מחווה בריאה לרמדאן! פטאייר זעתר מקמח כוסמין מלא

לקראת חג השבועות ולכבוד סוף הרמדאן הילה סער מכינה מאפים חגיגיים שכולם יזללו בתאווה! פטאייר - מאפה פריך, מקמח כוסמין מלא עם מלית זעתר חמצמצה, בצל מטוגן וסומק
לקראת חג השבועות ולכבוד סוף הרמדאן הילה סער מכינה מאפים חגיגיים שכולם יזללו בתאווה! פטאייר - מאפה פריך, מקמח כוסמין מלא עם מלית זעתר חמצמצה, בצל מטוגן וסומק
  • הילה סער
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    245
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 245.3 קק״ל 3680.2 קק״ל
    פחמימות 29.4 גרם 441.3 גרם
    שומן 9.9 גרם 149.0 גרם
    נתרן 330.1 מ״ג 4952.1 מ״ג
    חלבון 7.8 גרם 116.9 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 180.4 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 19.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 409.8 מ״ג 6146.8 מ״ג
    ברזל 18.1 מ״ג 271.7 מ״ג
    אשלגן 451.5 מ״ג 6772.5 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 27.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    245
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 245.3 קק״ל 3680.2 קק״ל
    פחמימות 29.4 גרם 441.3 גרם
    שומן 9.9 גרם 149.0 גרם
    נתרן 330.1 מ״ג 4952.1 מ״ג
    חלבון 7.8 גרם 116.9 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 180.4 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 19.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 409.8 מ״ג 6146.8 מ״ג
    ברזל 18.1 מ״ג 271.7 מ״ג
    אשלגן 451.5 מ״ג 6772.5 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 27.9 מ״ג
    סגור

אנחנו עדיין בענייני שבועות ושולחנות חגיגיים. והשנה החגיגה עוד יותר חגיגית ומיוחדת, כי זה החג הראשון מאז הקורונה, שאפשר לחגוג ביחד עם המשפחה והחברים.

מאפים תמיד הולכים טוב באירוח, במיוחד כשהם מגיעים במנות אישיות. את המאפה הזה החלטתי להכין לעצמי ולכבודי, אבל אין לי ספק שכולם יאהבו.

השילוב שבין בצק שהוא גם פריך וגם רך, עם מלית חמצמצה הוא פשוט חלומי. וזה בדיוק הפטאייר. מאפה דרוזי של בצק שמרים, עשיר בשמן זית וממולא בזעתר בר ובצל מטוגן, עם המון סומק שמוסיף חמצמצות משגעת לכל ביס.

או כמו שהילדים שלי הגדירו אותו – אוזני המן עם זעתר. לא נעלבתי.

הכנתי אותו אפוי מקמח כוסמין מלא, הפחתתי חצי מכמות השמן, והשתמשתי בזעתר שגדל לי בגינה. לא בדיוק זעתר בר, אבל לגמרי עשה את העבודה. ואם אין לכם מספיק זעתר, אתם יכולים להשתמש גם בתרד, מנגולד או קייל.

ומה אני אגיד לכם? יצא חלומי!  שתי תבניות חוסלו תוך שעה, וכולם ביקשו עוד.

המתכון די פשוט להכנה. אמנם לא מדובר ב”תקתוק”, ונדרשת פה התפחה של הבצק, רידוד, קריצה ומילוי, אבל ברגע שתטעמו תבינו שזה לגמרי שווה את זה.

טיפ בריא:

בניגוד למה שהיה נהוג לחשוב בעבר, אין שום בעיה לאפות ולחמם שמן זית. הוא לא מתחמצן בטמפרטורה נמוכה כפי שחשבו, ויותר מזה – הוא עשיר בנוגדי חמצון ששומרים עליו גם בחימום. נסו לאפות גם עוגות ועוגיות עם שמן זית איכותי, התוצאה פשוט מדהימה.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות מלוחות
הילה סער
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

קישוט


אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת הבצק: מניחים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר ומתחילים לעבד עם וו הלישה.
  2. לאחר שהשמרים התפזרו בקמח, מוסיפים את הסוכר ומתחילים להוסיף בהדרגה את המים.
  3. כשמתחיל להיווצר בצק, מוסיפים את שמן הזית ואת המלח. ממשיכים ללוש כעשר דקות. הבצק צריך להיות חלק ומבריק ולא דביק. במידה והבצק עדיין דביק - מוסיפים עוד מעט קמח עד שמגיעים לתוצאה הרצויה.
  4. מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה של כ-45 דקות, עד להכפלת הנפח.
  5. בינתיים מחממים מחבת קטנה עם כפית שמן זית, ומטגנים את הבצל הקצוץ על אש בינונית עד שהוא הופך לשקוף (לא להזהיב). מורידים מהאש.
  6. במקביל - מרתיחים בסיר קטן מים עם מלח. כשהמים מבעבעים מוסיפים את עלי הזעתר, ומבשלים תוך כדי בעבוע כ-7 דקות, על מנת להיפטר מהמרירות שעשויה להיות לעלים. מורידים מהאש ומסננים.
  7. מערבבים את עלי הזעתר החלוטים עם הבצל המטוגן, מתבלים במלח, פלפל, סומק ושמן זית. מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך (אפשר להוסיף גם קצת מיץ לימון לחיזוק החמיצות).
  8. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  9. לאחר שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר, מחלקים לשני חלקים ומרדדים על גבי נייר אפייה מקומח או משומן לעלה דק בעובי של כחצי ס”מ. בעזרת כוס או חותכן קורצים עיגולים בקוטר של 7 ס”מ.
  10. מניחים כפית גדושה ממלית הזעתר במרכז כל עיגול שקרצנו, ומקפלים למשולש כמו שמקפלים אוזן המן. צובטים את הקצוות כדי להצמיד אותם ולסגור לחלוטין את המשולש. אפשר להשתמש במעט מים כדי להדביק את קצוות הבצק אחד לשני.

    מניחים כפית גדושה ממלית הזעתר במרכז כל עיגול. צילום: הילה סער
    מניחים כפית גדושה ממלית הזעתר במרכז כל עיגול. צילום: הילה סער

  11. מניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות.

    מניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית. צילום: הילה סער
    מניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית. צילום: הילה סער

  12. מוציאים ומגישים מיד. אפשר לשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם שוב בתנור, כדי לשמור על הפריכות.

    פטאייר זעתר מקמח כוסמין מלא. צילום: הילה סער
    פטאייר זעתר מקמח כוסמין מלא. צילום: הילה סער


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מחווה בריאה לרמדאן! פטאייר זעתר מקמח כוסמין מלא

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    איזה כיף של ביס! ?

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    דניאלה

    במקרה הגעתי למתכון הנדיר הזה. פשוט מצויין תודה!

      Avatar
      הילה סער

      היי דניאלה,

      Avatar
      הילה סער

      היי דניאלה, ממש כיף לשמוע! תודה רבה

      Avatar
      הילה סער

      כן, אפשר להשתמש בקמח רגיל ולהפחית רבע כוס מים

    Avatar
    מערכת Foody

    איזה כיף של תמונה!!! אלופה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות