מרק עדשים ירוקות סמיך ומחמם

לכבוד הגעתה של העונה הקרה: מרק עדשים ירוקות, עם גזר סלרי ובצל, שמבשלים עד שמסמיך ומגיע למרקם מנחם וחורפי במיוחד. מרק בריא, מחמם ומלא טעם
לכבוד הגעתה של העונה הקרה: מרק עדשים ירוקות, עם גזר סלרי ובצל, שמבשלים עד שמסמיך ומגיע למרקם מנחם וחורפי במיוחד. מרק בריא, מחמם ומלא טעם
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    488
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 487.6 קק״ל 2925.4 קק״ל
    פחמימות 67.7 גרם 405.9 גרם
    שומן 7.7 גרם 46.0 גרם
    נתרן 628.7 מ״ג 3772.2 מ״ג
    חלבון 27.1 גרם 162.5 גרם
    סיבים תזונתיים 36.9 גרם 221.7 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 319.0 מ״ג 1913.8 מ״ג
    ברזל 7.9 מ״ג 47.2 מ״ג
    אשלגן 2604.5 מ״ג 15626.8 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 16.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    488
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 487.6 קק״ל 2925.4 קק״ל
    פחמימות 67.7 גרם 405.9 גרם
    שומן 7.7 גרם 46.0 גרם
    נתרן 628.7 מ״ג 3772.2 מ״ג
    חלבון 27.1 גרם 162.5 גרם
    סיבים תזונתיים 36.9 גרם 221.7 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 7.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 319.0 מ״ג 1913.8 מ״ג
    ברזל 7.9 מ״ג 47.2 מ״ג
    אשלגן 2604.5 מ״ג 15626.8 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 16.6 מ״ג
    סגור

גם אוהבי הקיץ הגדולים ביותר יסכימו להודות שבדבר אחד החורף לגמרי מנצח – שובם של המרקים העשירים והסמיכים, שממלאים את הבטן ואת הלב בחום ובאושר. אחד המתכונים האהובים עלי ביותר באופן אישי הוא מתכון למרק עדשים ירוקות, שהוא גם בריא ומזין, גם מלא בכל טוב וגם טעים בצורה יוצאת דופן.

בניגוד לתבשילי קדרה חורפיים או למרקי חורף אחרים, שדורשים בישול איטי וארוך, מרקים ממשפחת העדשים מסתפקים בדרך כלל בזמני הכנה ובישול קצרים יחסית, אבל מעניקים את אותה החוויה המנחמת שכולנו אוהבים כל כך. עם המתכון הזה אתם יכולים להיות בטוחים שתקבלו את המרקם הנעים והטעם העשיר, שיהפכו גם את ימי החורף הקרים והקשים ביותר לחמים ומפנקים, ויגרמו לכם לרצות להישאר בבית, לפחות עד האביב.

ולמי שתהה עד עכשיו איך נכון לומר – מרק עדשים ירוקים או מרק עדשים ירוקות? התשובה הרשמית היא מרק עדשים ירוקות, אבל כשהטעם כל כך משובח, אני מבטיחה לכם שלא יעניין אתכם לומר שום דבר, חוץ מלבקש תוספת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות לבישול: קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום, חותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ואת הסלרי.
  2. מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
  3. מוסיפים עדשים, מים וסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעדשים רכים.
  4. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. קוצצים דק את העירית. מחלקים מרק לקערות ומפזרים מעל עירית קצוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק עדשים ירוקות סמיך ומחמם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    אנונימית

    חייבים להשתמש ברוטב סויה??

      Avatar
      מערכת Foody

      לא חייבים אבל יותר טעים עם סויה.

    Avatar
    דנה

    חסר לי סלרי, אפשר גם להכין בלעדיו?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא חייבים סלרי. אם יש לך פטרוזיליה זה לגמרי יכול להחליף.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות