאה במחבת ומשאירים עד שמבעבעת.
  2. מוסיפים קמח תירס ומערבבים בכף עץ.
  3. מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד שהתערובת משחימה קלות והשומן של החמאה מתחיל להיפרד.
  4. מוסיפים מים בהדרגה, חצי כוס כל פעם,  מביאים לרתיחה עד שמתקבל מרקם שמנת.
  5. מוסיפים את הגבינה בהדרגה מחכים להמסה ומוסיפים עוד.
  6. מגישים מייד עם קוביות גדולות של פחמימה טובה וחמימה!
    מוח'למה טאריפי. צילום: דן פרץ
    מוח’למה טאריפי. צילום: דן פרץ
    מוח'למה טאריפי. צילום: דן פרץ
    מוח’למה טאריפי. צילום: דן פרץ

    מוח'למה טאריפי. צילום: דן פרץ
    מוח’למה טאריפי. צילום: דן פרץ


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
‘מוח׳למה טאריפי’ – מכירים?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות