-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2367.8 קק״ל 2367.8 קק״לפחמימות 153.7 גרם 153.7 גרםשומן 179.9 גרם 179.9 גרםנתרן 1189.4 מ״ג 1189.4 מ״גחלבון 34.0 גרם 34.0 גרםסיבים תזונתיים 10.3 גרם 10.3 גרםשומן רווי 99.3 גרם 99.3 גרםכולסטרול 716.4 מ״ג 716.4 מ״גסידן 187.0 מ״ג 187.0 מ״גברזל 9.5 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 1005.4 מ״ג 1005.4 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות2368
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2367.8 קק״ל 2367.8 קק״לפחמימות 153.7 גרם 153.7 גרםשומן 179.9 גרם 179.9 גרםנתרן 1189.4 מ״ג 1189.4 מ״גחלבון 34.0 גרם 34.0 גרםסיבים תזונתיים 10.3 גרם 10.3 גרםשומן רווי 99.3 גרם 99.3 גרםכולסטרול 716.4 מ״ג 716.4 מ״גסידן 187.0 מ״ג 187.0 מ״גברזל 9.5 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 1005.4 מ״ג 1005.4 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
אין זיכרון מתוק יותר מהרגע בו כילד אני שומע את המיקסר של אמא עובד במטבח ויודע שעוד רגע היא מסיימת להכין קצפת לעוגה ואני אזכה לקבל את המקציף של המיקסר וללקק אותו כאילו היה הגלידה הכי טובה בעולם. העוגה הזו היא מסע לילדות, לטעמים של פעם, ותזכורת שכל מה שילדים צריכים בסוף זה עוגת שוקולד טובה, קצת קצפת ופירות מעל וחיבוק ממישהו שאוהבים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 2368 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בראוניז
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1/4 כוס חמאה
-
50 גרם סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
-
2 ביצים L
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
1/2 כוס אגוזי מלךקצוצים דק דק בשביל הילדים
קצפת
-
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1 כף סוכר חום
הגשה
-
4 תותים בינונייםפרוסים, או כל פרי שאוהבים
אופן הכנה
- שמים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים בפולסים במיקרוגל.
- מערבבים עד שמקבלים תערובת חלקה. מקררים קצת.
- במקביל מערבבים ידנית את הביצים והסוכר, מוסיפים את המלח, תמצית הוניל ואת תערובת השוקולד.
- מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.
- מעבירים את הבלילה אל תבנית משומנת.
- אופים במשך 30 דקות בחום של 170 מעלות.
- מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת והסוכר עד לקבלת מרקם קצפת קליל וכיפי.
- מורחים את הקצפת מעל העוגה, מוסיפים כמה תותים או אוכמניות טריות ובתיאבון!
אופן הכנה
- שמים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים בפולסים במיקרוגל.
- מערבבים עד שמקבלים תערובת חלקה. מקררים קצת.
- במקביל מערבבים ידנית את הביצים והסוכר, מוסיפים את המלח, תמצית הוניל ואת תערובת השוקולד.
- מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.
- מעבירים את הבלילה אל תבנית משומנת.
- אופים במשך 30 דקות בחום של 170 מעלות.
- מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת והסוכר עד לקבלת מרקם קצפת קליל וכיפי.
- מורחים את הקצפת מעל העוגה, מוסיפים כמה תותים או אוכמניות טריות ובתיאבון!
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם ניתן פרווה?
אפשר, להשתמש בשמנת צמחית ובמחמאה/נטורינה במקום החמאה