לפעמים זה מה שהגוף מבקש, פשוט מרק קרופניק עם גריסים ופטריות
שי-לי ליפא מכינה מרק שכיף לאכול ביום קר במיוחד - מרק קרופניק עשיר ומשביע עם גריסים, פטריות והמון ירקות. ארוחה שלמה בקערה אחת
שי-לי ליפא מכינה מרק שכיף לאכול ביום קר במיוחד - מרק קרופניק עשיר ומשביע עם גריסים, פטריות והמון ירקות. ארוחה שלמה בקערה אחת
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 308.8 קק״ל 2470.6 קק״לפחמימות 38.6 גרם 308.5 גרםשומן 9.6 גרם 76.6 גרםנתרן 331.4 מ״ג 2650.9 מ״גחלבון 8.8 גרם 70.8 גרםסיבים תזונתיים 13.0 גרם 103.8 גרםשומן רווי 2.7 גרם 21.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 220.0 מ״ג 1760.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 1370.5 מ״ג 10963.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות309
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 308.8 קק״ל 2470.6 קק״לפחמימות 38.6 גרם 308.5 גרםשומן 9.6 גרם 76.6 גרםנתרן 331.4 מ״ג 2650.9 מ״גחלבון 8.8 גרם 70.8 גרםסיבים תזונתיים 13.0 גרם 103.8 גרםשומן רווי 2.7 גרם 21.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 220.0 מ״ג 1760.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 1370.5 מ״ג 10963.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 309 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 בצל גדול
-
2 שיני שום
-
2 גזרים בינוניים
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
1שקית או 20 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות
-
2 ליטר מים רותחים
-
2 חבילות פטריות שמפיניון
-
3/4 כוס גריסי פנינה
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 חופן שמיר
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות קטנות את גבעולי הסלרי.
- משרים את פטריות הפורצ’יני במים רותחים כרבע שעה. מסננים אך שומרים את המים, וקוצצים יחד עם פטריות השמפיניון.
- מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
- מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
- מוסיפים לסיר את מי השרייה, תפוחי האדמה והגריסים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40-35 דקות עד שהגריסים רכים.
- לפני ההגשה, קוצצים את השמיר, מפזרים מעל ומגישים בקעריות מרק מושלמות כאלה.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות קטנות את גבעולי הסלרי.
- משרים את פטריות הפורצ’יני במים רותחים כרבע שעה. מסננים אך שומרים את המים, וקוצצים יחד עם פטריות השמפיניון.
- מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
- מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
- מוסיפים לסיר את מי השרייה, תפוחי האדמה והגריסים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40-35 דקות עד שהגריסים רכים.
- לפני ההגשה, קוצצים את השמיר, מפזרים מעל ומגישים בקעריות מרק מושלמות כאלה.
עוד מתכונים של מרקים טעימים ומחממים
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (31)
לא כתוב מתי להוסיף את המים ?
היי שירן, כתוב בתחילת סעיף 6
מתכון ברור ואיכותי .הכל עכשיו על האש .אח”כ נראה אם יצא טעים.תודה
כיף לקרוא, איך יצא?
זה לא ממש 15 דק הכנה כפי שכתבתם, (ללא זמן הבישול) , רק לקלף לשטוף לחתוך לקח לי כמעט 45 דק׳ ,עכשיו הוא על הגז , אבל אין לי שמיר , זה אמור לשנות את הטעם ?
לא, אפשר לוותר על השמיר.