מילה חדשה בעברית: סביחבאן! סביח בתוך באן
שדרוג למנת הרחוב הקלאסית הכי ישראלית שיש - סביח! סביח בבאן נימוח, עם איולי לימונים כבושים וטחינה עמבה, ביצה עלומה וחצילים מטוגנים. מושלם לא?
שדרוג למנת הרחוב הקלאסית הכי ישראלית שיש - סביח! סביח בבאן נימוח, עם איולי לימונים כבושים וטחינה עמבה, ביצה עלומה וחצילים מטוגנים. מושלם לא?
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 560.6 קק״ל 5606.2 קק״לפחמימות 137.7 גרם 1376.7 גרםשומן 38.3 גרם 383.0 גרםנתרן 793.6 מ״ג 7935.7 מ״גחלבון 18.4 גרם 183.9 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 38.3 גרםשומן רווי 5.5 גרם 55.3 גרםכולסטרול 419.1 מ״ג 4190.9 מ״גסידן 74.9 מ״ג 748.9 מ״גברזל 2.5 מ״ג 24.7 מ״גאשלגן 351.4 מ״ג 3514.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 14.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות561
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 560.6 קק״ל 5606.2 קק״לפחמימות 137.7 גרם 1376.7 גרםשומן 38.3 גרם 383.0 גרםנתרן 793.6 מ״ג 7935.7 מ״גחלבון 18.4 גרם 183.9 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 38.3 גרםשומן רווי 5.5 גרם 55.3 גרםכולסטרול 419.1 מ״ג 4190.9 מ״גסידן 74.9 מ״ג 748.9 מ״גברזל 2.5 מ״ג 24.7 מ״גאשלגן 351.4 מ״ג 3514.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 14.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 561 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
10 לחמניות באן בינוניות
-
2 חצילים בינונייםפרוסים
-
100 גרם חסות אייסברגקצוצה
-
50 גרם זיתי קלמטהקצוצים
טחינה עמבה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
3/4 כוס מיםלפי הצורך
-
1/2 לימון בינוניסחוט
-
1 כף עמבה
-
1/2 כפית מלח דק
איולי לימון כבוש
-
6 חלמונים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל לבן טחון
-
1/4 כפית חרדל דיז’וןחלק
-
1 כף לימון כבוש
-
1/2 לימון בינוניסחוט
ביצים עלומות
-
10 ביצים L
אופן הכנה
- מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 2 ס”מ. טיפ של יונית - טובלים את החציל בחלבון בלבד זה שומר את העסיסיות שלו גם ליום המחר.
- מטגנים את פרוסות החציל בשמן עמוק במחבת רחבה.
- מכינים את האיולי: שמים במעבד מזון חלמונים ,חרדל, מלח, פלפל, לימון, לימון כבוש ומערבלים במהירות גבוהה.
- מוסיפים שמן זית בהדרגה, זילוף עדין-עדין, עד שמסמיך ונהיה לנו איולי.
- מכינים ביצים עלומות: טיפ של אמיר - בסיר שאפשר להכניס לתנור שמים מים ושוברים כמה ביצים שרוצים. את הסיר מניחים על מגש של תנור ועל המגש שמים עוד מים ,מבשלים את הביצים בתנור בחום של 65 מעלות למשך שעה בדיוק.
- מכינים טחינה עמבה: מכינים טחינה כרגיל עם מים ולימון ומוסיפים עמבה לפי הטעם.
- מגישים: בתוך לחמניית באן, מורחים איולי, שמים חסה, חציל, זיתים, וביצה עלומה יחד עם טחינה עמבה מעל.
אופן הכנה
- מכינים את החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 2 ס”מ. טיפ של יונית - טובלים את החציל בחלבון בלבד זה שומר את העסיסיות שלו גם ליום המחר.
- מטגנים את פרוסות החציל בשמן עמוק במחבת רחבה.
- מכינים את האיולי: שמים במעבד מזון חלמונים ,חרדל, מלח, פלפל, לימון, לימון כבוש ומערבלים במהירות גבוהה.
- מוסיפים שמן זית בהדרגה, זילוף עדין-עדין, עד שמסמיך ונהיה לנו איולי.
- מכינים ביצים עלומות: טיפ של אמיר - בסיר שאפשר להכניס לתנור שמים מים ושוברים כמה ביצים שרוצים. את הסיר מניחים על מגש של תנור ועל המגש שמים עוד מים ,מבשלים את הביצים בתנור בחום של 65 מעלות למשך שעה בדיוק.
- מכינים טחינה עמבה: מכינים טחינה כרגיל עם מים ולימון ומוסיפים עמבה לפי הטעם.
- מגישים: בתוך לחמניית באן, מורחים איולי, שמים חסה, חציל, זיתים, וביצה עלומה יחד עם טחינה עמבה מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
וואי יצא לי פצצה! ממש פיצוי על זה שאי אפשר לצאת למסעדה בסגר
שדרוג שדרוג…נראה טובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב
מושלם! קל וטעים