מנת גורמה ביתית: דג בתנור על קרפצ’יו תפוחי אדמה ושמנת חמוצה
שדרוג מטורף למנה של דג בתנור! קבלו מתכון להכנת דג בתנור שמגישים על קרפצ'יו תפוחי אדמה קריספיים עם שפע שום ושמן זית נפלאים
שדרוג מטורף למנה של דג בתנור! קבלו מתכון להכנת דג בתנור שמגישים על קרפצ'יו תפוחי אדמה קריספיים עם שפע שום ושמן זית נפלאים
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 554.5 קק״ל 2218.1 קק״לפחמימות 64.4 גרם 257.8 גרםשומן 27.7 גרם 110.7 גרםנתרן 195198.9 מ״ג 780795.7 מ״גחלבון 8.8 גרם 35.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרםשומן רווי 7.7 גרם 30.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.0 מ״ג 20.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 6.6 מ״ג 26.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות555
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 554.5 קק״ל 2218.1 קק״לפחמימות 64.4 גרם 257.8 גרםשומן 27.7 גרם 110.7 גרםנתרן 195198.9 מ״ג 780795.7 מ״גחלבון 8.8 גרם 35.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.6 גרםשומן רווי 7.7 גרם 30.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.0 מ״ג 20.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 6.6 מ״ג 26.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
קובי אדרי מלמד אתכם להכין דג רך ועסיסי בציפוי מלח. ואם זה לא מספיק, הצ’אנקים של הדג מוגשים על קרפצ’ו תפוחי אדמה שחומים ופריכים בליווי שמנת חמוצה שמאזנת את כל הטעמים ומביאה את המנה לשלמות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 555 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחי אדמה
-
4 תפוחי אדמה גדולים
-
1 קורט מלח גס
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
4 כפות שמן זית
דג
-
1 ק"ג דגי מוסר יםשלמים
-
1 חופן טרגוןטרי, נקי ושטוף
-
6 שיני שוםפרוסות
-
4 כפות שמן זית
-
2 ק"ג מלח גס
-
2 גבעולי רוזמרין
-
2 גבעולי טימין טריקצוצים
-
1 כוס מים בטמפרטורת החדר
-
1/2 כוס מים קרים
הגשה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
אופן הכנה
- מכינים את תפוחי האדמה: מחממים תנור בפונקציית החימום המהיר ל-220 מעלות ואופים את תפוחי האדמה השלמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשעה לרכות.
- מוציאים את תפוחי האדמה, מניחים על נייר אפיה ומעליהם מניחים נייר אפיה נוסף. מועכים את תפוחי האדמה עד שהם שטוחים כמו קרפצ’יו. מתבלים במלח הגס, בפלפל השחור ובשמן הזית ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות. מוציאים את תפוחי האדמה, אך לא מכבים את התנור.
- מכינים את הדג: ממלאים את בטן הדג בטרגון, שיני השום ושמן הזית (ניתן להחליף את הטרגון בטימין או רוזמרין).
- מערבבים בקערה את המלח הגס עם הרוזמרין, הטימין והמים. מפזרים במגש מחצית מתערובת המלח, מניחים את הדגים על המלח ומכסים ביתר התערובת לכיסוי מלא של הדג.
- מפזרים על המלח חצי כוס מים קרים תוך כדי הידוק ואופים 26 דקות.
- מפצחים את שריון המלח, מוציאים צ’אנקים של הדג, מסדרים על תפוחי האדמה, מוסיפים את השמנת החמוצה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את תפוחי האדמה: מחממים תנור בפונקציית החימום המהיר ל-220 מעלות ואופים את תפוחי האדמה השלמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשעה לרכות.
- מוציאים את תפוחי האדמה, מניחים על נייר אפיה ומעליהם מניחים נייר אפיה נוסף. מועכים את תפוחי האדמה עד שהם שטוחים כמו קרפצ’יו. מתבלים במלח הגס, בפלפל השחור ובשמן הזית ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות. מוציאים את תפוחי האדמה, אך לא מכבים את התנור.
- מכינים את הדג: ממלאים את בטן הדג בטרגון, שיני השום ושמן הזית (ניתן להחליף את הטרגון בטימין או רוזמרין).
- מערבבים בקערה את המלח הגס עם הרוזמרין, הטימין והמים. מפזרים במגש מחצית מתערובת המלח, מניחים את הדגים על המלח ומכסים ביתר התערובת לכיסוי מלא של הדג.
- מפזרים על המלח חצי כוס מים קרים תוך כדי הידוק ואופים 26 דקות.
- מפצחים את שריון המלח, מוציאים צ’אנקים של הדג, מסדרים על תפוחי האדמה, מוסיפים את השמנת החמוצה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן