מטוגן חבל על הזמן: מנת טמפורה מנצחת של ירקות עם רוטב מופלא
איזה שידרוג נפלא לירקות! ירקות בבלילת טמפורה מושלמת, מטוגנים עד למרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים עם רוטב פיקנטי מעולה
איזה שידרוג נפלא לירקות! ירקות בבלילת טמפורה מושלמת, מטוגנים עד למרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים עם רוטב פיקנטי מעולה
- אופיר חגי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 427.1 קק״ל 1708.3 קק״לפחמימות 48.3 גרם 193.4 גרםשומן 20.3 גרם 81.2 גרםנתרן 954.7 מ״ג 3818.9 מ״גחלבון 6.9 גרם 27.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.6 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.2 גרםכולסטרול 75.1 מ״ג 300.5 מ״גסידן 31.7 מ״ג 127.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 116.9 מ״ג 467.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות427
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 427.1 קק״ל 1708.3 קק״לפחמימות 48.3 גרם 193.4 גרםשומן 20.3 גרם 81.2 גרםנתרן 954.7 מ״ג 3818.9 מ״גחלבון 6.9 גרם 27.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.6 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.2 גרםכולסטרול 75.1 מ״ג 300.5 מ״גסידן 31.7 מ״ג 127.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 116.9 מ״ג 467.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
אין דבר יותר טעים ממגש ירקות בטמפורה שהרגע יצאו מטיגון! לא חובה להכין את כל סוגי הירקות, מה שיש לכם בבית – מצפים ומטגנים. מגישים עם מיונז סרירצ’ה שמכינים בשנייה ונהנים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 427 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילת טמפורה
ירקות
-
1 יחידה בטטהקלופה, פרוסה לפרוסות של 1 ס"מ
-
150 גרם שעועית ירוקה טרייהקטומה בקצוותיה וחתוכה לחתיכות של 4 ס"מ
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןקטנות, בגודל ביס
-
2 יחידות קישואיםפרוסים לפרוסות של 1 ס"מ
טיגון
מטבל
-
1/2 כוס מיונז
-
1 כפית רוטב סרירצ’המזרח מערב
-
1 כפית רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר עמוק עד שהוא חם מאוד.
- מערבבים בקערה את הבירה, הביצים, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח והקורנפלור בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד שהבלילה הופכת לצמיגית ויכולה לעטוף יפה את הירקות. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת קמח. מכסים ומעבירים למקרר עד לטיגון.
- טובלים כל פרוסת ירק בבלילה ומכניסים לשמן בעזרת צ’ופסטיקס או מזלג. מחכים כמה דקות עד שהירק עולה ומזהיב ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג או למסננת. מטגנים בכל פעם מעט ירקות, כדי לשמור על חום השמן.
- מערבבים את המיונז עם הסרירצ’ה ורוטב הסויה ומגישים לצד הירקות המטוגנים.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר עמוק עד שהוא חם מאוד.
- מערבבים בקערה את הבירה, הביצים, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח והקורנפלור בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד שהבלילה הופכת לצמיגית ויכולה לעטוף יפה את הירקות. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת קמח. מכסים ומעבירים למקרר עד לטיגון.
- טובלים כל פרוסת ירק בבלילה ומכניסים לשמן בעזרת צ’ופסטיקס או מזלג. מחכים כמה דקות עד שהירק עולה ומזהיב ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג או למסננת. מטגנים בכל פעם מעט ירקות, כדי לשמור על חום השמן.
- מערבבים את המיונז עם הסרירצ’ה ורוטב הסויה ומגישים לצד הירקות המטוגנים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מה פרוש כשמצוין מזרח מערב?
היי דבורה, שהמוצר שייך לחברת “מזרח מערב”.