מוכנים להרים גבה? עוגיות שוקולד מגרגירי חומוס (וזה כל כך טעים!)
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.4 קק״ל 2260.3 קק״לפחמימות 22.8 גרם 273.3 גרםשומן 8.0 גרם 96.2 גרםנתרן 24.2 מ״ג 290.5 מ״גחלבון 6.6 גרם 79.3 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 66.1 גרםשומן רווי 3.9 גרם 46.4 גרםכולסטרול 24.8 מ״ג 297.4 מ״גסידן 41.1 מ״ג 493.5 מ״גברזל 2.5 מ״ג 29.4 מ״גאשלגן 304.7 מ״ג 3656.3 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 16.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות188
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.4 קק״ל 2260.3 קק״לפחמימות 22.8 גרם 273.3 גרםשומן 8.0 גרם 96.2 גרםנתרן 24.2 מ״ג 290.5 מ״גחלבון 6.6 גרם 79.3 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 66.1 גרםשומן רווי 3.9 גרם 46.4 גרםכולסטרול 24.8 מ״ג 297.4 מ״גסידן 41.1 מ״ג 493.5 מ״גברזל 2.5 מ״ג 29.4 מ״גאשלגן 304.7 מ״ג 3656.3 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 16.9 מ״גסגור
שמתם לב שלאחרונה צצות עוגיות בכל פינה?
בשבועות האחרונים, בכל פעם כשאני פותחת את האינסטגרם, הפייסבוק או את המייל – אני רואה עוגיות בכל מקום. כאילו שהסגר הזה הוכרז כסגר העוגיות. זה די הגיוני – כי ידוע שעוגיות ישמחו לבב אנוש, וכולנו זקוקים לקצת שמחה עכשיו.
אז גם אני מיישרת קו עם סגר העוגיות, אבל בסטייל שלי – בגרסה בריאה ומזינה, בלי סוכר ועם הרבה חלבון מהצומח.
קבלו אותן – עוגיות שוקולד מ…חומוס!
כן כן, חומוס הוא חומר גלם מדהים, ובאופן מפתיע יש לו טעם מאוד עדין וניטרלי, כזה שלגמרי לא מורגש כשמוסיפים לו שוקולד. טוחנים גרגירי חומוס ומשתמשים בהם כמו בצק. בדרך אנחנו מרוויחים ערכים תזונתיים, סיבים וחלבון מהצומח. בנוסף, כמעט ואין בבצק ממתיקים, רק מעט מאוד מייפל טבעי. אם אתם זקוקים למתיקות יותר חזקה, אתם יכולים להוסיף עוד מייפל.
חומוס כידוע הוא גם נטול גלוטן. אמנם יש בעוגיות 2 כפות קמח כוסמין אבל אתם יכולים להחליף אותן בקמח ללא גלוטן או בשיבולת שועל לל”ג ולקבל גרסה שמתאימה גם לצליאקים ולנמנעים מגלוטן.
הילדים טרפו את העוגיות, וממש הופתעו כשסיפרתי להם שהן עשויות מחומוס. אז אתם מוזמנים להפתיע גם אצלכם.
וטיפ אחרון ממני – תנסו לשמור את העוגיות במקפיא (אחרי האפייה) ולאכול אותן כשהן קפואות. טעים!
טיפ בריא:
חומוס הוא הרבה יותר מהממרח המוכר, ואני מאוד אוהבת להשתמש בו כחומר גלם. הוא פחמימה מורכבת, מכיל המון סיבים תזונתיים, ונטול גלוטן. וחוץ מזה – הוא עמילני ומשמש כסוג של דבק, למשל בפשטידות או במאפים.
בגלל שהחומוס דורש זמן השריה ובישול ארוכים, כדאי להשרות ולבשל בבת אחת כמות גדולה, ולשמור במקפיא, מחולק לכמויות קטנות. אני שומרת בשקיות הקפאה לפי כמות מדודה של 2 כוסות בכל שקית.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 188 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
-
1 כף שמן קוקוסאו שמן זית
-
2 כפות טחינה גולמית
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות סירופ מייפל
-
100 גרם שוקולד מרירמומס
-
1 ביצה L
-
2 כפות קמח כוסמין מלא
-
1/4 כוס קוקוס טחוןלא חובה
אופן הכנה
- להכנת העוגיות משתמשים בגרגירי חומוס מבושלים. אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים - משרים אותם במים ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעמיים במהלך זמן ההשריה. מבשלים כשעה עד שגרגירי החומוס מתרככים. - אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים קפואים או בחומוס מקופסת שימורים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של 15 שניות.
- מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד למרקם חלק ואחיד.
- בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה קורצים עוגיות קטנות ועגולות. מניחים במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12 דקות עד להתייצבות.
- לגרסה טבעונית - אפשר לוותר על הביצה. העוגיות יוצאות יציבות גם בלעדיה.
אופן הכנה
- להכנת העוגיות משתמשים בגרגירי חומוס מבושלים. אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים - משרים אותם במים ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעמיים במהלך זמן ההשריה. מבשלים כשעה עד שגרגירי החומוס מתרככים. - אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים קפואים או בחומוס מקופסת שימורים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של 15 שניות.
- מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד למרקם חלק ואחיד.
- בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה קורצים עוגיות קטנות ועגולות. מניחים במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12 דקות עד להתייצבות.
- לגרסה טבעונית - אפשר לוותר על הביצה. העוגיות יוצאות יציבות גם בלעדיה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
האם אפשר להחליף חומוס בקמח כלשהו? אם כן. איזה קמח ומה הכמויות? תודה
היי, באותה כמות, כל קמח אלטרנטיבי שאוהבים.
שלום רב, המתכון נשמע מדליק. רציתי לשאול האם ניתן להכין עם חומוס מונבט? אני אוכלת אותו יש אחרי הנבטה- מעדן. האם את ממליצה לבשל או לאדות או לאכול כפי שהוא. בתודה מראש שרי
היי, כן, אפשר להכין עם חומוס מונבט. כדאי לבשל או לאדות אותו כדי לרכך מעט לפני השימוש (חומוס מונבט מתרכך מהר יותר כך שזמן הבישול/אידוי יהיה קצר יחסית לחומוס מושרה). בהצלחה!
שאלה טובה!