מלכת השושנים: פאי תפוחים עם קרם שקדים
תראו כמה היא יפה: עוגת תפוחים משודרגת עם קלתית בצק שקדים פריך במילוי מלית תפוחים וקרם שקדים אפוי. עם עיטור של שושני תפוחים שמכינים בקלות שהופך אותה לסופר מרשימה
תראו כמה היא יפה: עוגת תפוחים משודרגת עם קלתית בצק שקדים פריך במילוי מלית תפוחים וקרם שקדים אפוי. עם עיטור של שושני תפוחים שמכינים בקלות שהופך אותה לסופר מרשימה
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7445.4 קק״ל 7445.4 קק״לפחמימות 1051.7 גרם 1051.7 גרםשומן 943.4 גרם 943.4 גרםנתרן 2685.7 מ״ג 2685.7 מ״גחלבון 617.3 גרם 617.3 גרםסיבים תזונתיים 536.1 גרם 536.1 גרםשומן רווי 626.3 גרם 626.3 גרםכולסטרול 1931.2 מ״ג 1931.2 מ״גסידן 1394.0 מ״ג 1394.0 מ״גברזל 512.3 מ״ג 512.3 מ״גאשלגן 2872.2 מ״ג 2872.2 מ״גאבץ 511.2 מ״ג 511.2 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות7445
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7445.4 קק״ל 7445.4 קק״לפחמימות 1051.7 גרם 1051.7 גרםשומן 943.4 גרם 943.4 גרםנתרן 2685.7 מ״ג 2685.7 מ״גחלבון 617.3 גרם 617.3 גרםסיבים תזונתיים 536.1 גרם 536.1 גרםשומן רווי 626.3 גרם 626.3 גרםכולסטרול 1931.2 מ״ג 1931.2 מ״גסידן 1394.0 מ״ג 1394.0 מ״גברזל 512.3 מ״ג 512.3 מ״גאשלגן 2872.2 מ״ג 2872.2 מ״גאבץ 511.2 מ״ג 511.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 7445 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
מלית תפוחים
-
25 גרם חמאה
-
1 כף קורנפלור
-
50 גרם שקדים פרוסים
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/4 כוס סוכר לבן
קרם שקדים
-
200 גרם חמאה רכה
-
200 גרם אבקת סוכר
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית קליפת לימון
-
200 גרם שקדים טחונים
-
40 גרם קורנפלור
-
2 ביצים L
שושני תפוחים
-
4 כוסות מים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השקדים הטחונים, המלח, החמאה ואבקת הסוכר לתערובת פירורית.
- מוסיפים את גרידת הלימון והביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית פאי.
- מכינים את מלית התפוחים: במחבת חמה שמים את החמאה, התפוחים, הקורנפלור, השקדים, תמצית הווניל והסוכר ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
- שופכים את מלית התפוחים לתוך הקלתית ומיישרים.
- מכינים את קרם השקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את החמאה, הסוכר, המלח וגרידת הלימון.
- מוסיפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים ומערבלים היטב.
- מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב כ-5 דקות.
- שופכים את קרם השקדים מעל שכבת התפוחים ומיישרים.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהקרם מתחיל להזהיב.
- מכינים את שושני התפוחים: פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות.
- מרתיחים את המים, הסוכר ותמצית הווניל בסיר ומכניסים את פרוסות התפוחים.
- מבשלים כמה דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט, הופכים גמישים ואינם נשברים כשמקפלים אותם.
- יוצרים שושנים מהתפוחים ומסדרים מעל שכבת השקדים.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השקדים הטחונים, המלח, החמאה ואבקת הסוכר לתערובת פירורית.
- מוסיפים את גרידת הלימון והביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית פאי.
- מכינים את מלית התפוחים: במחבת חמה שמים את החמאה, התפוחים, הקורנפלור, השקדים, תמצית הווניל והסוכר ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
- שופכים את מלית התפוחים לתוך הקלתית ומיישרים.
- מכינים את קרם השקדים: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את החמאה, הסוכר, המלח וגרידת הלימון.
- מוסיפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים ומערבלים היטב.
- מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב כ-5 דקות.
- שופכים את קרם השקדים מעל שכבת התפוחים ומיישרים.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהקרם מתחיל להזהיב.
- מכינים את שושני התפוחים: פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות.
- מרתיחים את המים, הסוכר ותמצית הווניל בסיר ומכניסים את פרוסות התפוחים.
- מבשלים כמה דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט, הופכים גמישים ואינם נשברים כשמקפלים אותם.
- יוצרים שושנים מהתפוחים ומסדרים מעל שכבת השקדים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן