מפרום טבעוני
המאכל הטריפוליטאי הקלאסי והאהוב בגרסה טבעונית נהדרת! מפרום תפוחי אדמה וטופו, ברוטב עגבניות עשיר ומתובל. ארוחת צהריים או ערב משביעה ומאוזנת והכי ביתית שיש
המאכל הטריפוליטאי הקלאסי והאהוב בגרסה טבעונית נהדרת! מפרום תפוחי אדמה וטופו, ברוטב עגבניות עשיר ומתובל. ארוחת צהריים או ערב משביעה ומאוזנת והכי ביתית שיש
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 516.7 קק״ל 3100.1 קק״לפחמימות 38.6 גרם 231.6 גרםשומן 37.1 גרם 222.6 גרםנתרן 155.2 מ״ג 931.3 מ״גחלבון 4.6 גרם 27.7 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.3 גרםשומן רווי 2.8 גרם 16.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.4 מ״ג 176.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 379.2 מ״ג 2275.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות517
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 516.7 קק״ל 3100.1 קק״לפחמימות 38.6 גרם 231.6 גרםשומן 37.1 גרם 222.6 גרםנתרן 155.2 מ״ג 931.3 מ״גחלבון 4.6 גרם 27.7 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.3 גרםשומן רווי 2.8 גרם 16.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.4 מ״ג 176.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 379.2 מ״ג 2275.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 517 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
2 שיני שוםאפשר גם שלוש לפי הטעם, קצוצות
-
1 גזר בינוניחתוך לקוביות
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לרצועות
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
-
1 כפית כמון טחון
-
100 גרם רסק עגבניותמיכל אחד
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
1 כוס מים רותחיםאו לפי הצורך
מפרום
-
3 תפוחי אדמה גדוליםקלופים
-
1 חבילה טופו חומוס בטעם מעושן משק ויילר300 גרם, מסונן ומיובש, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
בלילה
הגשה
-
1 חופן כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 1-2 דקות. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות ומים רותחים לגובה כ-4-5 ס”מ ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הכוסברה.
- בינתיים מכינים את המפרום: חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כ-2.5 ס”מ. מכינים “סנדוויצ’ים” - שמים פרוסת טופו חומוס בין שתי פרוסות תפוח אדמה. מערבבים בקערה את מרכיבי הבלילה.
- מחממים שמן במחבת. טובלים כל מפרום בבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מעבירים את המפרום לרוטב ומבשלים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים, והרוטב מסמיך. מדי פעם שמים את הרוטב על המפרום.
- מפזרים את הכוסברה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 1-2 דקות. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות ומים רותחים לגובה כ-4-5 ס”מ ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הכוסברה.
- בינתיים מכינים את המפרום: חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כ-2.5 ס”מ. מכינים “סנדוויצ’ים” - שמים פרוסת טופו חומוס בין שתי פרוסות תפוח אדמה. מערבבים בקערה את מרכיבי הבלילה.
- מחממים שמן במחבת. טובלים כל מפרום בבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מעבירים את המפרום לרוטב ומבשלים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים, והרוטב מסמיך. מדי פעם שמים את הרוטב על המפרום.
- מפזרים את הכוסברה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן