מרק עדשים ירוקות סמיך ומחמם
- שי-לי ליפא
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 487.6 קק״ל 2925.4 קק״לפחמימות 67.7 גרם 405.9 גרםשומן 7.7 גרם 46.0 גרםנתרן 628.7 מ״ג 3772.2 מ״גחלבון 27.1 גרם 162.5 גרםסיבים תזונתיים 36.9 גרם 221.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 319.0 מ״ג 1913.8 מ״גברזל 7.9 מ״ג 47.2 מ״גאשלגן 2604.5 מ״ג 15626.8 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 16.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות488
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 487.6 קק״ל 2925.4 קק״לפחמימות 67.7 גרם 405.9 גרםשומן 7.7 גרם 46.0 גרםנתרן 628.7 מ״ג 3772.2 מ״גחלבון 27.1 גרם 162.5 גרםסיבים תזונתיים 36.9 גרם 221.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 319.0 מ״ג 1913.8 מ״גברזל 7.9 מ״ג 47.2 מ״גאשלגן 2604.5 מ״ג 15626.8 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 16.6 מ״גסגור
גם אוהבי הקיץ הגדולים ביותר יסכימו להודות שבדבר אחד החורף לגמרי מנצח – שובם של המרקים העשירים והסמיכים, שממלאים את הבטן ואת הלב בחום ובאושר. אחד המתכונים האהובים עלי ביותר באופן אישי הוא מתכון למרק עדשים ירוקות, שהוא גם בריא ומזין, גם מלא בכל טוב וגם טעים בצורה יוצאת דופן.
בניגוד לתבשילי קדרה חורפיים או למרקי חורף אחרים, שדורשים בישול איטי וארוך, מרקים ממשפחת העדשים מסתפקים בדרך כלל בזמני הכנה ובישול קצרים יחסית, אבל מעניקים את אותה החוויה המנחמת שכולנו אוהבים כל כך. עם המתכון הזה אתם יכולים להיות בטוחים שתקבלו את המרקם הנעים והטעם העשיר, שיהפכו גם את ימי החורף הקרים והקשים ביותר לחמים ומפנקים, ויגרמו לכם לרצות להישאר בבית, לפחות עד האביב.
ולמי שתהה עד עכשיו איך נכון לומר – מרק עדשים ירוקים או מרק עדשים ירוקות? התשובה הרשמית היא מרק עדשים ירוקות, אבל כשהטעם כל כך משובח, אני מבטיחה לכם שלא יעניין אתכם לומר שום דבר, חוץ מלבקש תוספת.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 488 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום, חותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ואת הסלרי.
- מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
- מוסיפים עדשים, מים וסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעדשים רכים.
- מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
- קוצצים דק את העירית. מחלקים מרק לקערות ומפזרים מעל עירית קצוצה.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום, חותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ואת הסלרי.
- מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
- מוסיפים עדשים, מים וסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעדשים רכים.
- מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
- קוצצים דק את העירית. מחלקים מרק לקערות ומפזרים מעל עירית קצוצה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
חייבים להשתמש ברוטב סויה??
לא חייבים אבל יותר טעים עם סויה.
חסר לי סלרי, אפשר גם להכין בלעדיו?
לא חייבים סלרי. אם יש לך פטרוזיליה זה לגמרי יכול להחליף.